Taksa mbi dividendin ne Shqiperi zbret ne 8% nga 15%

Cfare nenkupton ky veprim dhe pse u be? Gjithashtu me shume interes; sa perqind e popullsise apo te punesuarve marrin dividend?

Taksa e dividendit ne shqiperi do te behet se shpejti 8% nga 15% qe ishte, nder normat me te ulta ne bote (https://en.wikipedia.org/wiki/Dividend_tax). Cfare mendoni se do ndodhe?
Per mendimin tim nese ligji i taksave ne shqiperi te lejon te paguash dividend ne vend te rroges, atehere nese punedhenesit e bejne kete gje (si korporata), rezulton ne me pak te ardhura per buxhetin e shtetit. Kjo duket si nje mase per ta bere vendin me atraktiv per korporatat.

Dividenti dhe rroga jane dy gjera te ndryshme.
Rroge merr punemaresi.
Divident i ndahet bashkepronareve.

1 Like

Kjo nenkupton qe macja e shendoshe, do shendoshet edhe me shume. Gjoja per te terhequr ndonje investim madhor nga ndonje korporate e huaj. Por kjo ka te beje me permiresimin e klimes se biznesit me shume se me uljen e taksave. E ben Shqiperine, formalisht, nje nga vendet me liberale ne bote dhe qeverine e ashtuquajtur “socialiste”, e nxjerr zbuluar si neoliberale dhe fashistoide, ashtu sic ne fakt eshte.

1 Like

Cfare korporatash mendojne te terheqin se ato kryesoret e kane dividendin Te listuar ne bursat kryesore e nuk I kap ligji shqiptar .

Korriksja qe ta paska pelqyer komentin sic duket nuk e paska lexuar kete fjaline e fundit tenden.

Po ty te pëlqeu pjesa e parë?

Nese une te them qe me pelqeu e gjitha, ne nje shkalle 1-10 ty sa mire do te vinte? Ne per ate dreq lajk(a) jetojme apo jo?

jo vetem lajka, po te lepime tamam si me qene pun qeni! Dhe mbas te lepimes, gati per kafshim po si qeni te zone kur bie prej fiku.

si u be pune e Teatrit fashist, do e prishi qeveria neoliberale dhe fashistoide apo jo?

Thumbin tend sigurisht qe do ta vleresoja. Kam vite qe te lexoj. Qe te peshku i vjeter.

1 Like

sa te kemi Tos lubonjen qe ka thene qe do i dal perpara fadromes, rrime te qete ne vllai