Sa taksa paguajnë kompanitë e naftës në Shqipëri? Shteti hesht

pse t’flase shteti kur flet vazhdimisht intelektuali i shquar qe pronen e kan vjedh komunistet? Qe vendet kyçe ne pushtet i kan akoma komunistet, fuksat, e pranej nuk funksionojne gjerat?! “Se bashkia zotrie …”, “se privatizimet zotrie …”, “se islamiket zotrie …”, e shume e shume llafe te ketij lloji per 30 vjet me radhe per t’ja kalu llafeve te ngjashme te komunisteve kunder fashisteve 80 vjet me radhe?

Por vjen momenti edhe intelektuali i shquar me ne fund hesht, fik kompiuterin, kruan hunden i menduar, ben nje saçme hunde, e trajton me gishta duke i dhene forme e nje sfere, hap penxheren dhe e hedh ne hapsiren kozmike qe i hapet perpara, nderkohe qe Marloni qendron gjithnje i heshtur ngambrapa si engjell mbrojtes.

normalisht, te dhenat per te ardhurat dhe shpenzimet e kompanive te ndryshme, i mbledhin Tatimet, dhe eshte kjo e fundit qe ia kalon ministrise se Financave dhe Ekonomise, dhe keto ia kalojne INSTAT-it.
te pakten ky eshte rregulli, mirpo Tatimet paskan dhene kete pergjigje ;
" … Të njëjtën pyetje kemi dërguar po ashtu edhe në Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve e cila dha këtë përgjigje:“Në rastin konkret, jemi në kushtet e kufizimit të së drejtës për informim, i kushtëzuar nga detyrimi ligjor për të ruajtur kofidencialitetin e të dhënave tregtare dhe tatimore të administruara. Për sa më sipër, informacioni i kërkuar nuk mund t’ju vihet në dispozicion.”…"
mundet qe Tatimet nuk jane te detyruar t’ua kalojne te dhenat shtypit/medias, siç jane te detyruar psh, t’ja kalojne ministrise se Financave, Ekonomise, Komisionit te Ekonomise se Parlamentit.
ma merr mendja se ato kompani paguajne taksa, se nuk ka kompani ne shqiperi qe punon pa paguar taksa, se nuk eshte kompani qe mirret me librin, qe eshte pa taksa, se ne fund te fundit edhe firmat e librave qe nuk paguajne taksa per librin, jane te detyruara te paguajne taksen e sigurimeve shoqerore per çdo punonjes.