Meta është kategoria e diskutimeve mbi vetë Peshkun

Këtu mund të diskutoni për funksionimin e brendshëm të Peshkut.

pershtypja e pergjithshme ne pak kohe perdorimi eshte pozitive. disa gjera qe per tani me bien ne sy per nga aspekti estetik (versioni desktop):

  • banner-i ne krye te faqes krijon kontrast shume te larte me pjesen tjeter te faqes per nga ngjyra dhe e parehatshme per syte.

  • faqja kryesore le hapesire qe te shnderrohet ne foto-centrike e cila mund te mbi-stimuloje lexuesin. permasat e lejuara per fotot duken shume te medha.

  • me pelqen shume faqja e postimit, sidomos postimi i pare megjithate mendoj se eshte disi e ngarkuar me ikona dhe statistika (te cilat mund te ishin me minimale si per nga sasia po ashtu dhe nga dizajni).

kaq per tani …

1 Like

Flm @squarepusher!
Jam kurioz të di a bezdiset njeri tjetër nga e kuqja e fortë në krye të faqes. Sidomos duke qënë se është prezente gjithë kohën. (Kam një mendje t’a provojmë përsëri me brez të zi.)

Për fotot në faqen e parë, po, ka mundësi të bëhet fotocentrike…

Ngarkimi me ikona: dakord, do shoh mos gjejmë një mënyrë për t’a zbutur pak.

tentova te bej nje postim (vers desktop) por nuk e kryen veprimin dhe nxjerr nje paralajmerim.

A e provon edhe nje here?

ok, funksionon.

me sa shoh pozicionimi i fotove nuk eshte i manovrueshem (kap vetem pjesen e qendrore).

Drupal eshte cms-ja e faqes se re?

po testoj se si mund te bej embed playerin e mixcloud-it por pa sukses. po patet kohe hidhini nje sy se si mund te realizohet.

Po, funksionon. Metoda me e thjeshte eshte te ngjisesh URL e nje mixi ne nje rresht me vete. (Si ai komenti qe vendosa tek artikulli per Nirvana-t.)

E kuqja eshte pak e forte ne fakt. Une po provoj edhe uploaderin “drag and drop” me kete rast.

Vishnje (si bordura siper, border-top):

E zeze:

2 Likes

CMS e re quhet Discourse.

bo-bo fonti në Windows :disappointed:

P.S. Kjo vishnja disi me mire. :slight_smile:

Fonti nuk del keq ne Windows, del keq tek mua sepse mbaj te caktivizuar ClearType.

Keshtu duket kur eshte i aktivizuar:

1 Like

Ok, mirë. Kot per kuriozitet, pse e çaktivizon ClearType?

@peshku çertifikata e https mua më del jo e vlefshme. Kjo ka ca ditë.

normalisht duhet të punojë çertifikata… s’e kuptoj pse të del jo e vlefshme.

E caktivizoj sepse perdor nje terminal (putty) dhe nje editor, qe kane fonte shume te mire pune, por qe dalin keq me ClearType. Perndryshe 95% e perdoruesve duhet ta kene te aktivizuar.

@peshku edhe mua ashtu me doli certifikata, por e vendosa tek perjashtimet.

@peshku

Sapo e provova me Safari, dhe punon ok, certifikata duket e vlefshme.

Ngjan sikur ndodh vetem me Chrome dhe Firefox (Mac Sierra).

Peer’s Certificate issuer is not recognized. HTTP Strict Transport Security: false HTTP Public Key Pinning: false

thote Firefox (Advanced)

Hmm… mua ne Chrome (Mac) nuk me ndodh ky problem. Do shoh se mos gjejme nje zgjidhje. (Dhe mund te nderrojme edhe certifikate po u desh.)