Pastiçieri, lopa dhe miqësia (“First cow”- film amerikan me regji të Kelly...

Stalker shiko se çfar ka thene intelektualja e modhe franceze dhe shkrimtarja e modhe kontemporane Christine Angot (lope franceze e ardhur prej Amerike) per romanin e saj autobiografik:

Incesti” është me të vërtetë libri ku unë e prezantoj veten si një mut i madh; çdo shkrimtar duhet ta bëjë një herë, pastaj do të shohim. Ose ndoshta bëjeni disa herë, ose ndoshta thjesht bëni vetëm atë. Të shkruash është ndoshta të bësh pikërisht këtë, të tregosh se çfar mut i madh je.

:rofl: mutrat e mdhenj e te shquar e pohojne me gojen e tyre!

Të shkruash është të tregosh se çfar mut i modh je. :rofl: :rofl: :rofl:

Kjo e thote per romanin ne pergjithsi, por vlen njesoj edhe per filmin, edhe per Godard.

Filmi i vitit sipas Cahiers :

m’ka mar malli për lopën

dd67135a16f7d9066736f9de56308cf0edf6295a

skauge5e

lop

dhe me qi ra llafi, mir keq përveçse mjeksisë, arsimit etj falas, shoku enver na e jepte gratis tetë deri në dhjetë herë në vit gratis. (zakonisht të shtunave)
gati dyqin euro e maka kapitalisti !
ps:me dyqin evro n’koh t’dulls jo vetem qi martoheshe por boje dhe mujn e mjaltit dymdhjet dit te hekurudha

immagine

me sa lexova pershkrimin e Stalkerit per filmin (e bona ket gabim, po hajt mo, nuk di çfar t’boj ne Peshk, e nuk di çfar mund te behet) jo pa qellim autori ka vene si protagoniste nje amerikan dhe nje kinez, qe perfaqsojne kapitalizmin imperialist amerikan dhe imperializmin kapitalist kinez, te cileve ju ka ardhur fundi nga no-vax.

filmin ndoshta e shoh (ka kohe pa shku ne sinema), por me ç’shof edhe nga analiza e Stalker po ajo pune eshte, regjizoret (dhe jo vetem) ne kapitalizem nuk dijne te bejne tjeter, dhe nuk di se çfar mund te behet tjeter me stilin e shokut Enver, por njekohesisht duke qene kunder shokut Enver. Te gjithe intelektualet e mdhej te botes, jo vetem ata shqiptare, mbeten akoma gjalle vetem ne duke i ngrene mutin shokut Enver, megjithse eshte mut i thare i 30 vjet me pare. Kadoshat dine ta perzjne mutin e thate te dikurshem me uje te njome te sotem per ta bere nje ushqim te kendshem ekologjik sipas modes se dietes te epokes koronavirus.