Shqiptare me rraj e me dege


#1

Bardh Jakova,ponjolle i nje dere te madhe ku asht mbrujt art ,nipi o Prenk Jakoves,autorit te operes se pare shqiptare,ne nje interviste per TVK


#2

Nuk e kuptoj kete " Shqiptare me rraj e me dege "
Nuk e di pse i meshohet shume ketij termi , kush jane Shqiptaret pa rrenj dhe pa dege ?
Une pershembull dhe si une me qindra mijera te tjere qe kemi lind ne Shqiperi , me Nene dhe Babe Shqiptare , Gjysh dhe Gjyshe Shqiptare , St,gjysh dhe St,gjyshe Shqiptare jemi Shqiptare me rrenj dhe me dege ? po Gianni de Biasi quhet Shqiptar pa rrenje dhe pa dege ? Po Vangjel Dule eshte Shqiptar me rrenje dhe me dege ? Po Edi Rama eshte Shqiptar me rrenje dhe me dege ? Pse e di une qe Preng Jakova nuk eshte Shqiptar me rrenje dhe me dege ?


#3

Noshta ke te drejte,po ngaqe pertova me e shtjellu,thjesht propozova videon. Djali ne fjale,ka studiu per muzike klasike dhe eshte shume i zoti ne kete fushe,por mese njehere,thote se zemren e ka tek muzika traducionale shqiptare . Ne fund e mbyll me nje kshille per ata qe perpunojne muziken tradicionale,“sa me shume me e ranoni me ritme,aq ma shume e vorfnoni!”.


#4

Po.
Kur duhet me i lepi fundin e shpines ose ka arrit sukses me djersen e vet, e s’e ka rrujt leshin shqiptaria per hallet e tij… shqiptar me rraj e dege.

Shqiptar me rraj e dege eshte tom doshi, aldo bare, mark frroku e ilir meta, te cileve u ep voten e shpirtin pjetermustakuqi&co.


#5

Bo bo, sa keqardhje ndjej per sojin tuj! :neutral_face:


#6

mund të ishte edhe ndryshe pyetja- a është shqiptar ai që mbështet saliun?


#7

Pjeter… na se te kam gjet Idrizin


#8

Bardhi na knaq me muziken e tij …muzika qytetare shqiptare i pelqyer aq shume dhe nga italianet …
Kam qene ne shume koncerte te tij …dy faqet e Bardhit ne fb Pjeter Spartiti per Scutari dhe Gjamadani …:slight_smile: