Tinker tailor academic spy

Një artikull në Associate Press mbi rolin e një profesori maltez, J. Mifsud, në marrëdhëniet ndërmjet Rusisë dhe administratës së Trump gjatë fushatës zgjedhore tërheq vëmendjen edhe për lidhjet e mundshme të universiteteve në Shqipëri me botën e errët të krimit dhe shërbimeve sekrete. Por këto lidhje janë problematike për t’u shtjelluar, jo vetëm prej natyrës së punës së shërbimeve sekrete dhe keqbërësve, por edhe për shkak të ngjashmërisë me veprimtarinë e intelektualëve, universitarëve, akademikëve dhe anëtarëve të shoqërisë civile.

Ne Shqiperi, ndryshe nga vendet e tjera perendimore, keta spiunet dhe agjentet “sekrete” te sherbimeve huaja e kane per nder qe jane te tille dhe dalin hapur pa problem fare. Bile ne, (dmth edhe populli qe i zgjedh)i bejme ministra, k/ministra dhe pastaj kendojme kenge patriotike kunder serbit, grekut turkut e me rradhe.

1 Like