Nje Fshat ne Qarkun e Elbasanit fsheh thesaret e humbura te turqve

Xhyra, është një fshat, ndoshta shumë i njohur, i cili ka 99 minare, por që mbi të gjitha fsheh thesare të panumërta.

Me fshatin e Xhyrës janë lidhur shumë gojëdhëna dhe histori të ndryshme aq kulturore, por edhe misterioze që askush deri më sot nuk ja ka gjetur kuptimin.

Ka ndonje qe ka ndonje qe di dicka ne shume?

sipas rastit…varet