TURREMI

TURREMI

Në dekadën e tretë,

të shekullit njëzet e një,

në petalet të botës së rreme,

sythe të fjetur në degë peme!

Në dekadën e tretë,

të shekullit njëzet e një,

akoma turremi pas fjalimeve,

pastaj heshtje dhe mërmëritje!

Koha vrapon në shtegun e vet,

jeta jonë është e shkurtër,

shekulli njëzet e një,dekada e tretë,

akoma turremi pas fjalimeve rrugë humbur!

@Xhavit Gasa

1 Like

Te lumte Xhavit. Ti je ylli I ketij blogu. Kjo eshte poezia me e bukur shqiptare e shekullit 21 qe une kam lexuar.

Kje eshte poezia me e nytë shqiptare e shek. 21 qe eshte lexuar pa kuptuar:

Turra Katrore e Disidentit dhe Palloshi i Rrumullakët i Fuksit

Turrju
turrës
turravrap,
bjeri
turrës
rrethore
ose
katrore
bereqaves
si ta kesh,
palloshi
s’kupton
gjeometri
turret
turravrap
rrumullakos
turrën
katrorit
rrumullakët
me lesh
pa lesh
bereqaves
si ta kesh.

O Hajdari Gezim. Po te njoftoj me gëzim se e kam prere biletën per kete vere ne Itali ne gusht dhe do vij edhe ne Frosinone ku pasi te ta kem hap turren e sumes sa nje filxhan do ja hap edhe felat e pidhit Felicites si petale trëndafili.

99d99d6e1659176376c86df3e18254f7deb12c42_2_597x600

https://images.app.goo.gl/2j1ft1cXz8G2Sj9EA

fF09A1679434416