Shtrengimet financiare, jo ndryshimet klimatike

https://teza11.org/shtrengimet-financiare-jo-ndryshimet-klimatike/

Gazetarët më pyesin nëse po na ndihmon Bashkimi Evropian. Ç’është e vërteta, ne kemi pasur zjarre shkatërrimtare para dhe pas hyrjes në BE dhe kalimit nga dhrahmia tek euroja. BE nuk ka bërë asgjë për të na ndihmuar të luftojmë flakët – çka nuk e ka për detyrë – dhe nuk mund të mbajë përgjegjësi për 70 vite abuzim ndaj mjedisit të shoqërisë greke. Por është e padiskutueshme që dekadat e fundit, trojka zyrtare e kreditorëve të Greqisë – Komisioni Evropian, Banka Qendrore Evropiane dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar – e ka privuar fuqishëm shtetin grek nga burimet dhe kapacitetet që i duhen në situata të tilla.

Teme-sjellesit i rekomandoj te sjelle nje pershkrim te shkurter te shkrimit e jo thjesht lidhjen. Ka website qe e sjellin automatikisht nje pershkrim ose fillimin e shkrimit por kjo teza11 nuk e ben keshtu qe i bie barra sjellesit ta beje. Faleminderit per mirekuptimin.

barufa ishte kamikazhi i ciprës 6 mujorin e parë të pushtetit! nuk e merr njeri seriozisht. eshtë kaubojsi:disappointed_relieved: i greqisë. di të shesë shtrenjtë antikonformizmin e tij në evropë. gjithsesi, greqia e los mirë bllofin.dhe shfrytëzon mirë rrethanat ndërkombëtare,krizën e refugjatëve,etjj, për pasojë dhjetra miliarda euro vërshojnë vit për vit drej arkave te shtetit grek. me to mban në këmbë një ushtri më të madhe se ajo e ilalisë,spanjës,gjermanisë dhe pothuajse të njejtë me francen ,anglinë. bën viktimën,ndërkohë që është përfituesja më e madhe e fondeve të be-së.