Leja e Lindjes

Pershendetje,

Un aktualisht jam e punesuar prej 2 vjetesh ne nje subjekt. Kam 2 dite qe jam regjistruar dhe ne nje subjekt tjeter, pra e dy punesuar. Ne daten 10 Dhjetor filloj lejen e paralindjes dhe dua ti shkeput marrdheniet me punen e pare. Leje e perfitoj tek puna e dyte? Dhe cfare dokumentash me duhen nga puna e pare?

Faleminderit nese pergjigjeni.

ne shqiperi keshtu?

varet se per ke punon, nese jeton ne albanistan mund edhe te te heqin nga puna…

C’eshte kjo subjekt???

Me 2 dite Pune ne subjectin e dyte kerkon te marresh leje lindje??? Po supozoj dhe part time lol. Se besoj. Lol

@Ardita_Lazo. Duhet të drejtoheni tek Instituti i Sigurimeve Shoqerore, tek ajo degë që ju mbulon si Bashki. Kaq është fare e thjeshtë

Neni 28

E ardhura për kompensimin për shtatëzani

  1. Gruaja e siguruar, që me vendim të komisionit mjekësor kompetent ndryshon vendin e punës për arësye shtatëzanie, ka të drejtë të përfitojë kompensim të ardhurash për pakësimin që pëson nga ndryshimi i vendit të punës.Ky kompensim jepet në rast se është derdhur kontribut për një kohë jo më pak se 12 muaj;

  2. Shuma e të ardhurave që do të përfitohet për kompensim është e barabartë me diferencën ndërmjet pagës së vendit të punës të mëparshëm dhe pagës së vendit të punës së re. Ky kompensim nuk mund të jetë më shumë së 50 për qind e mesatares ditore të bazës së vlerësuar neto të dymbëdhjetë muajve të fundit, nga data e lindjes të së drejtës për pagesë.

1 Like

Vajze me edukate! Edhe per te pjelle do te marre leje. Mos merr leje hic them une; pill!
Ps: Lindje te lehte dhe femija/femijte me jete!

Po ti qenke shume e forte, dy pune ! Qeke shume tamaqare e madhe, do dy leje lindje ! Ti mund te besh edhe tre pune por ligji thote nje leje lindje mer per periudhen qe ben lindjen e pare, dhe nje leje lindje kur ben lindjen e dyte, dhe nje leje lindje kur ben lindjen e tret, e keshtu me radhe panvarsisht se sa ore pune ben ne 24 ore ! :slight_smile:

Pillni sa me shume se po pergjysmohet Albanistani nga kater pese ç’do dite neper aksidente.

1 Like

Me terheqin jashte mase komentuesit/et qe regjistrohen, leshojne nje … pyetje dhe zhduken dhe nga tema e tyre, lere me nga temat e tjera.

1 Like

Kjo temë u sinjalizua nga komuniteti dhe është fshehur përkohësisht.