Requiem për ëndrrën Amerikane

http://opolitike.org/analiza/noam-chomsky-socializem-per-te-pasurit-kapitalizem-per-te-varfrit/

1 Like

Pabarazia eshte urdherate nga perendia.bibla e kaurit e thote kjarte e zeza ne te bardhe:
For whosoever hath, to him shall be given, and he shall have more abundance: but whosoever hath not, from him shall be taken away even that he hath.

https://www.google.al/search?q=george+carlin+things+that+divides+us&biw=1280&bih=574&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjF0ejBoZLRAhXacFAKHTyRCI0Q_AUIBigB#imgrc=2gJr9RyzbJ7A2M%3A

linku i dokumentarit, vertet interesant dhe ja vlen per tu pare!

E gjithe kjo sere, kush me shume e kush me pak, kush ne menyre koshiente e kush ne menyre inkoshiente (realisht perzjerje e te dyjave), jane shum te gezuar qe po ndodh keshtu.

Ja ku eshte analiza, u vonua pak por ja qe erdhi…

http://www.m.lapsi.al/planet/2016/12/26/analiza-presidenca-e-dështuar-e-barak-obamës#.WGFi5oE8KaM

qenka e ndare edhe me pika. Pika. Pika.

Thosh mire i ndjeri Ligor (Grigor Zaharia) qe Amerika e ka te domosdoshme nje revolucion dhe te rrije nja 50-70 vend socialist, nja dy gjenerata, sa tu rregullohen mende.

Pjer, po Gregor Samsa çfar ka thene?