Never-ending filming (“Ditar gushti” – film portugez me regji te Miguel Gomes)

origjinali:

dhe “kopja” :

The Dune, filmi i ri i Villeneuve. Cfare mendimi ke. kam qene i dyzuar pasi me la nje shije te mire gjate shikimit, megjithse ne vetvete eshte nje blockbuster. nuk kam pare ende versionin e vjeter te David Lynch, dhe pse mund te jete nje prej me komercialet e tij.

Nuk shkova ta shihja. Dy-tre persona (te cileve ua njoh shijet) me thane se filmi eshte shume ceremonial, serioz, ‘i rende’, dhe estetika eshte jo pak publiçitare. Po ashtu, nese aspekti gjeopolitik i romanit origjinal (i vitit 1965 nese nuk gabohem) sot eshte vjeteruar (erëzat = nafta; duna = Lindja e Mesme), problemi ekologjik aktual boteror mund te ish shfrytezuar per ti dhene te pakten nje kolpo filmit (nderkohe qe me sa duket eshte marre me lehtesi).
Shkurt, mitologji tashme e vjeteruar, ofruar nje gjenerate te ciles i mungojne referencat kulturore: spiritualitet cheap.

(te gjitha keto nuk jane te miat)

nuk mund ri kundwrshtoj, estetika e filmit eshte mbresëvlënëse, .
The card reader, i paul shchreader, ishte filmi tjeter

The card counter do ta shoh, por ketu del ne fund dhjetori. E ka bere skenaristi i Taxi Driver (ose “Obsession”-in e de Palma-s) por dhe vete ai ka pas bere nje film qe me ka pas pelqy shume, “American gigolo”.

dhe ka jo pak ngjashmeri me taxi driver, hiq virtuozitetrin e scorseses