Taksat per perfitimet ne internet?

Pershendetje peshq !
Desha tu pyes si funksionojne taksat per perfitimet ne internet ?
Po ju jap nje shembull:
Nese une punoj me kompani affiliate dhe perfitoj komison nga keto kompani , e zeme sikur perfitoj 10.000€ ne nje mujj dhe pagesen e mar nepermejet bankes.
Cfare duhet te deklaroj dhe si ?
Sa % jane taksat ?
A duhet te rregjistrohem si biznes ?
Ka shume pak informacion ne lidhje me keto gjera.

Varet nga vendi ku jeton. Me e sakta do te ishte te konsultoheshe me min.e financave ( tel apo e-mail) te vendit ku jeton dhe te sqaroje pozicionin tend.
Ndersa te rregjistrohesh a jo si biznes kete keshille mund te ta jap nje ekspert fiskal. Biznesi ka me shume shtigje per te manovruar legalisht me taksat por fitimi duhet ta justifikoje kete ndermarrje.

2 Likes

Nese je ne Shqiperi dhe nese parate komisionet te vijne nga jashte, ne fund te vitit, meqenese do te kesh realizuar mbi 2 milion leke (kundervlefta e rreth 15 mije Euro), do te duhet te plotesosh deklaraten e te ardhurave ku ne perfundim do te te dali edhe shume qe e takses/detyrimit qe duhet ta derdhesh tek zyra e taksave lokale. Maksimumi do te jete 15% e te ardhurave gjithsej te realizuara ne nje vit kalendarik. Kaq. Nese, parate te vijne nga kompani te regjistruara ne Shqiperi do te plotesosh vetem deklaraten e te ardhurave por nuk do te derdhesh gje tek zyra e taksave sepse taksa mbahet ne burim dhe paguhet direkt nga kompanite ne masen prej 15%.

1 Like

Deklarimin e bene ne fillim dhe taksat i paguan pas nje viti apo si funksionon , se me keto komisione ose te ardhura pershembull shifrat asnjehere nuk jane fikse ? @aleko ?

formulari i deklarimit te te ardhurave vjetore per individin dorezohet deri ne fund te muajit Prill te vitit pasardhes dhe nese te ardhurat qe ke marre gjate vitit ushtrimor nuk jane tatuar, i bie ti paguash mbasi te kesh dorezuar deklaraten. Po keto jane raste shume te ralla sepse sic edhe e shpjegova ne 99 % te rasteve te ardhurat tatohet qe ne burim dhe pergjegjesia per ti derdhur/mbajtur ato nga shperblimet eshte e personit/subjektit qe i paguan.

1 Like

Domethene qe sot mund te kryej transferta , duke hequr vetem komisionin e bankes te marr pagesat e me pas duhet ti deklaroj brenda prillit 2018 ?
Faleminderit :+1:

Nuk e di konkretisht se per cfare e ke llafin kur thua qe edhe do paguaj edhe do paguhem, pasi keshtu i bie qe te quhesh biznes dhe duhet te regjistrohesh si i tille.

Ne rastin kur vetem paguhesh , ate e shtova meqe normalisht kryhen transferta bankare dhe do s’do je i perfshire si individ

Nga sa kuptova dmth nuk paguhen direkt taksat? Gjithsesi do mundohen të kontaktoj ministrinë e financave.

Nese je ne Shqiperi te sugjeroj te konsultohesh me banken fillimisht , e pastaj ne zyren e tatimeve te qytetit ku je , pasi me ministrine e financave sidoemos tani qe eshte akoma periudhe pushimesh e s’ka filluar qeveria , nuk nxjerr gje ne drite.

Une jam paguar shume here nga jashte e s’kam paguar ndonjehere gje.
S’jam paguar 10 mije ne muaj, me te vogla, me te shpeshta, jo te permuajshme.
Por deri tani s’kam paguar gje vec komisioneve te bankes. Shih se ndoshta e shmang.
Nese paguhesh per pune rregullisht, edhe ne qofshin honorare, ke 15% takse mbi fitimin, nese eshte deklaruar marreveshja e punes.

Fakti qe nuk ke paguar tregon se ke bere evazion fiskal, pasi paguesi juaj ka qene subjekt qe nuk eshte i regjistruar ne Shqiperi. Pra, detyrimi per te paguar 15% te takon ty. Megjithate, mund ta kryesh kete pagese edhe tani qe te jesh i qete me ndergjegjen.

Sa per ta ditur, nuk eshte 15% mbi fitimin, por 15% mbi te ardhurat e realizuara, pra te shperblimit, sic mund te jene honorare, komisione, interesa bankare etj.

Jam shume i qete me ndergjegjen. Kam nenshkruar marreveshje me personat qe me paguajne. U kam dhene llogarine bankare. Pagesen e kryejne aty. Une i terheq. Banka mban komisionin. Asnje shkelje ligji. Per ata qe me paguajne rregullisht nga Shqiperia e qe jane te deklaruar ketu, paguaj 15%. Nuk kam lene asnje detyrim pa paguar.

Ky eshte ai qe u merzit kur i thashe qe vjedh (zhavor). Nuk e kupton qe mospagimi i taksave eshte vjedhje. Eshte dhe i qete me ndergjegjen si hajdut profesionist. Te ardhurat nga burimet e huaja s’i deklaron se e ka me kollaj mos te kapen. Dhe ka goje te akuzoje emigrantet. ncnc. pz.

gjembi, jane qenie shume te neveritshme ata qe shpifin me vetedije, prandaj s’te merr njeri parasysh dhe ty. Une kam thene qe plaka me femijet emigrante donte ta ndihmoja te vidhte zhavorr, jo se vodha une, dhe as qe e ndihmova. nuk eshte hera e pare qe shpif keshtu, ti bashke me ate qe fotoshopon mesazhet private. Nuk eshte habi qe nivele kaq te uleta terhiqen nga ndyresi si ilia e kosta.

Po te krijosh OJF e ti deklarosh pagesat ose transaksionet si donacione , i shmang taksat ? :stuck_out_tongue:

shkeraba, per evazionin fiskal qe sapo e pranove vete po shpif une gje? Edhe aleko me cecon qe s’e kane idene e fotoshopit ashtu te bekan mesazhet private?

Une jam paguar shume here nga jashte e s’kam paguar ndonjehere gje.
S’jam paguar 10 mije ne muaj, me te vogla, me te shpeshta, jo te permuajshme. Por deri tani s’kam paguar gje vec komisioneve te bankes. Shih se ndoshta e shmang.

Jam shume i qete me ndergjegjen. Kam nenshkruar marreveshje me personat qe me paguajne. U kam dhene llogarine bankare. Pagesen e kryejne aty. Une i terheq. Banka mban komisionin. Asnje shkelje ligji. Per ata qe me paguajne rregullisht nga Shqiperia e qe jane te deklaruar ketu, paguaj 15%. Nuk kam lene asnje detyrim pa paguar.

Po, Gjembi. Po shpif. Sic shpife per plaken me ndyresi te ulet. Ndyresi qe mund te duket normale vetem mes moderatoreve te blogut te Blendi Salajt, te cilet futen me vetedije per te share anetaret nga familja e per te shpifur. Une s’kam bere asgje fshehurazi. Kam nenshkruar marreveshje me karten time te identitetit, me firme e me gjithcka. Per cdo takse qe me eshte kerkuar, jam pergjigjur. nuk kam kaluar 15.000 euro ne vit nga jashte qe te paguaj taksa.

Ashtu eshte ligji? Qe vetem nese ben 15.000 euro ne vit nga jashte t’i deklarosh e te paguash taksa?