Një investigim i BIRN mbi sigurinë ushqimore ngre shqetësime të mëdha

Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë që mijëra vetë helmohen çdo vit në Shqipëri për shkak të shpërthimeve epidemike me origjinë ushqimore, ndërkohë që institucionet përgjegjëse fajësojnë njëra-tjetrën, mungesën e fondeve dhe ngërçet ligjore.

Ne vere sidomos jashte nuk duhet konsumuar pule, sepse eshte mishi me i ndjeshem ndaj temperatures. Se që kontroll s’ka, kete e dinim.

mijra shqipe po vdesin nga kanceri dita dites, ushqimet ‘bio’ me demek ne shqiperi

KOntrolli doganor per kontrollin e cilesise eshte zero me xhufke. Nuk di cfare te haje njeriu shkrete. Sot bona pilaf orizi. Vetem oriz nuk mu duk. Sikur haja kaucuk te zbutur. Edhe bylmetrat ke frike ti konsumosh. Kisha haruar ne nje cep te frigoriferit mbi 10 dite nje gote kosi nga ato gotat plastike 400 gr mbuluar me varak. Nejse bera ta hedh por e provova. Nuk ishte thartuar fare!!! Cfare kosi konsumojme?

opo e kane mire gjirokastritet kurnace qe nuk hane jashte… Gjirokastra nuk figuron fare te kjo harta e qyteteve epidemike…:joy:

1 Like

mesa shof, ne shqiperi s paska degju akoma njeri per orizin sintetik. :smiley:
http://www.epochtimes.de/gesundheit/chinesisches-reis-imitat-mit-kunststoff-a1304579.html

shqiperia ka 26 Vjet qe esht laboratori korporatave, aty experimentohet… plus gjithe ate uran qe hudhi daja me cliru kosoven bohet tamom persheshi.