Best movies for 2017


#23

#24

#25

#26

edhe ky i melartmi (film i bazuar mbi nje roman te Dikensit) ishte per ty Arban


#27

#28

#29

masterpiece from '80 :


#30

dhe nje rumun, per te prishur syun e keq

pjesa e I :

pjesa e II :

Trajton temen e luftes ne kosove


#31

stalker, per kuriozitet pse me rekomandove kete film? Vetem kuriozitet, jo se du me diskutu me tej.

Edhe per arsye se nuk do e shoh kete film qe te mund te kuptoj persene e rekomandimit, nuk shoh me keto lloj filmash, dhe shoh shum pak filma, pothuaj hiç.


#32

gabim shtypi


#33

He pra se ky u lumturua qe i fole :slight_smile:


#34

lumturia nuk vjen nga e folmja dhe diskutimi, vjen nga pallimi, nga gabimi i shtypjes! - i Modhi :grinning:

Stalker, amon fol me mu mer burr vetem per inot te Zanes qe eshte fashiste nacionaliste! Ne jemi te dy komunista, te kuq jemi!


#35

Ti je i zgjut mo i kap gjojnat , Zana prej Shkodre …njef gjithe banoret e vjeter te Tirones …
nuk je nga Tirona ti …se po te ishe do e kishe kuptu qe s’jam Zana …


#36

kurse ti nuk je banore e vendit te Ironise, nuk e njef ironine. Eshte Stalker komunisti qe tani ti ke shum qef me bo i dor muhabet, qe te ka akuzu ty se je Zana fashistja.


#37

Good Times is a true movie.
Mbyllje pertej cdo pritshmerie :heart_eyes:
Safdie bro’s kujtojne pak stilin e Cassavetes.


#38

Sepse: ne si spektatorë, rrembehemi përgjate 90 minutave nga aksioni, nga narracioni. Dhe fundi vjen si për të na kujtuar se “filmi” ka qene gjetiu (si ajo shprehja “luhej gjetiu filmi”). Biles skena e fundit na kujton se ndofta heroi kryesor i filmit nuk eshte ai i luajtur nga Robert Pattinsoni por… vellai i tij!
Dhe aty i biem në të se eshte film për dashurine vellazerore. Dhe themi se mbyllja ishte “pertej cdo pritshmerie” (se “nuk e pritnim”).

“Good Time” is a pearl (si Crystal, ajo çupeza e vogel ne film)


#39

Biles ne nje fare menyre, e vetmja diference e vertete midis dhjeteshes se parë dhe të dyte të listes se filmave të mi për 2017-n eshte: 10 të paret janë ata qe do doja ti rishikoja nje ditë (filmat qe adhurojme nuk shihen, ata rishihen).
Good Time eshte njeri prej tyre.


#40

Biles skena e fundit na kujton se ndofta heroi kryesor i filmit nuk eshte ai i luajtur nga Robert Pattinsoni por… vellai i tij!
Dhe aty i biem në të se eshte film për dashurine vellazerore

pikerisht keshtu, pikerisht keshtu…
…magjia e kinemase :innocent:


#41

Dhe cili eshte numri 1 i Top10 te lexuesve te “Cahiers du cinéma” per vitin 2017?
:slight_smile:


#42

:star_struck:
sa mire