Marsi i mori borxh shkurtit apo prillit?

http://www.gazetadita.al/plakat-e-prillit-si-lindi-legjenda-qe-trazon-motin-ne-pranvere/
Duke lexuar kete pjese,kam debatuar me nje mikun tim per çeshtjen:
marsi, i ka marre hua shkurtit siç thote dhe pjesa apo prillit, pasi miku im mbron tezen se nuk i merret borxh nje te ikuri, pra shkurtit meqe iku por atij qe vjen pra prillit. Kush e ka lexuar pjesen ne librat e vjeter dhe si e mban mend,se une e di qe i mori borxh Shkurtit, meqe u terbua nga qe plakat e shperfillen dhe ditet e shkurtit jane me te ftohta se te prillit,ndaj dhe ka mbetur shkurti i shkurter.

Mars prill maj asaj plaçkes mos ju ndaj.:stuck_out_tongue_winking_eye:

Po po, mjes drek dark, para buke e mbas buke :wink:

Prillit. Nuk ka si t’i merrte borxh shkurtit kur ka kaluar.

Kushdo qe ka shkruar artikullin ka bere ngaterresa. Muaji Prill i kerkoi muajt Shkurt. - e si keshtu, po Marsi ne mes? Marsi i kerkoi Prillit.

Ishte Prill por dimri vendosi te kthehej perseri.

Ishte fundi i Marsit. Dihet qe pranvera fillon ne 23 Mars. Plakat jane fundi i Marsit dhe fillimi i Prillit.