Ndërtimi i HEC-eve në Librazhd thau degën e lumit Shkumbin pranë Parkut, banorët: S'kemi ujë për jetesë

o gjembi, mos u merzit se zgjidh @Katror Aqifi ket pune qe lexon libra dhe komenton me etike, pa share nga nena:

o gjembi, ah gjembi gjembi:

mendoj se numri i heceve qe jane ndertuar, eshte i mjaftueshem, plus qe disa jane ne ndertim e siper, keshtu qe nuk eshte me nevoja per hece te tjera,

Pjer, tani kuptoj pse eshte ajo shprehja:

hec ër pirdhu anej!

i modho, a e ke nigju ate shprehjen e popullit; mishi te piqet e helli te mos digjet,
keshtu dhe hecet e vogla, le te ndertohet nga 1 ne çdo lum/ez, por jo nga 3-4

e kam nigju Pjer, por ne kohen tone nuk mund ta thoje dot sepse garibat menjehere te thoshin nje shprehje tjeter. Bile benin sikur nuk e mbanin mend mire, thonin gjysmen, ti e plotsoje, dhe ata menjehere ne mes nje kukurisje te pergjithshme, te thoshin ate shprehjen tjeter qe edhe ti e ke degjuar shume here.

per shprehjet e garipave, nuk para pyesja shume, ajo qe me ka interesuar me shume kane qene shprehjet e specialisteve, dhe nje nga ata ka qene edhe Farudin Hoxha, i cili ka thon, se; nuk mund te ndertosh mbi nje lume shume hece, pasi prish eko-sistemin e mjedisit, rrezikohet mjedisi dhe vete lumi.

2 Likes

ndersa mu perkundrazi me interesojne shprehjet e garibave qe thon se nuk mund tja japesh vete me deshiren tate hellin ne dore Marlonit se shoqerine njerzore e merr lumi i “hec ë pirdhu anej” ngambrapa.

Ka nje ministri mjedisi qe duhet ti studioje pasojat perpara se te ndertohet hec jo pasi eshte bere fakt I kryer.

1 Like

ministria ekziston Alba, e kam pare dhe vete, mirpo puna eshte se ata qe punojne aty, ose;

  1. jane te zene me punet e tyre private, ose
  2. nuk e dine perse jane aty, ç’fuksion/pune duhet te kryejne.
1 Like

Sa here me duket vetja si femi se lexoj libra me figura ketu.

o gjembi, ti nuk je aq e rritur sa te kuptosh librat per femije.

Kjo ishte e thelle sa kanioni ngambrapa i HEC-it

jo i HEC-it, por i “hec ër pirdhu anej!”-it.

E di mire qe nuk je femer qe i shperthen inatet ngambrapa me kohezgjatje te gjate? Apo thuaj, shqiptar tipik deltaxhi.

Shperthe prape ndaj meje. Me dhe pa vizatime.