Qyteza e nolit

1 Like

edhe me zotin, edhe me kombin ! i djathtë i skajshëm do quhej me kriteret e sotme shqiptari i madh fan noli!

Pastajza në këto anë, siç e dini, gjithnjë ka pasur trazira të mëdha. Haheshin në mes tyre greku, turku, bullgari. Ikte njeri vinte tjetri, ne po, me kokë në torbë e plaçka në krah. Ishte koha e luftës ballkanike. Hynë në Qytezë bullgarët, pastajza erdhën prapë turqit. U bë kataklizmo, njerëzia u kthyen në muhaxhirë. Ne u ngritëm e vajtëm
Balkan hesapi

Buzëqesha dhe tunda kokën, duke pranuar gjithë sa tha ai, si krejt normale. Dhe kështu mbeti deri në fund. Megjithëse, duke analizuar me vete më vonë, u binda se tejre është shtrembërim i fjalës turke tajare😊

Sidoqofte, nuk eshte keq si fjale, ne vend te thuash (nje komunisti kombetarist ortodoks): “qeke ftof n’tajare!”, thua: “qeke ftof tej reve!”

1 Like

saqo që përpiqesh të citosh pjesë të vogla ,me shpresën se mos (zoti na ruajtë) shqiptarët dalin ardhacakë dhe të përzier,prap nuk del llogaria:kissing: ndado të shkosh nëpër ballkan,po tu gërvishësh pak lëkurën ,shumica shqiptarë do dalin. është një dukuri e ngjashme me atë të 12-s,vetëm se shteti shqiptar në vënd që të jetë nxitës i këtyre dukurive,është pengues. gjithë të kompleksuarit janë grumbulluar pas internacionalizmit -përbotizmit dhe fetarizmit me shpresën se përkatësia kontinentale apo planetare do ti bëjë gungat të padukshme! kombëtarit gjithmonë kanë qenë joinferiorët,të dalët,të lexuarit. abdul prishe pasurinë-you now:no_mouth: ndërsa përbotizma mbledh ujrat e zeza,sazexhinjtë e integrimit,pakicat me ngjyrë, dhe çdo lloj produkti tjetër difektoz që ja vë fajin kombësisë për jetën prej qeni:smirk:. noli ,po të donte,si i lexuar që ishte ,mund të zgjidhte të bëhej si bollanua psh! të ''integrohej ‘’! por ai zgjodhi thirrjen e gjakut arbëror në vënd të tufëzimit tek ‘‘grekët e lashtë’’. kjo e dallon nga turma e asimiluar,që fatkeqsisht në ballkan është më e madhe se ajo e shqiptarëve të ngelur pa asimiluar. …noli është bari për zbardhjen e albave:hugs:

oh sa e mire eshte sufllaqja!

12 muaj gjithe c’jane
Qe e skuqin dhe e hane
Drite kush gjeti sufllane :blush:

Turqit u thoshin qebap .yt gjysh duhet ta kete ngrene besoj… sazexhinjte dhe kovaçet trajtoheshin mire,

Si I shnderrua fjala tajare nga aeroplan ne turqisht ne bythe shqip :blush:

artikulli-reportazh me pelqeu, veç do ishte mire te shoqerohej me nje harte se ku eshte saktesisht kjo qyteza, ibrik-tepeku,se ne ter hartat qe kam pare, nuk me del kjo qyteze, as ne hartat turke e as ne ato europiane.

Quhet Ibriktepe, jo ibrik-tepek:

per Pjerin quhet ibrik tepelek

(qe do te thote si etimologji: me te hik tepeleku i krese kur shef ibrikun e çajit te Hiresise se Tij)

thene te drejten si shkrim ne tersi me pelqej , kontinuitieti dhe lidheshmeria e mendimit te shprehur kompeksativ me nje rrjedhsheri me hamendesoj nje kohe me mendimin , a te mirrem me postimin apo jo ? Por duke njohur tipin tim qe tersine e zberthen ne detale , skam se si mos ta shtroj si problem antagonizmat e te shprehurit ketu :
1 .sado qe perpiqesh te citosh pjese te vogla me shpresen se mos shqiptaret dalin ardhacak thate , te them qe te informoj qe sipas informacioneve te degjuara hiq me larg se dje nga prof dr . J.D. del qe shqiptaret jo ardhacak por endacak me sugjeestuan ne kohe , sepse sipas analizave dhe krahasimeve antropo… ( se mbajta mend shprehjen e shkences mjeksore ku behen krahasimet me tiparet dhe predispozitat qoft figurative dhe te konstruktit po ashtu dhe te perberjes gjenetike te eshtrave , ) Skoceset nuk jane gje tjeter veqse dege e trungut shqiptare … ( Mua me facionoj guximi i tij ne te shprehur por titulli akademik dhe oratoria qe posedonte me stepi shume here sa qe erdha ne perfundim , mbetet te vertetohet hipoteza e prof dr te nderuar dhe historia ne bote te shkruhet per se mbari …!!!
2. thate shkruat ne te vertet … po tu gervishtesh pak lekuren dalin te gjithe shqiptare … ? ( cka eshte ne te vertet , ke fakte ne gjithe ballkanin )
shtrohet pytja , dmth ,ne jemi nje komb endacak ne teritore dhe jo i qendrueshem, qe ne hapsira kohore ne te vertet shume lehte i eshte nenshtruar asimilimit , apo ? Atehere ku mbet trumbetimi , popull stoik e me tipare arakike qe veshtire asimilohemi … ?
e per fund ,
kush jemi Ne ne te vertet ?
( se shkuam dom ne duke u mburr e humb tapi deri ne Skoci )