Të gjitha detajet e marrëveshjes Rama - Basha

Marrëveshja e mbrëmëshme mes Ramës dhe Bashës u finalizua sot pas mbi 5 orë negociatash teknike mes palëve të cilat më në fund kanë arritur në një draft final që ka marrë edhe “Bravo” nga Amerika. PD do marrë 6 ministri teknike dhe disa drejtorë organizatash qeveritare si OSHEE apo Aluizni, duke e çuar në 12 numrin e posteve teknike që Rama i lëshon në prag të zgjedhjeve. Ministria e Brendshme, Shëndetësia, Arsimi, Financat, Drejtësia dhe Mirëqënia sociale janë gjithashtu në listë, gjë që i ka habitur disa socialistë të betuar. “Shumë i ka dhënë!”, - reaguan ata. PD do të votojë organet e vettingut çka do i hapë rrugën Reformës në Drejtësi, ndërsa zgjedhjet do mbahen brenda qershorit, më datë 25.

Ja marrëveshja e plotë siç u publikua sot në mediat:

A. ZGJEDHJET

 1. Presidenti i Republikës dekreton datën e re të zgjedhjeve më 25 qershor 2017.
 2. Regjistrimi i menjëhershem i partive politike të opozitës. Regjistrimi i listave shumemërore të partive politike të opozitës brenda datës 26 Maj 2017.
 3. Listat e zgjedhësve
  a. Përfshirja në listat e zgjedhësve e zgjedhësve të rinj që votojnë në datën e re të zgjedhjeve.
  b. Dhënia e aksesit opozitës në informacionin e mbledhur nga projekti i Adresave dhe çështjet të tjera të lidhura me zgjedhësit, nëpërmjet auditeve të KQZ-së.
 4. Mbështetje KQZ-së për përgatitjen e materialeve zgjedhore.
 5. Plotësimi i komisioneve zgjedhore dhe grupeve të numërimit.
 6. Zgjedhjet e pjesëshme për bashkinë e Kavajës, do të zhvillohen në të njëjtën ditë me zgjedhjet e përgjithëshme.
 7. Pezullimi i çdo iniciative për kontrata të përkohëshme në nivel qëndror dhe vendor.
 8. Mbështetje ndërkombëtare për forcimin e monitorimit te listës së zgjedhësve.
 9. Mbështetje ndërkombëtare për KQZ- për ngritjen e linjave telefonike të ndihmës për vezhgimin dhe shqyrtimin e ankesave mbi ligjin e shërbimit civil dhe blerjen e votës.

B. QEVERIA

 1. Zv.Kryeministër, teknik
 2. Ministri i Brendshëm, teknik
 3. Ministri i Arsimit, teknik
 4. Ministri i Shëndetësisë, teknik
 5. Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, teknik
 6. Ministri i Financave, teknik
 7. Ministri i Drejtësisë, teknik
 8. Drejtori i OSHEE
 9. Drejtori i Përgjithshëm i Aluiznit
 10. Drejtori i Përgjithshëm i Hipotekave
 11. Drejtori i pergjithshem i Burgjeve
 12. Drejtori i pergjithshem i Agjensisë së Zhvillimit Bujqësor e Rural

Kandidaturat e mësipërme do të jenë propozim i opozitës.

C. PARLAMENTI

 1. Votimi i organeve të vettingut.
 2. Votimi i dekreteve për anëtarët e rinj të Këshillit të Ministrave.
 3. Ndryshim i Kodit Penal për forcimin e politikës penale nëpermjet ashpërsimit të sanksioneve, krijimit të veprave të reja penale, kthimin e shitblerjes së votës në vepër korrupsioni.
 4. Forcimi i kuadrit ligjor të financimit të partive politike nëpërmjet rregullimit dhe kufizimit të shpenzimeve zgjedhore, përfshirë ato materiale, kostove dhe transparencës në lidhje me to.
 5. Përmirësimi i standardeve të pasqyrimit të fushatës elektorale në media.
 6. Votimi i anëtareve të Këshillit të Ministrave, anëtareve të organeve të vettingut dhe i legjislacionit të parashikuar në këtë marrëveshje, do të kryhet në të njëjtën seancë të jashtëzakonshme të parlamentit.

D. ORGANET E PAVARURA

 1. Kryetari i KQZ, propozim i opozitës.
 2. Avokati i Popullit, propozim i opozitës.

E. REFORMAT

 1. Reforma Kushtetuese (me fillimin e legjislaturës së re).
 2. Reforma zgjedhore (me fillimin e legjislaturës së re).
 3. Futja e teknologjive elektronike në procesin e identifikimit votimit dhe numërimit për zgjedhjet pasuese.
 4. Reformim tërësor i sistemit të prokurimeve publike dhe auditimit të shpenzimeve publike.

F. MASA TE TJERA

 1. Dekriminalizimi. Largimi dhe parandalimi i personave me rekorde kriminale nga mbajtja e posteve publike.
  i. Partitë politike angazhohen publikisht për ekzaminimin e fortë mbi listat partiake.
  ii. KQZ ekzaminon kandidatët nëpërmjet personelit shtesë me mbështetje ndërkombëtare (të plotësuar në përputhje me ligjin nr 138/2015 për garantimin e integritetit të funksionarëve publik ).
 2. Administrata Publike. Marrja e masave për ndalimin e përdorimit në favor të subjekteve zgjedhore të mjeteve, pronave dhe të burimeve njerëzore të administratës publike si dhe kundër çdo forme presioni ndaj punonjësve të administratës publike në çdo nivel.
 3. Narkotikët. Forcimi i luftës kundër narkotikëve, nëpërmjet pjesmarrjes së opozitës në Task forcën Kombëtare të luftës kundër narkotikeve.

Gezuar Republiken e Re shoke anti-komuniste! :rose:
Ku me dit sa te mira do vine nga keto ministri teknike brenda 2-javesh.

bac u kry!

U desh te kercenohej Basha personalisht nga Be e SHBA dhe te futej ne dhoma ku s’e degjonte Berisha, pa te hapej rruga e vetingut te SHBA e BE, qe Berisha u perpoq aq shume ta asgjesoje. Deshtuan ne Venecia, Kushtetuese, dhe pastaj nisen kercenimet me dhune, aq sa dhe partia meme ne BE i tha qe metodat e tyre s’kane lidhje me europen. Nuk lane asmbasadore e ministra te jashtem gjermane, europiane e amerikane pa quajtur te korruptuar.

Ndersa PS vertetoi qe s’ka asgje te perbashket me PD qe vret qytetare dhe as kutite nuk hap, per te fshehur fajin, por eshte me transparente se kurre ne historine e Shqiperise.U vertetua qe gjithe intervistat e Bashes neper mediat e huaja, ku thoshte se qeveria ka faj per kanabisin, shpifte se shqiperia e mbillte per te vjedhur zgjedhjet, kane qene sulme armiqesore kunder imazhit te kombit shqiptar. Jane gati te djegin jo vetem imazhin e shqiperise, por edhe shqiperine per te kundershtuar vetingun.

U vertetua qe PD jo vetem qe demton imazhin e kombit per karrigen e vet, jo vetem qe vret shqiptare civile ne trotuar e nuk leshon asgje kur eshte ne pushtet, por dhe kur eshte en opozite, me protesta nuk sulmon qeverine, por sulmon prape qytetaret civile, duke u bllokuar ambulancat me te semure neper rruge kombetare, dhe duke i lene grate shtatzena te ecin ne kembe ne mes te vapes, duke premtuar se do te shkaterrojne Republiken e Shqiperise, premtime qe s’i kane bere as serbet.

1 Like

Per popllin e thjeshte kjo zallamahi pati disa gjera positive:

Votimi i organeve të vettingut.
Ndryshim i Kodit Penal për forcimin e politikës penale nëpermjet ashpërsimit të sanksioneve, krijimit të veprave të reja penale, kthimin e shitblerjes së votës në vepër korrupsioni.
Forcimi i kuadrit ligjor të financimit të partive politike nëpërmjet rregullimit dhe kufizimit të shpenzimeve zgjedhore, përfshirë ato materiale, kostove dhe transparencës në lidhje me to.
Votimi i anëtareve të Këshillit të Ministrave, anëtareve të organeve të vettingut dhe i legjislacionit të parashikuar në këtë marrëveshje, do të kryhet në të njëjtën seancë të jashtëzakonshme të parlamentit.

Reforma Kushtetuese (me fillimin e legjislaturës së re).
Reforma zgjedhore (me fillimin e legjislaturës së re).
Futja e teknologjive elektronike në procesin e identifikimit votimit dhe numërimit për zgjedhjet pasuese.
Reformim tërësor i sistemit të prokurimeve publike dhe auditimit të shpenzimeve publike.

Dekriminalizimi. Largimi dhe parandalimi i personave me rekorde kriminale nga mbajtja e posteve publike.
i. Partitë politike angazhohen publikisht për ekzaminimin e fortë mbi listat partiake.
ii. KQZ ekzaminon kandidatët nëpërmjet personelit shtesë me mbështetje ndërkombëtare (të plotësuar në përputhje me ligjin nr 138/2015 për garantimin e integritetit të funksionarëve publik ).
Administrata Publike. Marrja e masave për ndalimin e përdorimit në favor të subjekteve zgjedhore të mjeteve, pronave dhe të burimeve njerëzore të administratës publike si dhe kundër çdo forme presioni ndaj punonjësve të administratës publike në çdo nivel.
Narkotikët. Forcimi i luftës kundër narkotikëve, nëpërmjet pjesmarrjes së opozitës në Task forcën Kombëtare të luftës kundër narkotikeve.

Imagjino shqupi ne qeveri ti jepte opozites gjithe keto gjera, as qe do mund te imagjinohej nga harbutet e cadres.
Kryeministri me zemergjere na dualle o ed rama, burre i vertete shteti.
tani shqupistat nuk duhet te kene me goje per te vene ne dyshim lirine dhe ndershmerine e zgjedhjeve, pothuaj ju dha gjithcka. Standart te larte vendose o ed rama, ja bere fora…

Nderkohe nuk do te kete aleance parazgjedhore e per pasoje shume parti te vogla e te vjetra do zhduken e le te shpresojne qe partite e reja te kene mbledhur perkrahes sa duhet e te perfaqesohen ne parlamentin e ri.

Nje marreveshje nga e cila fiton vendi!

Te dashur miq, drejtuesit e dy partive kryesore te vendit firmosen sot nje marreveshje, me te cilen i dhane zgjidhje njeres prej krizave politike me te rrezikshme te ketyre 26 viteve te fundit, qe prej disa muajsh kishte rrokur vendin.

Ne kete kontekst, mendoj se çdo shqiptar duhet te ndjehet vertet i lehtesuar per zgjidhjen me mjete politike te kesaj krize qe kercenonte ne menyren me serioze ekzistencen e pluralizmit politik ne Shqiperi, themelet kushtetuese te shtetit demokratik, paqen sociale dhe stabilitetin e vendit.

Keshtu qe pa u ndalur ne nje analize te hollesishme, e them me bindje te plote se me kete marreveshje ka fituar Shqiperia dhe se per te gjithe shqiptaret qe e duan vendin e tyre dhe vlerat e lirise, marreveshja eshte nje win-win story.

Me kete rast te dashur miq, le te shprehim mirenjohjen tone me te thelle ndaj miqve tane te respektuar europiane dhe amerikane per ndihmen e tyre tejet te çmuar qe dhane ne arritjen e kesaj marreveshje si dhe ndaj te gjithe atyre burrave dhe grave, djemve dhe vajzave qe vendosen sakrificen e tyre ne themel te saj si dhe ndaj te gjithe atyre, qe me angazhimin serioz bene te mundur kete marreveshje te nje rendesie historike per Shqiperine! sb

u vertetua qe ps-ja me piktorin e ambalazheve ne krye e ka bere shqiperine shkemb graniti buze adriatikut.

o blendi salaj pse ma fshive komentin.

Te vjen keq per keto partit e vogela. LSI nuk i kalon 5 deputet, PS me PD do ndajne te tjerat.

Rama shpetoi PD-n nga zhdukja, i dha nje fije shprese. Por, mendoj se eshte shume vone tani vetem nje mbrrekulli po e shpetoi. Percarja ne PD do jete masive pas 25 qeshorit.

U zhduken qendrestaret…nuk harxhojne kohe kot tek peshku…Edvini ka hap plot vene pllumash ne Drejtorira qeveritare…amon mo kush do bohet nga ju drejtori i Hipotekave:weary::weary:

Sec kam nje pershtypje qe shumica e qendrestareve jane pak si te zhgenjyer (dhjere) sot … por si gjithmone krenar se fitoi Shqiperia … e ndrrun kengen :slight_smile:

Kjo ishte dhurata me e mire e mundeshme qe Rilindja i beri familjareve te te vrareve te 21 Janarit , pas 5 a me shume oreve negociata Rama i dorezon gjysmen e Qeverise vrasesit te protestuesve te 21 Janarit .

do ngushelloheni dhe ju me dicka, ca te beni pas gjithe asaj djerse qe qelbi bulevardin per 3 muaj rresht si do shkoni ne shtepi duar bosh? :rose:
ai tjetri thoshte nji gje eshte e sigurt … Rama humbi mbeshtetjen e amerikes

Basha kur ti hapet procesi:

1 Like

Petrit Vasili kryetari i LSI shkruan me ironi ne FB se:

Shpresoj qe ne keto 7 dite te cmuara te shtyrjes se zgjedhjeve, opozita do te realizoje objektivat e saj per standarde te larta ne zgjedhje, luften kunder droges dhe dekriminalizimin.

vertet nuk eshte ajo qe kerkuan …por kjo eshte menyra ma emire se sa te mos merte pjese fare ne organizimin dhe administrimin e zgjedhjeve ,e tja linte ne dore te Frokut,Shukriut apo Roshit.

…mesuset,infermjeret dhe administrata nuk do detyrohen me te dalin ne mitingje gjate fushates,te burgosurit te votojne me detyrim dhe policet te bejne propogande apo presion gjate fushates.Paret e droges nuk do eleminohen por duke qen brenda eshte mundesia qe te parandalohen,regjistrohen , denoncohen dhe dehohen te gjitha rastet e intimidimit te votes.Keshtu qe rezultati do jete me afer realitetit.

Nuk kan faj por jan shume te trashe… u betuan se do hyjne ne zgjedhje pa Edvinin nderkohe qe shtrenguan duart me Edvinin , kriminelin e Premierin e droges, per keto zgjedhje… u betuan per Republike te Re…ne fakt zbuluan se ajo e Vjetra nuk eshte hic e keqe…thane qe Zgjedhje ne 18 Qershor nuk do kete por ne fakt do kete ne 25 Qershor…Ministrat Teknike qe do i aprovoje Rama i quajne te tyre aka Nard Ndoka a Mul Ndoka…fitore nga te kater anet.

Shiko, deri dje pane qamet me sy, nuk u futshin ne Zgjedhje e nuk shkelnin mo as ne Evrope e as ne uesej…pra tani qe shpetuan prej asgjesimit mund te morrin fryme lehte. Shqupi pas 27 vjetesh do provoje te dale ne zgjedhje e vetme e te provoje veten.

Kjo marreveshja ka nje gjo te mire qe kto dekasteret me lek si Kadastrat, Burgjet e Elektriku, Drejtorite e zhvillimit Rural… nuk do kalojne fonde shteterore tek LSI e PS per zgjedhje, gjo qe e ka bo vete Pedi me pare. Ne fakt kto drejtorite jan te gjitha te LSI e me pak fjale Lulthimi dhe Edvini i kan pre LSI mundesite te kanalizojne parate e dikastereve ne fushate.
Te mori secilin voten e vete e mos te na e bezdisin Zotin Trump e Zonjen Merkel me traplliqe. Jo po paret e Kanabisit do blejne zgjedhjet…e kush eshte ai kanabist qe pasi rreziko koken per ato leke do ja japi Partive???

Personalisht me vjen keq per Partine e Bojaxhiut qe tani me hyrjen e Pedit ne zgjedhje per 1 deputet do i duhen 15 000 vota e jo me 10 000 vota pa Pedin. Gjigandi ja u futi edhe Blushit edhe Bojaxhiut kur nuk rezistoji ne lenien e Shqupit jashte zgjedhjeve perfundimisht.
Tani Qendrestaret kan ene i problem se Lulthimi i ka premtu aleateve tu fusi emrat ne liste te vet meqe koalcione parazgjidhore nuk ka, pra do fusi Nick Sorren e do lere Jashte Patozin ose do fusi Pulaxhiun e Nanos Duken e do lere jashte Selamin… Ymer Ymer

Fushate kapitaliste moderne na pret,sikur i kam para syve ministrat teknik e kandidatet e PD-se me Lulin ne krye,fshat me fshat duke folur kunder droges , ai do te jete hambari i votave per ta :v: !! Urime shok kapitaliste !! Te fitoje me i miri !! Keshtu e ka kapitalizmi !!

http://data.photofunky.net/output/image/1/6/7/3/167322/photofunky.gif

2 Likes

Tani qe Ministrine e Brendeshme , Ministrine e Drejtesise , Kryeprokurorin , Gjykatat , Ministrine e Financave , Hipotekat , Burgjet … e sa u bone …dmth qe tani qe NE kemi Shtetin prape pas 4 vjetesh ne dore duhet te mundohemi qe te mos marrim me shume se 74 Deputete se do na akuzojne se kemi vjedhur votat .
Me falni , harrova qe kemi dhe zv Kryeministrin .
:v:
Faleminderit zoti Trump .

1 Like