Realitete të ndara

Ky eshte fenomen qe ndodh kudo ne bote. Eshte normale.

Nderkohe, ajo qe me shqeteson eshte qe vazhdon te jete e njejta kerkese per te cuar femijet te shkollohen jashte. U bene me shume se 20 vjet qe vazhdon keshtu. Nuk e di a eshte bere ndonje studim statistikor ne lidhje me shkollimin jashte. Sa aplikojne ne vit, ku aplikojne, sa pranohen, sa shkojne vertete, cilat dege zgjedhin, sa i perfundojne realisht studimet, sa kthehen. Ky lloj studimi do ishte i dobishem mendoj une.

1 Like

shkolla jashte eshte nje mundesi per te jetuar jashte

Segregimi eshte fenomen qe ekziston edhe jashte. Ndoshta nje student shqiptar do shkoje pikerisht te jetoje aty ne Bruksel apo Berlin ku jetojne edhe turqit e arabet, se jane qerate me te lira. Ne tregun e punes mbizoteron nje konkurrence e papare. Edhe jashte ti ke lagje te pasura, shkolla private etj.

e shpjegoi fare mire ai Fratari , ngritjen e çmimeve, rritja e taksave nga shteti, qe do te thote shtet primitiv, mesjetar, kalorsiak, ku pritej çdo gje nga taksat,

ja dhe nje shpjegim nga MONITOR-i ;