Një kompartiment (treni) apo një apartament (moskovit) ? (“Compartment N°6” –...

https://kinoditar.wordpress.com/2021/12/15/nje-kompartiment-treni-apo-nje-apartament-moskovit-compartment-n6-film-finlandez-me-regji-te-juho-kuosmanen/

1 Like

eshte nje koncidence titulli i njejte me tregimin e famshem te Çehovit: “Zall numer shest”?

Ka shume mundesi te mos jete koncidence (sepse filmi eshte shume “pro rus” - në sensin kulturor te fjales)

1 Like

Stalker kur te marosh me muhabetin politik tek “Diskutime te lira”, e ti kesh sqaruar te gjithe deri me nje, po deshe ose po ta pati qefi, me sqaro edhe mu si e shpjegon fenomenin spaghetti western, qe italiont bojne filma me kauboj, dhe me te mire se te amerikonve (sipas disave, edhe sipas meje)?