Në Maqedoni, websitet pro-Trump janë thjesht biznes

Buzzfeed ka gjetur 150 website pro-Trump që janë krijuar dhe mbahen nga ca të rinj në Veles të Maqedonisë. Këto website hiqen si media, postojnë artikuj pafund, shumica e të cilëve janë pa baza në realitet, dhe nxjerrin të ardhura nëpërmjet reklamave që sjell trafiku, kryesisht nëpërmjet shpërndarjes në Facebook.

“In Macedonia the economy is very weak and teenagers are not allowed to work, so we need to find creative ways to make some money. I’m a musician but I can’t afford music gear. Here in Macedonia the revenue from a small site is enough to afford many things.”

Bojn pare robt, punojn, brravo.
Ne shqipni nuk i le Njishi me mendu me koke te vet robt me u bo krijues e te zgjuet. I kthen ne argate hashishi dhe sorossojsorollopi :frowning:

1 Like

ne na e ka fut google, se adsense sben ne faqet me gjuhe shqipe, e me sa duket rinia shqiptare se ke studiuar anglishten qe te krijoje permbajtje = trafik = $$

po faqe ne facebook qe shiten 4-5 mije euro, din me bo kta? nji ashtu t’modh!

ndoshta s’e kane idene si funksionon nje model biznesi i tille, se ja nje shembull i mire ne SHQIP
https://youtu.be/ks7n8FNj9f0

Seriozisht, si funksionon ky biznesi i trafikut online dhe advertisements …