Presidenti nuk e dekreton ligjin e mbetjeve

Ligji i per mbetjet nuk eshte dekretuar nga Presidenti Nishani, i cili ka shkruar nje arsyetim prej 9 faqesh drejtuar deupteteve ku argumenton pse, sipas tij, ky Ligj shkel kushtetuten dhe eshte i pamiratueshem.

4 Likes

Tani te dalin me parrullat: Duam plehrat tona

1 Like

Ha nje tum tashi Rame.

Me ligj (kushtetute) Parlamenti mund ta coje mbrapsht ligjin tek Presidenti edhe pa i bere asnje ndryshim, e ai eshte i detyruar ta dekretoje heren e dyte. Nuk eshte kjo zgjidhja dmth.

Me duket se heren e dyte qe votohet rritet numri i votave te nevojshme (71 ne mos gaboj), ndersa heren e trete duhen dhe me shume. Nese votohet dhe heren e trete atehere nuk ka me histori

Nuk di te jete me 3 votime, por mund te kete ndryshuar se ca nuk i kane bere asaj kushtetutes. Do e shoh dhe ta saktesoj tamam.

Ok, ja ku eshte, sic e thashe une:

Neni 85

  1. Presidenti i Republikës ka të drejtë ta kthejë ligjin për rishqyrtim vetëm një herë.
  2. Dekreti i Presidentit për rishqyrtimin e një ligji e humbet fuqinë, kur kundër tij votojnë shumica e të gjithë anëtarëve të Kuvendit.

Dekreti i Presidentit rrezohet me maxhorance te thjeshte. Si te kaloje ligji si te mos kaloj Shqiperia eshte pocaqi nga plehrat. Eshte teper vone, dhe e keqja qendron tek mungesa e ndergjegjshmerise te reciklimit. Duhet te kishte filluar reciklimi para 25 vjetesh kur filluan te vijne mbetjet me mallrat ne mase. NJe vend kaq i ndotur pa industri vetem Shqiperia mbetet ne glob.

ja ka lujt fenë.

ok, pra s’ka here te trete por duhen 71 vota. do shohim c’ndodh. shume kot ky presidenti ke ne :smiley:

Fiqo, thuj z. Trump ta kete parasysh kte, dmth kongresi mos kete te drejte t’i boj gili-vili, perndryshe mrena, aty ke Hajrija.

Prap mafja do fitoje sa do te mundohet presidenti.

Po 71 u deshen edhe ne fillim. Pra nuk ka ndonje ndryshim. Eshte thjesht nje kompetence e Presidentit qe ti beje palet te reflektojne per ndonje aspekt te ligjit, por udhezimet e tij mbeten thjesht udhezime, nuk kane vlere detyruese. Mbetet ne deshiren e deputeteve t’i marrin parasysh apo jo.

heren e pare kaloi me 63 vota. dhe sipas pikes 2 te atij nenit qe solle ti, kete here duhet shumica e te gjithe anetareve.

Ah po, ke te drejte. Shpresoj ta kene me te veshtire kete here atehere, por si veshtire.

pse ti smeno qi ajo duhet tishte mrena ?

Shiko se ky do jete nei kompllot i Billit, Trumpi shkrete sa i kap icik…

PERESIDENTI ESHTE NJE “”" KUKULL""" PERSA NUK ZGJIDHET NGA POPULLI , PARTITE E TRAJTOJNE POPULLIN SI DERRA KUR ESHTE FJALA PER TE NDARE PUSHTETET…!!! Persa kohe qe presidenti zgjidhet nga partite nuk mund te jete kurre asnjanes nuk mbron interesat e qytetetareve …Presidenti ka thirrur eksperte mjedisi nga Konventa e Aarhusit …per parkun e lojrave te liqeni …dhe nuk therret ekspertet e mjedisit per landfildet e plerave , Kurumin ne Elbasan , fabriken e cimentos , Hec-et ne Valbone etj…Ne Danimarke vetem per nje autostrade qe kalon ne nje cep te pyllit Silkeborg eshte bere 11 vjet debat…presidenti ka frike te therrasi ekspertet se jane te gjitha kontrata te firmosur nga Saliu dhe Luli …te gjitha qelben era korupsion…por as Rama nuk ka bere asgje me shume me mjedisin ne keto subjekte…kancer gjithandej…qe nga ajri…, ushqimi…ujrat…

Stand your ground Jaro .