Kush e dinte?


#1

IMG_7376

Shqipëria ishte midis kapitullimit të fashistëve të Mussolinit dhe ardhjes së nazistëve gjermanë më 1943 por kjo nuk e pengonte postën amerikane të hidhte në qarkullim edhe këtë pullë kushtuar Shqipërisë.
Burimi: Ambasada Amerikane në Tiranë në Twitter.


#2

E kam nje pulle te tille, ma dha dikush ne Boston para disa vjetesh. Si bicim filatelisti qe jam kerkova per historine e pulles. Ne vitin 1943 sherbimi postar amerikan leshoi nje seri pullash nen ate qe quajten Overrun Series, duke printuar flamujt e vendeve qe ishin pushtuar (overrun) nga forcat e Aksit. Fushata u ideua nga FDR vete, edhe ai nje filatelist. Kjo pulle u leshua ne 9 nentor 1943.


#3

Pra dikush e dinte. Informacion i mire. Faleminderit. Pra do te thote qe FDR-i e kishte ne mendje qe keta flamujt e vendeve te shtypura nga aksi do ringriheshin. Good man!

Ps. Didn’t Alex Baldwin also play FDR in “Pearl Harbor”? :joy:

:-1: no he didn’t he played some airforce guy. Just checked.


#4

kjo eshte seri me pulla kushtuar vendeve evropiane
frnorlux
auscs


#5

FDR ishte Jon Voight megjithese i kishin bere cik saldim fytyres e s’dallohej dhe aq kollaj. Alec Baldwin, not Alex you freakin’ immigrant. :smile:

Ama shife propaganden amerikane. Jo me kot emetimi 5 cent ishte ai ku u krijuan keto pulla. 5 cent ishte international mail, i merrnin letrat ushtaret ne Evrope. Ne anen e majte feniksi domethene ringritja e ketyre vendeve, ne anen e djathte nje grua qe ka thyer zinxhiret. Not expressly stated, por nenkuptimi eshte qe Amerika e ka mendjen tek ju dhe vetem prej Amerikes do thyeni zinxhiret e do ringriheni si feniksi. U tha u be, per 2 vjet e cliroi Evropen. Jo, fol po deshe.


#6

partizonet me enverin s’duhet te kene pasur dijeni per kete dashurine amerikane te sinqerte ndaj popullit tone heroik, se te paret qe hoqen prej shqiperise qene amerikont.


#7

Alec, my bad. :joy::joy::joy: sori sori
In my D-Fence Alec was not this important before getting elected.


#8

Enveri ju lut amerikaneve per ndihme se ndiqte shembullin e Titos. Amerikanet kishin oficere te OSS te atashuar ne forcat partizane qe bashkerendonin veprimet me aleatet.


#9

e kam lexu nje liber te atyre anglezve qe bashkepunonin me enverin, dhe perfundun ne poste te larta me pas ne angli. thonin qe shqiptaret jane hajdute dhe hileqare.


#10


#11


#12

Me pulla enderron bukur, ndersa me bisedime konkrete siç bene jugosllavet, te prishet menia :smiley:


#13

Më paskan lexuar mendjen.


#14

E kam blere ne ebay kohe me pare, per 2-3 dollar ne mos gaboj. Kush do tja shtoje koleksionit:


#15

Meqe jemi te tema “Kush e dinte”, ja dicka qe nuk e dija. Ekziston nje Shqiperi tjeter, ose me sakte nje Albani tjeter: Shqiperia e Kaukazit: