Woo(n)d(er)y «Wonder Wheel» – film amerikan me regji të Woody Allen

image

1 Like

ne nje interviste te nje prej ketyre aktoreve qe ka punuar me allen, degjova qe te gjithe aktoret qe punojne me woodyn kenaqen sepse u jep liri maksimale ne aktrim, bejne shume pak dubla e kesisoj e preferojne. Nga kjo vjen dhe prodhimtaria e larte ne filma ndoshta si dhe teatraliteti.

Cfare me ben pershtypje tek filmat e tij eshte aktrimi i mire i aktoreve, jo dhe aq regjia, aq me pak plot-i.

Ty te bën pershtypje ajo qe quhet ‘la direction des acteurs’.

Epo mos kish mesuar edhe aq në 50 vjet zanat Woody…
:stuck_out_tongue_winking_eye:
(por eshte é vertete kjo qe thua)

Prodhimtaria é larte vjen nga dy arsye: se pari, Woody Allen punon me pothuaj të njejtin personel artistik e teknik të tijin, personel i cili perfiton besimin total nga ana é regjizorit, gjithe duke ja njohur mirë ekzigjencat, menyren é punes, humorin etj etj. Dhe se dyti sepse producentet é dine mirë qe Allen i qendron gjithmone besnik kufijve të buxhetit dhe qe yje të njohur të kinemase pranojne të paguhen shume é shume here me pak se zakonisht (artist’s fee me duket se quhet), vetem é vetem qe të luajne në nje film të tijin

te marresh timberlake si aktor ne film do te thote ta kesh mendjen tek leku. perpiqet i shkreti por te lodh. Edhe Winslet per pasoje m’u duk me dobet se zakonisht. e kam lene pergjysme

Edhe Godard e ka patur kete karakteristike në punen é tij: kurre, po KURRE AMÀ, pra në ASNJË film të vetem, nuk ka tejkaluar buxhetin e nje filmi të tij qofte dhe nje cent të vetem! Se sa sukses komercial kanë patur pastaj filmat e tij, kjo eshte krejt tjeter gje, por ky nuk eshte problem i nje regjizori, sepse ka 1001 forma biznesi për komercializimin e nje filmi (shfaqja e tij nga kanalet televizive, editimi në DVD… etj etj). Për shembull, “Mulholland Drive”, edhe pse pothuaj nuk eshte shfaqur asnjehere në kinema në USA, eshte nga filmat me të suksesshem per sa i perket shitjes në DVD, në krejt historine e filmit!!!

Timberlake eshte aktor i shkelqyer (luan me sy). Il crève l’écran - thote frengu. Winslet pastaj eshte nga me të mirat é të mirave.
Oooo, tani po me kujtohet qe e ke evokuar njehere kete film

Nuk di a e kam thene ndonjehere por për mua, filmi me i bukur i Allen eshte “The purple rose of Cairo”
Masterpiece !

image

nuk jam dakord per timberlake. nuk mban dot rol.

Roli nuk mbahet në fakt. Ai luhet (për mendimin tim, ky eshte edhe problemi i ‘actor studio’ me në krye DDL: mendojne se nje rol duhet mbajtur (mbajtur si peshe, dmth se pari psikologjikisht). Pertej faktit se cili regjizor i puneson, kjo eshte për mendimin tim diferenca midis, të themi DDL, dhe Di Caprio-s (qe eshte aktor qe luan me rolin, pra nuk e mban).
Po të marrim pastaj edhe rolin e regjizorit dhe ate qe thote me të drejte pak me lart Rasta, dalim në perfundimin se zgjedhja e Timberlake nga ana e Woody-t, sigurisht qe nuk eshte rastesi
:slight_smile:

nuk ma mbush mendjen, mua personalisht me nxjerr nga filmi per shkak te sikletit qe me transmeton. nuk mendoj qe eshte rasti me i mire per t’ia kundervene DDL dhe kompani. Allen nuk e di se c’ka pare, por nuk e di se c’ka pare as Fincher, Coen’s, etj…

Stalker, cmendon per “Love and death”. Eshte edhe nje film tjeter me ate cunin qe luan “American pie”, nuk po me kujtohet titulli.

kanë parë natyren e tij prej joueur - player. Sepse misioni i vertete i nje aktori eshte të luaje (në sensin: më shume “të luaj me rolin” se sa “të luaj rolin” - kjo e dyta eshte automatikisht e supozuar në nje film)

1 Like

Nuk e kam parë ndonjere (eshte adaptim i lire i Luftes dhe Paqes, é kam mirë?). Bashke me “Sleeper”, janë dy filma qe konsiderohen çik si “të vecante” në filmografinë e Woody Allen (i ka realizuar nga mesi i viteve 70).

Nuk besoj se janë filma të ‘stilit’ të tij të vertete (pra nuk besoj se shkelqen neper mjet tyre). Ndofta nuk eshte rastesi qe fiks pas tij ai beri “Annie Hall”, pa dyshim kryevepra é tij me e njohur ku shfaqet gjithe stili i tij tipik.

Ceshtje shijesh. Per mua jane dy me te bukurit e tij, bashke me ate te Romes.

P. S. Po, eshte nje parodi, nese mund ta quaj keshtu, e “Luftes dhe paqes”.

Do isha cik kurioz ti shihja keta te dy, meqe Woody s’para ben parodi.

Sa per ate te Romes, i “kam hedhur nje sy” në avjon (ishte nga te paktit nga ata qe propozonte udhetimi e qe mund ti jepja nje shanc). Eshte pothuaj kartoline (kam bindjen qe edhe vete Woody mund ta pranonte publikisht qe ai film, si dhe ca te tjere te tijte, nuk quhet
:stuck_out_tongue_winking_eye:

:smile: ahahahaha edhe un nuk bej parodi, megjithse qesh her pas here me epoken moderne qe ben parodi ngambrapa. Deri edhe Tolstoi ben parodi, “Lufta dhe paqja” eshte nje parodi per tu dhi gazit.

po qe gjenden kollaj filmat e tij…