Paper 'n' Sound- emisioni që ndërthur poezinë & muzikën në një krijim të vetëm

Paper ’n’ Sound është konceptuar si emisioni i vetëm radiofonik në Shqipëri që ndërthur poezinë, muzikën dhe artin vizual në një krijim të vetëm artistik. Ky emision transmetohet në platformat dixhitale (vimeo&mixcloud& youtube) duke përjashtuar nevojën e frekuencave. Materiali radiofonik përfundimtar përqafon tema të ndryshme, bazuar në boshtin filozofik të poezive të përzgjedhura.
Ky emision synon të kthejë poezinë si gjini elitiste në lehtësisht të asimilueshme nga dëgjuesi, dhe duke nënvizuar që poezia, nuk është edhe aq e padobishme siç janë shprehur disa poet syresh, por përkundrazi, e ndërthurur me muzikën e veçantë dhe të re që ndjek çdo fjalë dhe i jep një gjymtyrë imagjinare më të fortë poezisë, ky emision kthehet në kthinën intime reflektuese të dëgjuesit.

Me poshte do te gjeni linkun ne te cilen mund ta shihni (vimeo)&/ degjoni (mixcloud) :slight_smile:


2 Likes

Nga CA$H:

Personal Jesus i Hitlerit: :slight_smile:

The two Christian denominations look on with indifference at the profanation and destruction of a noble and unique creature (Jesus) who was given to the world as a gift of God’s grace - Adolf Hitler, Mein Kampf.

I say: My feeling as a Christian points me to my Lord and Savior as a fighter. It points me to the man who once in loneliness, surrounded only by a few followers, recognized these Jews for what they were and summoned men to fight against them and who, God’s truth! was greatest not as a sufferer but as a fighter. In boundless love as a Christian and as a man I read through the passage which tells us how the Lord at last rose in His might and seized the scourge to drive out of the Temple the brood of vipers and adders - Adolf Hitler, Speech delivered at Munich 12 April 1922.

Spo e kuptoj pergjigjen

Nuk eshte pergjigje ndokujt ne veçanti ne kete agora, eshte pergjigje frymes ne pergjithsi ne mode per te interpretu subjektivisht gjerat, qe eshte bere edhe aksiome e demokracise. Dihet tashme qe motoja tani eshte: interpretim sipas qefit, ose interpretim ne menyre personale.

Pretekst ishte fotoja e videos siper (te cilen as nuk e hapa, e as me intereson ta hap) ku eshte shkruar titulli “Personal Jezus”. Gje qe supozon se çdo i krishtere ka nje Jezu personal, dmth ka nje Jezu qe e perdor per nevoja personale.

E keshtu solla edhe Personal Jezus te Hitlerit per ta plotsuar tere kuadrin e demokracise, personal demokratik (edhe per faktin qe festohen Pashket ne menyre publike, edhe ne blog).

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ndersa si pergjigje temes, edhe per te mor me t’mire se mund te ket ngel hatri qe komentoj jasht teme, kjo lloj inisjative artistike qe ke sjelle bazohet ne nje fenomen me rendesi per kulturen, sinestezija, qe akoma konsiderohet semundje.

1 Like

Ndërsa soneta “Korrespondenca” (“Correspondances”), e cila është një model i artit poetik bodlerian tregon se, tek ky autor, imazhet nuk janë vetëm simbole konvencionale por ato vene ne dukje një raport absolut, mes sendeve dhe kuptimit te tyre: për Bodlerian ky është edhe ligji i “analogjisë universale”.

La nature est un temple où de vivants piliers
Laissent parfois sortir de confuses paroles ;
L’homme y passe à travers des forêts de symboles
Qui l’observent avec des regards familiers.

Comme de longs échos qui de loin se confondent
Dans une ténébreuse et profonde unité,
Vaste comme la nuit et comme la clarté,
Les parfums, les couleurs et les sons se répondent.
Baudelaire, Correspondences.

(Nature is a temple, where the living

Columns sometimes breathe confusing speech;

Man walks within these groves of symbols, each

Of which regards him as a kindred thing.

As the long echoes, shadowy, profound,

Heard from afar, blend in a unity,

Vast as the night, as sunlight’s clarity,

So perfumes, colors, sounds may correspond.)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Kush do me e njof me mire fenomenin, siç e njofin fuksat 5-leksh qe njofin Wagnerin, ketu gjendet nje artikull shume i mire, qe tregon lidhjen midis Sinestezise dhe Gesamtkunstwerk (Vepres Totale) qe disidenteve ju duket Vepra Totalitariste, Personal Veper :stuck_out_tongue::

Interesante cka ndave me mua, te falenderoj! :slight_smile:

Skaperse, ne fuksat 5-leksh nuk kemi Personal Jesus, kemi vetem Publik Jesus (plus ca te tjere) qe e ndajme me te tjere.

1 Like