Projektligji Bregu, riciklim i përpjekjes së qeverisë për të censuruar median

Perditesim:

Sipas Exit.al, deputetja Majlinda Bregu ka mohuar te kete lidhje me riaktivizimin e ketij Projektligji, te cilin ajo e konideron te panevoshem tanime qe ka nje vendim te gjykates se Strasburgut.

Deputetja Bregu pohoi për exit.al se ajo nuk ka lidhje me riaktivizimin e projekligjit nga Kuvendi. Për më tepër, ajo shprehet se rishqyrtimi në Kuvend bie ndesh me procedurën parlamentare e cila kërkon që, nëse një projektligj nuk shqyrtohet brenda një afati 8 javor, ai nuk mund të shqyrtohet më.

Kështu sipas Z Bregu i bie që çdo portal përfshi edhe PPU të mbyllet, padyshim që humbësi më i madh do ishte zhgaba:stuck_out_tongue:

Majlinda Bregu, nje person shume antipatik

Eshte perpjekja e disate qe behet per te ngrire lirine e shprehjes. E mirekuptoj shqetesimin qe vjen nga komentet anonime qe shajne me fis e fare, por ky shqetesim po perdoret per te heshtur shprehjen e mendimit, ne pergjithesi. Per pretekst kane marre ndyrresite e komenteve online qe vete ata, me shtabet e tyre te “oneline-it” i postojne. Megjithate jane te deshtuar. Rrjtet sociale si Facebook a tjeter nuk i permendin fare ne pr/ligj. Se nuk e shohin se ne thelb nje blog apo nje faqe facebooku mund te jene e njejta gje. Ndoshta fenomeni Lolita do t’i ndihmoje ta shohin kete. Ne cdo rast, teknologjia eshte 100 hapa para.

:slight_smile:

3 Likes

Cfare eshte ky fenomeni?

Emo u mundua Kina te mbyllte Facebookun me shoke dhe ia rrujti. T’i japi dhe kesaj cik pershesh km-ja, se u eshte tha zorra.

1 Like

Koment tip zhgaba

eshte nje faqe ne facebook shqipo. keto funksionojne, na 2000 euro dhe postoje.

Projektligji Bregu ja vlen të diskutohet dhe të debatohet por nuk duhet marrë aspak me gallatë, apo , kosovarçe, si hajgare Përkundrazi, duke denoncuar një tentativë të cënimit të të drejtës së shprehjes dhe të shtypit (botimit), duhen parë edhe mënyrat për ta kundërshtuar atë me argumenta ligjore.

Në këtë mënyrë, nëse deputetja kërkon të kapet me “portalet elektronike”, të cilat sipas saj, duhet të pengojnë publikimin e “çdo komenti që cënon nderin, personalitetin apo reputacionin e një personi.”, duhet kërkuar publikisht që ai organ ligjëvënës, përpara se të fillojë të shqyrtojë kêtë projekt ligj, të përcaktojë po ligjërisht konceptet “nder”, "personalitet apo “reputacion” të një personi.

1 Like

E llojit “qytetari dixhital?”

gjasme gruaja ne internet nuk qenka e sigurt? te mos futet dhe eshte. interneti eshte i lire per te gjithe llojet. argument pa baze.

qytetar me perkrenare me teper

100 hapa para ketij stalinizmi qe duan te imponojne.

Nje faqe anonime ne Facebook me perqeshje e akuza per politikanet, qe u be fort popullore.

1 Like

Sipas Exit.al, deputetja Majlinda Bregu ka mohuar te kete lidhje me riaktivizimin e ketij Projektligji, te cilin ajo e konideron te panevoshem tanime qe ka nje vendim te gjykates se Strasburgut.

Deputetja Bregu pohoi për exit.al se ajo nuk ka lidhje me riaktivizimin e projekligjit nga Kuvendi. Për më tepër, ajo shprehet se rishqyrtimi në Kuvend bie ndesh me procedurën parlamentare e cila kërkon që, nëse një projektligj nuk shqyrtohet brenda një afati 8 javor, ai nuk mund të shqyrtohet më.

cila faqe?
Peshku, nuk duhen 15 shkronja per te bere nje pyetje me dy fjale.

Uau paska fillu çensura nga spijunimet e militanteve ketu :stuck_out_tongue:Nuk guxo robi te bej nje prove :stuck_out_tongue:
Ne fakt ne parlament jane shume te edukum … jane ata e ato qe na e mesojne edukaten dhe moralin nga ekrani …:wink:
Zhgaba del personale …semafor e etjetj ku e pe ngjasimin ti ? Me ke sy e pe me ate me xham apo ate pa xham :smiley: Nejse nuk po te shaj si zhgaba , se kam frike se me spijunon te edukatoria …zyshe kjo me shau … e me perjashtojne nga kopshti pastaj lol

jo, thjesht me mire eshte te qendrosh brenda temes. psh, operacionet plastike nuk kane te bejne me projektligjin ne kete rast.

Kjo temë u sinjalizua nga komuniteti dhe është fshehur përkohësisht.

Kjo temë u sinjalizua nga komuniteti dhe është fshehur përkohësisht.