Përballë makinerive që u morrën jetën

Me ndryshimin e sistemit politik dhe ekonomik, duket se kushtet e punës së punëtorëve nuk janë përmirësuar. Shfrytëzimi dhe vdekjet në vend të punës, vazhdojnë të jenë pjesë e jetës së përditshme. Veprimet e institucioneve duken të jenë të pasuksesshme në mbrotje të punëtorëve dhe 50 vite më vonë, fati i Adem Rekës ishte dhe i Ardit Gjoklaj.

njerez qe vdesin ne pune nga pakujdesia, ka patur, ka dhe do te kete gjithmone, pavaesisht nga sistemet apo regjimet.
ne ate kohe, kohen e socializmit, e shfrytezonin vdekjen ne pune, per qellime nacionaliste/kombetare, thjesht per te rritur moralin e njerzeve, te mos demoralizoheshin :grinning:

fatalitete ne pune ka ne gjithe boten o erebara .ndertimi peshkimi lundrimi minierat etj jane profesione te rrezikshme .cfare rregullash sigurimi ne pune u shkelen ne rastin e Adem Rekes ?