Te gjithe te braktisin

Te gjithe te braktisin nje dite
Dhe lulja qe ti e ujit
Largohen pa thene asnje fjale
Si lot qe mbetet pa thare

Deshira , premtime dhe endrra
Do celin ne zemra te Embla
Do rriten , do ecin , do vdesin
Tulipan per ty do mbesin

Dhe une nuk di Ku trokas
Te kthehem te shkoje , te bertas
Sirenat me det po gjemojne
Dashuria kte Stine sme mjaftoi

Te gjithe te braktisin nje dite
E di , per kete nuk kam frike
Kam hapur dritaren te pres
Zogjte , te vetmit miq te shtrenjte

( Xha Tani ) Cerrik , Maj 2001

1 Like