Prindërit e ‘Shehidëve’ Shqiptarë të ISIS, në Pikëllim dhe të Braktisur

per femijet shqiptare te ngelur rrugeve te Sirise, mendoj se parlamentet e tre vendeve te permendura, duhet te ngrejne komisione te posaçme, e te interesohen ne Siri per gjetjen dhe riatdhesimin e tyre.
Komisione te tilla, ngrihen dhe kane ne perberjen e tyre, 1-2 parlamentare, 1 mjek apo psikollog/e, 1 gazetar/e, 1 hoxhe, 1 pjestar i min. se brendeshme, 1 nga Kryqi i kuq ose Gjysem Hena dhe 1 nga nje sfere/fushe e kultures. Pasi ngrihet, nisen ne vendin e ish konfliktit, dhe hyjne ne kontakt me pushtetin qendror te atij vendi dhe me pushtetin lokal ku mendohet te jene keta femije jetime.
Komisionit i paguhen te tera, ushqim, fjetje, udhetim, nga nje fond special i shtetit.