Ligji për ndalimin e basteve, një histori monopoli e frikshme!

Shkrim i mirë, lajm i keq, shumë i keq.

artikulli, do te ishte mire te shfaqej ne te gjitha gazetat dhe mediat sociale, me qellim qe shqiptaret te mendoheshin mire ne diten e votimit.
Ketu ku jam une, automatet ku lozin lojra te ndryshme, ka ne çdo kafene, dhe nuk loz çdo njeri, vetem ai qe ka qejf. Kafeneja mund te kete 1, 2 ose edhe 3-4 automate te tilla.
Kazinote, ndodhen ne qendra turistike, plazh, fshatra turistike.
Bastet e futbollit ndodhen ne lokale te veçanta, ku sheh plot monitore, dhe ndodhen nga 1 per lagje.

Ti vete , e ke provu na i her fatin?

çoku blej naiher lloto, lloto kombetare belge dhe eurolloto;

Ka vajt megamilioni 1 miliarde USD po mos bleni kot bileta ju te Amerikes. Bileten fituese e bleva une dje.

Shkrimi mund të konsiderohet i rrezuar qe prej 2 oresh: në studio tek Çani, Rama ishte kategorik: si fillim do mbyllen KATEGORIKISHT të gjitha bastet, dhe nuk do kete on-line (të cilat duan kartë krediti për të luajtur - por kete detaj, autori i shkrimit qe ka qejf të nenvizoje se djali fshihet tek detajet, e ka harruar).

lapsusi jot “djali”, ne vend te “djalli”, eshte shume tregues per nje te vertete qe shqipja e nxjerr sheshit:

djali eshte vertet djalli!

(djali = biri, koncepti njeriu si “bir i Zotit”, si potencialitet dhe destin, se ne realitet njeriu eshte “bir i Djallit”)

Ndersa per temen: nese Rama vertet ndalon bastet, atehere bravo i qofte vertet! I lumte palla! Ne kete rast eshte vertet “bir i Zotit”, e jo “rob Zoti”.
Vetem nje gje per ty si komunist: kjo ndalese eshte fashiste!

Stalker mu kujtu nje e forte lidhur me kete muhabet:

Me tregonte nje i moçem per Korçen plake te sinemase Magjistik ku shfaqeshin ne vitet 30-te filma western. Protagonistet standard e ketyre filmave, i miri dhe i keqi (alias partizani dhe gjermani, komunisti dhe fashisti), korçaret i quanin djalka (i miri pa musteqe) dhe mustaqka (i keqi me musteqe) qe sherroheshin mes tyre me kobure (simbol i penisit) per çupken.:smiley:

Skema eshte standard providencial, nuk kemi leviz asnje cantim nga Zanafilla.

Qellimi kryesor i epokes ngambrapa eshte te shkaterroje dhe te fshehe kete skeme arketip, por ne fakt i su rrumen, se duke e mçef e zbulon me teper.

bang-bang qellojne ngapara vajzen me kobure djalka dhe mustaqka, bang-bang qellohen midis tyre me kobure ngambrapa djalka dhe mustaqka :smiley: eros-thanatos :slightly_smiling_face:

Qe edhe nje konge e djalkes per s’mari: