OJF-të të lidhura me krimin e organizuar?

Ashtu si mund te ndiqet live trafiku ajror me flightradar24.com, kjo mundesi ekziston dhe per qarkullimin detar. Përgjatë nje periudhe 2 mujore, me ndihmen e marinetraffic.com, u analizuan levizjet e anijeve ne pronesi te OJF-ve, te spezializuara per shpetimin e “ikanakeve” te Afrikes.

Rezultati: 15 Anije te OJQ kryejne funksionin e “Shutle-Service”, nga bregu afrikan ne brigjet e europes. Ketu nuk behet Fjala per ata qe jane ne rrezik mbytje ose “ikanake” lufte. Jan thjesht emigrante ekonomike. Megjithate, deklarohet si "Aksion Shpetimi“ ?!

Si ka mundesi qe ne 2 muaj percillen gati 40.000 afrikane ne Itali e me tej ne veri te Europes?

Kjo eshte ashiqare thyerje e ligjeve te Schengenit dhe une personalisht e kam te veshtire ta besoj se policia italiane dhe EU-burokratet mos te jene ne dijeni.

Cfare qellimi ndjek ky “emigracion i industrializuar”?

Burimi: https://youtu.be/TbIc1LZqIAw

joq = jeta osh qef
ojf = osht jeta feste

ka thene ai tipi, pune ka por mungojne profesionistat