Pikturat e Jean-Leon Gerome që paraqesin ushtarë shqiptarë në Egjypt

http://imgur.com/a/MFCCr

2 Likes

nje pershkrim i ketij piktori:

http://www.thealbanian.co.uk/bota-shqiptare-ne-veprat-e-piktorit-jean-leon-gerome.html

2 Likes

Bashi-bazouk, “koke e dëmtuar” ose te quajtur ndryshe Deli bashi, fjalë për fjalë “koke e çmendur”, ishin ushtar te parregullt te ushtrisë osmane. Veçanërisht te njohur për mungesën e tyre të disiplinës.

Ehhh…nga nuk shkuan klyshet e turqve…pastaj Battle of Navarino…flota angleze , franceze dhe ruse …i dha drejtimin e duhur Ibrahim Pashes…

ti ,gjarpër i bardhë ,je me ata që i ndanë trojet shqiptare dhe ua falën fqinjeve? po ata që nuk ishin këlysh turqish,çu bëne? ku jane,pse s’duken|! pse shumica e shqiptarëve te krishtere janë asimiluar? ëëëëëë