Rafineria e Cërrikut u dha me koncesion, por u shkri për skrap

Hera e pare qe shkruaj dhe mar pjese ne kete forum dhe me ben pershtypje qe per nje teme qe nuk eshte hera e pate qe shtrohet ketu…ketu tek ky forum dhe nuk shoh asnje koment.Pse???

ja po boj un nji sa per t’bo koment:

" Pse-ne " nuk e ka gjet as Strerio Spasse.
Hej ndermarrja tregtare industriale, ku e di qe nje teme nuk eshte hera e pare ( e ke shkrujt pate ) qe shtrohet ketu kur kjo osht hera e pare qe na nderon me pjesmarrjan tate ne kete forum ?

1 Like

sepse, Albanos, kjo eshte teme e ezaeruar, teme e vjeter qe eshte diskutuar,

Flm.Pier.U rritem me UPN CERRIK. punuan prinderit 40 vjet.Kuptohet shqetesimi im.Respekt per te gjithe pjesemaresit ne kete forum .

1 Like

fabrike pothuaj 70 vjecare e komplet e amortizuar kuptohet qe vlen vetem per skrap .

Alba e dashur, e ke lexuar ate tregimin tim kur flas per viziten time ne fabriken e pijeve Librazhd,qe ben nje nga konjaket me te mire ne Ballkan, fabrike e kohes se sovjetikeve, teknollogji ruse, 60 vjet e vjeter, punonte per mrekulli.
Po ate komentin tim para ca kohesh e mban mend , kur tregoja per dy anije qe Leopoldi (mbret i Belgjikes, para L2B) i dhuroi Kongos, dhe kur Kongo u shkeput nga kolonializimi, njeren anije e mbajten kongolezet dhe tjetren e morren belgjit me vehte. Anija qe belgjit e morren me vehte, fale kujdesit qe tregojne, jeton edhe sot e kesaj dite, ndersa anija kongoleze pas nja ca vitesh, u katandis ne grehine, per skrap.
Dhe kjo e ka nje domethenie te madhe, se; po te kujdesesh mire per nje gje, ia rrit vleren, shendetin asaj gjeje.

Albanos, ti shqetesohesh me te drejte per ate rafineri, por une e plot te tjere, shqetesohemi per fatin e tre rafinerive te tjera, qe politika shqiptare e tranziscionit, i katandisi ne garromlla.

industria e rende ku ben pjese edhe ajo kimikja kane specifike se jane teper intensive nga ana e shpenzimeve kapitale .dmth mund te nxjerresh $1 meleon fitim per nje tremujor fjala vjen dhe $900 mije nga ky fitim ti shpenzosh ne remontin , zevendesimin e riparimin e tubave makinerive etj.jane industry produkti i te cilave behet commodity teper shpejt gje qe con ne uljen e cmimit , e nese bie shume detyrohen te mbyllen sepse norma e fitimit eshte shume e vogel dhe dalin me humbje shpejt dhe e gjithe fabrike perfundon per scrap.ka ndodhur ne gjithe ameriken me fabrikat e celikut.ndersa ne industrine ushqimore rendesi ka formula , marka e produktit nese nxjerr $1 meleon fitim ai akumulohet i gjithe ne banke e vetem nje here ne 10-15 vjet mund te behen shpenzime kapitale per makinerite etj .cmimet e produkteve ushqimore rriten me inflacionin gje qe sjell garantimin e fitimit .