SpaceX do çojë dy turistë në udhëtim rreth Hënës në 2018

Elon Musk i SpaceX ka zbuluar se kompania private e udhetimeve hapesinore ka ne plan te coje dy turistet e pare ne nje udhetim jashte planetar qe do i coje udhetaret deri mbrapa henes, e pastaj serish ne Toke. Udhetimi mendohet te zgjase nje jave dhe te kryhet ne pjesen e dyte te vitit 2018. Elon Musk ka treguar se dy udhetaret kane preferuar te mbeten anonim per momentin, por ka zbuluar se ata nuk i perkasin Hollivudit dhe as jane pilote. “Udhetimi nuk eshte pa rrezik,”- ka rrefyer Musk. “Ne po mundohemi ta minimizojme cdo rrezik, por nuk do te jete zero.” Dy turistet e pare te hapesires do jene vetem ne mjetin hapesinor te SpaceX. Deri ne kohen e nisjes ata do i nenshtrohen trajnimeve shume intensive. Sipas Musk, ata e kane depozituar nje shume te mire per te prenotuar udhetimin i cili do te zgjase diku midis 300.000 dhe 400.000 miljesh.

2 Likes

pas ca vitesh e shikon liken dhe edwinin tu ba xhiro ne hapesire (kuptohet me leket e grave)

Dmth ke pare me shku deri ne Hene, po nuk blen dot nji teleskop :frowning:

Mbrapa diellit te shkojne.:ok_hand:

problemi eshte se kthehen serish. max 8 vjet e kane ciklin e riciklimit

Ide e mire per Honey Moon.