Të nderuar banorë

Gazetari Gjergj Erebara e kishte postuar këtë njoftim në Facebook nën siglën, “Ndërkohë në Tiranë”. Nuk është shumë, por është domethënëse në lidhje me problemet e jetesës në komunitet, e cila bëhet edhe më e vështirë kur mes nesh ka nga ata që dhe plehrat i hedhin në tualet.

1 Like

Kur jane bere tubat e pallateve te Enverit, letrat higjienike nuk ekzistonin.
Keshtu qe banoret duhet te pershtaten, te lahen me dore.

Ka probleme shume ketu me jetesen ne komunitet, por ajo qe mua me shqeteson me shume nuk eshte nese te rriturit kane penallti dhe nuk kuptojne vleren e jetes ne komunitet. Problemi eshte qe nga kopshti nuk stimulohet dhe nuk edukohet jetesa ne komunitet. Nuk eshte ne programin edukativ pikerisht ne nje moshe kur eshte natyrale deshira per tu shoqerizuar. Shume here jane prinderit qe ndikojne sepse ngordhin per pak favorizim per femijen e tyre, po une mendoj qe duhet te ishte ne program. Nuk i duhen nje femije as shkronjat as matematika nese nuk meson si te sillet ne shoqeri. Keshtu qe…e ardhmja nuk do jete aspak e kendshme nese do vazhdohet keshtu.

Letra higjenika kalon fare kollaj ne tubat e pallateve te vjeter pasi ka vetine qe tretet ne uje. Ky eshte nje pallat nga ata me administrator (te irrituar) qe kujdeset per ashensoret etj. Pra eshte nje pallat modern. Nuk di pastaj sa moderne jane njerezit qe hedhin plehrat ne tualet.

Nje problem te tille me jetesen ne komunitet e kemi prezent cdo dite.Jetoj ne nje shtepi private ne TR dhe pas shtepise sime eshte ndertuar nje pallat (nga ato qe ndertoheshin ca vite me pare- pa zbatuar asnje ligj, por qe sot jane totalisht legale).Banoret e ketij pallati ne ndryshim nga ato qe ne artikullin tuaj plehrat i hedhin ne wc, keta i hedhin nga ballkoni dhe bien ne catine e shtepise, ne oborr.Kreativiteti i ketyre njerezve shkon deri ne hedhjen e shukave te letrave me bishta cigaresh brenda, pirunj, thika etj.Deri tani e kemi pas te pamundur te gjejme gjuhen me ta. Administratorin nuk e gjen asnjehere aty.Ne rastin e hedhjes se pirunit justifikimi i vetem ishte se e kishte hedhur pa dashje femija…(rast me fat ky…kur e kapem fajtorin ne flagrance).

1 Like

Tiruncit, rrace e egerm. Ka lezet neper qyteza, keto idiotsira nuk ndodhin

1 Like

Blendi Salaj, ke bere nje gje te mire qe ke sjelle keto dy artikuj njekohesisht. Kontrasti eshte shume i dukshem.

Ne nje ane natyra e bukur, ne nje ane njerezit qe hedhin plehra nga ballkoni.

And God said, … and let them have dominion over the fish of the sea, and over the fowl of the air, and over the cattle, and over all the earth, and over every creeping thing that creepeth upon the earth.

Genesis 1 : 26

1 Like

Ne kohe te enverit, kemi pasur lenden Edukata Morale dhe Politike. Tani, mjafton ti heqesh “Politike” dhe behet ne rregull.

Qenka Pallat Kaurresh.

Dominion mbi CO2, SO2, SO3, HCl, HF, HG, Mikropartikells? A thuhet noi gjo aty ke gjeneza 1:26?

Po, e kemi pasur dhe nuk ka qene gje e keqe. Edhe tani ka, por ne shkolla. Nderkohe ne kopesht ne nje moshe ku ndertohet karakteri me se shumti dhe kohe kane me shume, s’ka program.

Ekziston bideja.
Dhe letrat higjjenike hidhen ne kosh.
Menderja e paster dhe koshi i paster dhe tubat e lire :smiley:

Letrat higjienike ne kosh? Te perdorura? Vertet e ke?

Sigurisht qe te perdorurat. Nuk ndodh te hedhesh ne kosh letra te paperdorura :smiley:

Bisede banje. :joy: Me thene te drejten Esi, kjo e hedhura ne kosh nuk eshte praktika ime. Letrat higjenike jane mjaftueshem te holla qe te mos shkaktojne probleme, dhe kur i ke hedhur ne banjo, ke mbaurar pune nje here e mire me to, ndryshe, ai koshi aty duhet te mos jete fort i kendshem t’i rrish prane. Kam pare edhe shenja neper banja lokalesh qe kerkojne te hedhesh letrat ne kosh, por vetem ne Shqiperi. Nje banje moderne, me pajisjet cilesore zakonisht nuk ka kosh letrash.

Keshtu ndodh kur kursehet te tubi hales. Tubi ta sjell temun prap ne …
I ka keto ndertimi pa standarte e pa inspektor. I ka keto kapitalizmi, do thosh arbi. :smile:

Maverick, mos kopjo VQ te lutem.

Shoh shum tema qe fatkeqesisht, nuk iu dihet postimi se kur jane postuar, se nuk thuhet data dhe ora, siç ekzistonte tek Peshku i vjeter. Modernizimi i Peshkut, paska shkuar mbrapa, jo para.