Video: Solomoni që u bë Sulejman

Kjo është historia e jashtëzakonshme e Ali Kuçit, që gjatë Luftës së dytë botërore fshehu në shtëpi një familje hebrenjsh, duke e bëri Solomonin vëllain e vet, e duke e quajtur (dhe mbrojtur) si Sulejman. Por këto janë vetëm konturet, në brendësi historia përmban hollësi me shumë emocione dhe një dramë të madhe. Historia tregohet nga Edvin Kuçi, nipi i Aliut.

Më shumë mbi këtë temë nga TIME MAGAZINE

3 Likes

Histori rrenqethese. Mund te jemi shume njerezore dhe mizore njekohesisht si popull.

Historia ishte e dhimbshme persa i perket vrasjes se ketij njeriu te mire, vrasje pa gjyq, gje qe binte ne kundershtim edhe me ligjet e asaj kohe.
Sa per programin e Blendit, ajo qe me çuditi ishte titulli; “Une jam mbrojtesi yt”. Blendi do ishte mire te mbronte levizjen ku ben pjese tani, gje qe fatkeqesisht nuk po e ben.

Pjer, po behesh shume i bezdisshem me keto sulmet idiote vend e pa vend ndaj Blendit.

Gjembo, une dua ta rizgjoj ate apo ta shkund pak nga rutina e perditeshme, dhe kjo gje veç mire i ben.

Ku dreqin e di ti rutinen e Blendit o Pjer? Cfare te duket vetja qe paske aftesine te zgjosh te tjeret?

Gjembo qenke e hidhet keto dite, mos je zene me burrin moj.