Në Maqedoni Gruevski fiton të 10-n herë, i duhen shqiptarët

Nikola Gruevski ka fituar per here te dhjete nje pale zjgedhje ne Maqedoni, duke fituar 51 deputete nga 120 qe mban Parlamenti i Maqedonise. Opozita e Zoran Zaevit ka marre 49 vende ne parlament, dy me pak se Qeveria, qe do te thote se 20 vendet e tjera u perkasin partive shqiptare. Mes shqiptareve 20 vendet ndahen keshtu: “BDI”-ja e Ali Ahmetit 10 deputete, “Levizja Besa” vjen e dyta me 5 deputete, “Aleanca” 3 deputete dhe “PDSH”-ja e Menduh Thaçit me 2 deputete. Por ende nuk dihet se c’do te bejne shqiptaret e Maqedonise ne vijim, sic tregon edhe ky shkrim nga Top Channel.

https://www.youtube.com/watch?v=ehbghwUHcBA

BESA islamike e ERDOGANIT fiton 5 deputete ne Maqedoni …partia e Menduh Thacit qe eshte pak me pro perendimore se te tjerat vetem 2 deputete…

nga 1.770 mijë zgjedhës në sllavodoni,560mijë janë shqiptarë. pra një e treta e 120 deputetëve do të duhet të ishin shqiptarë. fragmentarizimi i tyre dhe ndikimi i integrimsave(votoni edhe për partitë sllave),bëri që pesha e tyre të bjerë. shteti shqiptar komplet apatik,si gjithmonë. sllavobullgarët,pa identitet të qartë kombëtar , votojnë një kandidat kombëtarist si gruevski! bravo ju qoftë! kur shikon skenën politike shqiptare , te vjen për të vjellë. asnjë parti e djathte kombëtare! vetëm legena qe inferioritetin e tyre e fshehin mbas integrimit. gjithmonë demode ngelëm!

1 Like

pse sthu ti qe paskan forcen e lsi-se

Me keto rezutlate i bie qe shqiptaret te jene nen 20% si popullsi.

jo nuk i bie ashtu se kanë votuar për bullgaret social-demokratë!. shqiptaret janë minimumi 35%,por ligji zgjedhor,ndarja territorjale,dhe fragmentizmi i madh, bën që shqipot ti bien me dorë si gjithmonë.