Romeo e zhulieta nga ndroqi

minuti 36:18 :slight_smile:

Paralajmërohen të gjithë të dashuruarit me dashnorët e Ndroqit se fillimisht, duhet të durojnë plot 35 min një histori pasionante qensh…
Po a nuk thotë vallë edhe aforizma popullore: qentë le të lehin, Ndroqi të ecë përpara!

S’e lexova me vemendje ca kishe shkruar ketu dhe e nisa nga fillimi, me fiksoi ai xhupi me qime te shpupurisura i veterinerit qe fliste gjithe pertaci gjersa e humba durimin dhe i kalova shpejt pjeset dhe ngeca tek…te enamoruarit e Ndroqit. Lidhjen me Shekspirin do e kene bere sa per seasoning, besoj se 2 te dashuruar ne cdo vend te botes do kishin vepruar ne menyre te ngjashme nese do ishin chased and trapped nga kta malicious people qe i penguan lumturine. Pak filma te ketille ka? Madje mendoj se ka qene ideja e asaj goces per t’u flijuar se bashku per dashurine. Afermendsh pasi nje cift qe jane really in love i kap nje guxim i marre dhe s’kane frike nga vdekja kur jane bashke, e kane accomplished kuptimin e jetes. Kjo histori eshte edhe si tip nudge per individet e tejet te individualizuar te diteve tona qe krenarisht gezojne vetmine me shoke e shoqe me benefite.
Thanks for sharing, varri i ashikut, nje pasuri kombetare :blush:

Ideja eshte se shekspiri eshte inspiruar nga keta.

Po pra e kuptova idene, por mendoj se kane dashur thjesht ta zbukurojne me hipotezen e shfrytezimit nga Sheksi. Sepse ne ate kohe historite e dashurive te pamundura kane qene te shpeshta dhe besoj se ka pasur edhe raste te tjera qe kane vepruar keshtu si Romio dhe Xhulieta. Cdo vend duhet ta kete nje histori te tille flijuese.

Sheksi thua ti. It makes sense:
Shenkspiri = sheksi + piri = seksi piri = i dehur nga seksi

Hipoteza bejme ne plot, jemi popull i lashte ( mos te na degjoje greku e maqedoni )

1 Like