Në kërkim të diçiturës

“Mot i keq” apo ngrohje globale në Teksas?

6394fb1_11261-vrkkeu_4437nzh0k9

Edhe ne 1900 ngrohje globale do kete qene!:smile:

https://www.1900storm.com/

1 Like

kane te drejte, sa me pak te flasesh per ndryshimet ne klime aq me pak ndryshon edhe ajo

1 Like

Sec ka qen nje Pastor, Priftak… ne Texas qe kur u godit New York dhe New Jersey nga Sandy proklamonte qe ishin denim i zotit per njerez te zhytur ne Vese e Lakmi…e kishte perdorur si shpjegim …denim nga Larte…edhe per Permbytjet ne Haiti.
Nuk hyn ngrohja globale por Zoti prandaj mos na e ngatarroni zotin Trump me agjenda te rreme apo fake.

shkenca eshte llastim per miletin. Njeriu s’ka pse i bie gjate, ka sy per te pare, veshe per te degjuar, c’do me shume zeqo me gjembin …

Ai pastori Joel Osteen qe ka nje megakishe ne Hjuston, kapaciteti 17,000, i mbylli dyert, gjasme u permbyt kisha. Tani dolen me histori tjeter "it’s prone to flooding, there are no showers or kitchens ". Njerezit duan te fusin koken diku, s’ju duhet as shower as kitchen, hane konserva. Ky dashnori i ACDC ne mars i preu fondet FEMAs, tani nje tweet ka derguar.

Ka Mekatar Hjustoni vella, ka shume Mekatar …

ose, Amerikani nuk e modifikon sjelljen, qe te ndryshoje pasojen.

Amerikani fuqizohet (empowers himself) qe te perballoje cdo pasoje sado reckless sjellja amerikane

Njerezimi ka hyre ne epoken antropocene ku ne ekuacionin klimaterik futet edhe variable e veprimtarise humane .

Nashi gjiri i Mexico eshte si bicim kazani gjigand me uje Te valuar.ne Houston plas vape ne mes te dimrit dhe ndodhet ne veri le pastaj Po te shkoc me ne juge nga Mexico qe piqet buka ne diell .gjithe ajo nxehtesi e lageshti duke u kombinuar me faktore Te tjere do beje hatane here pas here .urbanizimi perkeqeson situaten se duke e mbuluar token me asfalt nuk I jep mundesi Te absorboje ujin duke e kthyer qytetin ne nje pellgace te madhe .

immagine

immagine

#dojadalim
immagine

Gurbuz_Dogan_Eksioglu_Virgul_2