Shot Pow

1 Like

oh hoo, ç’u 10-va tu qesh :laughing: tregimi kish - nga fillimi e deri ne fund - nje sens humori :laughing:

Aman o dere(bardhe), hiqi ato apostrofe nga “ma” dhe “ta” se na vrasin site.
Tregimi shume aktual, muhabete shqiptare tipike, me te knaq, kishte goxha material te bukur, but pak i rremujshem, them se ka nevoje per riorganizim.
P.S: Sa per Ob-Gyn…gay s’behet fjale, madje ta garantoj jane raca me hot e mjekeve. :radioactive:

Me apostrof shkruhen se jane bashkim fjalesh.

Perkufizim ishte ky gjembo? Bashkim fjalesh…ca note e ke pas gjuhen ne 8 vjeqare?

4.5

Trajte e shkurter e bashkuar e peremrit.

Kur jane trajta te shkurtra te bashkuara perdoret apostrofe. Ne rastet e tjera, jo.

1 Like

Aquamarine
Tet '16
Aman si s’u lodhet me te njejtat muhabete. Meqe s’ra fjala, gjuha shqipe is too difficult to learn si drejtshkruhet apostrofi.
Ke trajtat e shkurtra te peremrit vetor ma dhe ta mos vendosni apostrof. Ke peremri pyetes cfare don’t apostrophe, vetem kur ky i fundit shkurtohet si ne rastet: c’u be? c’ishte?
Ke trajtat m’i, t’i, m’u, t’u…jes, vendosni apostrof.
atij/asaj i + ate e = ia dhe jo “ja”; atij i + u = iu dhe jo “ju”. (Ja perdoret vetem per te thene ketu: Ja ku eshte peshku i vjeter, ja u regjistrove ke i riu) Ia dhurova asaj VQ-ne. Iu lutem Pjerit te vinte ke peshku i ri.
Neve na dhe, Juve ju…vetem per rasen dhanore. Emerore dhe kallzore jane “ne (na)” dhe “ju (ju)”.
Neve na dhuruan zemra ne koment (kujt? neve na). Ju ju sinjalizuan privatisht (ke? ju ju)
Adminet na cregjistruan ne nga peshku i vjeter (ke cregjistruan? Ne na).
Ju nuk e dini c’vendim ka marre Pjeri. (kush: ju)…etj etj

Na falni per mungesen e fantazise ne krijimin e fjalive, por e kisha me ngut.

1 Like

Trajte e shkurter e bashkuar eshte edhe ma-ja edhe ta-ja (mua më + atë e dhe ty të + atë e), por nuk vendoset ’ .

Shot pow…top show?

Aldush Babani-Alban Dudushi