Të rraskapiturit dhe këmbëngulësit: Protestuesit e Zharrëzës (Foto)

Një gjë është e sigurt duke u nisur nga fotot,

  • o brisqet mungojnë në Zharrëz,
  • ose dora nuk arrin të bëje adetin e rrojes nga dëshpërimi i shkaktuar nga kompania e naftës, drobitja e grevës së urisë dhe marrshimi 126 kilometërsh.

Nuk guxoj të imagjinoj se egziston konspiracioni i mjekrrave të parruara për të shtuar efektin mediatik të gjëmës.

Ajo qe te ngre nervat ne te gjithe kete histori 10 vjecare eshte se megjithese eshte premtuar disa here nga te gjitha qeverite e deritanishme se do te monitorohet dhe studjohet deri ne shterim shkaku apo shkaqet e dridhjeve te tokes te lokalizuara vetem ne zonen e Zharreses, akoma nuk ka nje relacion zyrtar dhe shkencor per kete problem. E pra kjo eshte me shume se shkerdhatllik. Eshte krim dhe krim shteteror. Ne nje demokraci popullore (nese e pranojme qe jemi), shteti nuk mund te tallet pambarimisht me shtetasit e vet. Perndryshe nonen dhe motrat te gjithe shtetareve qe e kane pasur dhe e kane ne dore e per detyre zgjidhjen e ketij problemi.

1 Like