Ky është arsenali bërthamor i botës

Grafiku nga Euronews.

Rusia dhe Shtetet e Bashkuara kanë midis tyre rreht 93% të të gjithë arsenalit bërthamor të botës, të cilin, sipas marrëveshjeve janë duke e reduktuar gradualisht. Në BE vetëm dy vende kanë ardhmë bërthamore, Franca dhe Mbretëria e Bashkuar, por frika se amerika do ta mbyllë ombrellën e saj mbrojtëse për Europën mund të bëjë që të tjera vende të zhvillojnë potencialin e tyre bërthamor. Rasti i Indisë dhe Pakistanit tregon sesi konflikti dhe frika nga tjetri çojnë në rritje të arsenalit.

Po mos fusni kaq shume tema pernjehere.