Vepra letrare si sistem universal letrar dhe filozofik antitotalitar

Vepra letrare si sistem universal letrar dhe filozofik antitotalitar

Pseudo-shkrim.

Autori nuk di as rregullat elementare të shqipes. Në çdo pasazh gjen gabime elementare, vendosje gabim presjesh, fjalë të shkruara gabim, fjalë të huaja që kanë të barazvlefshmin në shqip e me radhë.
E si mund të pritet pastaj prej një shkruesi të tillë gjysmë-analfabet një panoramë kulturore-letrare të ndikimit të Kafkës me shokë?
Përzien pa logjikë e pa kujdes kohë e epoka të ndryshme, citate e kontekste të marra andej-këtej.
Media zyrtare shqiptare është bërë kazan publik plehrash, ku mund të publikojë çdokush.
Turp!

Shumë mllef, ndoshta ngaqë keni përzemër dikë tjetër të konfliktuar me autorin e shkrimit në fjalë Minella Aleksi. Gjithsesi mua s’më intereson fare kjo që ju shkruani pasi Panorama është e përditshmja më e madhe në vend dhe ajo nuk besoj që nuk ka redaktorë gjuhe dhe për të tjera. Nëze Zotëria juaj do faktonte ndonjë anomali tjetër tek shkrimi ok, mund ta diskutonim të gjithë bashkë por jo me fyerje si ajo që keni shkruar ju mësipër!

E di konfliktin që thoni, por nuk më hyn fare në xhep.

Dhe nuk është fare mllef, është konstatim. As nuk e njoh autorin e shkrimit, as nuk më intereson ta njoh më tepër se kaq.

Fakt është që M. Aleksi nuk zotëron rregullat elementare të drejtshkrimit.

Kjo është lehtësisht e evidentueshme nga kushdo që ka një diplomë e nuk e ka marrë shkollën me mik.

(Meqë ra fjala, probleme të njëjta paskeni edhe ju, nisur nga komenti)

Dhe dikujt që ka probleme me gjuhën, me drejtshkrimin, me formulimin e mendimeve, nuk duhej t’i lejohej publikimi në rubrikat kulturore të gazetave më të mëdha të vendit.

Përndryshe bëhet deti kos, siç edhe është bërë.

1 Like

Ku i shihni ju problemet tek unë. Gjithsesi unë vura re që në komentin e parë tuajin, njeriun pa personalitet e të frustuar. Po ju fal pasi mendoj se jeni një mësimdhënës me punë andej nga Shëngjergji, i diplomuar tek Vitrina apo Kristali, militant i Vehbiut. Kohë e humbur të meresh me njerez si ju.

shi shi, s’je dhe aq kaqol sa dukesh ti peshkkuqso. Tak, menjehere e bere lidhjen e Ardian Vehbiut me Minella Aleksin (i cili pasi pretendoi, para disa vjetesh te beje psikiatrin 2 leksh, tani na eshte bere kritik letersie 5 leksh !)

Là e më là !