Rama njofton për të dytën herë se ka marrë ofertë për aeroportin e Vlorës

Ore Pallosh, me keto budalliqe qe po ben, do t’ua lesh kopilin ne dere shqiptarve. Nuk e di ate klauzolen, qe e permen dhe Erebara ketu, apo do qe aeroporti i Tiranes, te ngelet gjithmon ne duar te huaja, te mos iu kthehet asnjehere shqiptarve.

Ne fakt do te ishte shume mire qe ai aeroport te hapej, megjithese jam skeptik. Nga e thene ne te berre qendron ne mes nje det i terre. Padyshim nese do te hapej do te ishte nje shtyse teper e madhe per turizmin dhe ekonomine e zones. Plus do te sillte nje ulje te metejeshme te uljes se cmimit te biletave.

Mos u nxitooo o Pallosh, pa rregulluar ate klauzolen famekeqe te marrveshjes ;

1 Like

Shpresoj te mos kete fatin e atij te Kuksit.

uroj qe te kene patur keshille te financiare se keto aeroportet jane punera me zarar.bota eshte e mbushur me aeroporte fringo te reja qe kane mbetur bosh.

Aeroporti i Vllores duhet ndertuar sepse duke dubellsuar aerodromin e tirones do sjell uljen e ngritjes se çmimeve te biletave nga jashte brenda sikurse dhe nga brenda jashte.

Nuk mendon se duke u ndertuar aeroporti i Vlores do te rritet CO2 ne ajrin e Shqiperise?

Rritet por eshte nje % e paperfillshme ne krahasim volumin punes, vleren e Teresise se aeroportit, dhe mbi te gjitha, aeroportet perfitojne nga obligacionet e CO2, jo se “ndeshkohen”.
Mirpo Palloshi, nuk di nga keto mekanizma ekonomike.

Ate do thoja dhe une. CO2 mund te rritet por edhe obligacionet e CO2 rriten. Si rezultat perqindja e rritjes ne zbritje eshte me e madhe se perqindja e zbritjes ne rritje.

Mire, konsideroje.

http://opinion.al/si-po-na-vjedh-qeveria-me-aeroportet-e-reja/

Jorida Tabaku
"… Qeveria na ka njoftuar para disa kohësh që po zhvillohet një studim fizibilitetit për një aeroport në Jug të vendit, me një vlerë 300 mijë euro nga Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë. Ende pa përfunduar ky studim dhe pa na u paraqitur në komision parlamentar, qeveria njofton për një ofertë që i ka ardhur për aeroportin e Vlorës.

Mbasi bëri show me aeorportin e Kukësit ku akoma nuk ka asnjë investitor serioz por pati efekt vetëm në rritjen e afatit koncesionar për Aeorportin e Tiranës sot marrim vesh qe paska një ofertë për aeroportin e Vlorës.

Së pari qeveria duhet të kuptojë që ka një strategji, ka analiza, studime që përcaktojnë numrin e aeroporteve për banore e së dyti, me ndryshimet që iu bënë ligjit për çdo aeroport të ri që fillon fluturimet kontrata e Rinasit së pari u zgjat me 2 vite nga vitit 2025 kur duhej të përfundonte në vitin 2027. Ndërkohë, në rast të vënies në përdorim të një aeroporti tjetër apo aeroporteve të tjera, si Vlora ose Saranda, afati i koncesionit do të shtyhet me 0.5 vite të tjera për çdo vit operimi të këtyre aeroporteve jugore. Që do të thotë përsëri çmime të shtrenjta biletash.

Ajo çfarë mësohet nga qeveria është se aeroporti i Vlorës do të marrë para dhe nga buxheti i shtetit. Kontrata që do të nënshkruhet garanton se nëse nuk arrihet një numër i caktuar fluturimesh, buxheti do të kompensojë firmën për trafikun e munguar.

Në 2003 ky koncesion u negociua nga qeveria Nano 2, në 2018 këto dy aeroporte të tjera po koncesionohen nga një tjetër qeveri socialiste, Rama 2. Të paktën shqiptarët duhet ta dinë kush është fajtor për çmimet e larta të biletave…"

S’e kane problem shqiptaret cmimin e larte as te biletave, as te planeve celulare, as te naftes, as hic. Kot i bie qemanese kjo. Kush o nuk ka leka? Une o?

Biletat Bruksel-NjyJork, 199-350 euro vajtje-ardhje, njoftojne dy-tre firma ketu, nderkoh qe po te njejtat firma, per Tirane e kane po 199-350 euro, Bruksel-Tirane-Bruksel.
Ne vije ajrore, Bruksel-Tirane eshte 1500-1600 km, ndersa Bruksel-NjyJork eshte aty tek 6000 km. A eshte e drejte kjo. Bruksel-Barcelona 29 euro, Bruksel-Hamburg 8-25 euro.

po ec pra mo n’nju york car do n’albanie, apo si kan qef ktu librat me vizione te qarta

Po kto qmime jan per pecogrosot e belqikes por qy bon si fakir per t’mos ron n’sy t’organeve t’vetingutttt!

Po te doje vetingu e ze edhe lepurin me qerre, jo me faqirat.