Diskutim i lirë - korrik 2017

273 postime 10403 shikime 19 korrik 2017 në 08:22 e paradites
squarepusher

Mirseerdhët tek tema e diskutimeve të lira. Këtu mund të diskutoni pak a shumë çfarë të doni, sidoqoftë duke ndjekur udhëzimet e faqes.

squarepusher

Inkuizitor, tema u mbyll perkohesisht pasi gjate kohes se pastrimit nga komentet jashte teme, vazhdonin te shkruheshin komente te tjera po jashte teme. pas transferimit te tyre te diskutime te lira - qershor (per te respektuar kohen qe kane harxhuar komentuesit dhe per te mos i fshire perfundimisht), u pa se tema e diskutimeve te lira u mbush perplot. Zakonisht kur mbushet perplot, e mbyllim dhe hapim teme te re te diskutimeve te lira.

gjembi

Behet fushate duke bertitur kundra atyre “te Berishes” qe kane “xane tokat” pa leje. Nderkohe sa merr pushtetin, i jep lejet e legalizimit sic hidhen karamelet ne paradat ketu ne Amerike. Madje shkarkon dhe drejtorin e ALUIZN-it qe s’i dha, me te drejte, leje per legalizim djalit te kesaj zonjes qe kishte zene pa te drejte hapesiren e perbashket te pallatit. Era shtet!

http://www.oranews.tv/vendi/edhe-pas-legalizimit-rama-drejtori-i-aluizni-t-berat-duhet-shkarkuar/

Kthupi

Une s’kam pare njeri te hedhe karamele ne parade ketu ne Amerike. Te hedhin nga ato vareset po, por edhe ato vetem po t’ju tregosh ndonje gje.

Kot u ankua Edi per Trampin se njesoj qenkan. You’re fired njeri you’re fired tjetri.

gjembi

Une kam pare. Ndoshta sepse ne qe kemi femije shkojme ne te tilla.

zeqo

E mban mend shume mire, edhe une, po ka nderruar mendje, njerzit kane nevoje per apartamente.

gjembi

Nderkohe qe raporte te tjera thone qe ka jo pak apt qe rrine bosh.

TironciLebetit

E ke Gabim Gjemi…apartamentet bosh gjithe ai stok…u shit i gjithi dhe ska ngel mo gjo. Ne se e mban mend kishte dyshues kur velia mori vendimin per mosdhenie leje ndertimi para 2 vjetesh… ata dyshues thoshin qe ka marreveshje Bashki ndertues qe te mos jepen leje ndertimi pa u shitur ai stok dhe ndertuesit te fusnin ne xhep parate e tyre …shume prej tyre thuhej qe po falimentonin.
Prandaj i Lebetitmi ishte kunder Ndalimit te dhenies se lejeve qe para 2 vjetesh si akt anti-kushtetues, ku individi ndalohet te ndertoje aty ku bashkeqytetaret kane ndertuar me pare. Nejse tani apartamentet u shiten dhe ndertuesit e qytetaret do bejne Leka perseri ne kurriz te shendetit.

gjembi

Anti-kushtetues? Dakort po ta pranoj. Po kur s’ka nje plan urbanistik dhe vec jep leje?

TironciLebetit

Plan urbanistik ka, Luli thote qe Veliaj po vazhdon planin e tij…por qeshtja eshte tjeter kur jemi dy komshinj dhe njoni e legalizo pronen para meje e bo pallat 5 katsh ngjit me mue…kur e mor une legalizimin Velija jep urdher qe ne pronen time ngjit me komshiun 5-katesh mund te vendos vetem nje Cader per Fresk…Cmenduri

gjembi

Plan s’behet vec per bulevardin e ri, apo sheshin Skenderbeu me planet e diplomes. Behet per nje qytet te tere. Ku eshte ky plani?

TironciLebetit

O squeroo …,pse fik diskutomet e lira te korrikut…pse e fillon nga mesi korrikut… leni mer Diskutimet pa censure bolshevike…e drejta jote me I perzgjedh jo te pershtatshme nga temat por mos I fut Gomen e mos I fshi se njerezit kan harxhu kohe me shkrujt.

Alba2265

Paskan emeruar trainerin e ri te kombetares .burre I pashem kadoshi .gojet e liga thone se eshte qejflli fëmarsh :blush:

squarepusher

postimet mund t’i gjesh ketu. Diskutim i lirë - qershor 2017

lidhjen drejt udhezimeve te postimit ne ppu e gjen ne krye te kesaj teme.

machitewa

‘Çorapës’ i iku vegza!

Gazetarit të ish sigurimit të Enver Hoxhës, thuajini se shqiptarët e Kosovës janë dergjur dhe tredhur nëpër burgjet serbe për idealin e Shqipërisë kur u ka kushtuar më së shtrenjti, me jetë.

E ty, thuaj, s’po të vjen turp, po na ulë aq poshtë, sa po e mat dashurinë tonë ndaj atdheut me plazhe e me bukë, dhe po thua se shqiptarët e Kosovës shkojnë në pushime në Shqipëri sepse është më lirë, sepse janë fukarenj dhe e marrin miellin me vete, e jo pse e duan Shqipërinë.

Tek e fundit ku e di ti çfarë është dashuria, ti maestro i urrejtjes njerëzore dhe i neverisë.
Ti je si ai qeni që e do veç pjellën e vet.

Ti vetëm ‘leh’ kur na thua neve ‘mos ejani për patriotizëm në plazhet tona’, thuajse Shqipërinë ta ka lënë baba amanet.

Po kush hamami je ti të na tregosh neve motivin për çka vimë ne në Shqipëri.
A vimë për patriotizëm a për çka vimë ne është punë e jona.
Mos na e shpjego Shqipërinë të cilën e njohim, dhe e kemi dashur edhe pa e njohur, dhe e duam fort edhe pasi që e kemi parë çfarë fytyre ka.

Zoti yt janë paratë, për të cilat ti e shet Shqipërinë, me ta lënë në dorë.

Pse na quan ti neve të varfër!
Qysh u bëre ti i pasur, aq i pasur u bë b.th. jote e madhe sa krejt Kosova po të duket e varfër!

Pse na thua se e marrim bukën me vete në pushime!
Ku e di ti që e marrim bukën me vete!
Ende e bën punën e spiunit që e di çfarë kanë njerëzit nëpër valixhe, a çka!
Çka ka të keqe buka, tek e fundit!

Ani çka që kërkojmë çmime të lira!
Jo ne varfanjakët, siç na quan ti njeri pa mëshirë dhe pa karakter, po s’ka njeri i pasur në botë që nuk kërkon çmime më të ulta në treg.

Nuk është turp me qenë i varfër në një shtet të varfër, si Ne.
Turp është me qenë i pasur si Ti.

Shumë hotele në bregdetin shqiptar ua ndalojnë larjen në pishina shqiptarëve të Kosovës, u thonë se në to mund të lahen vetëm ‘të huajt’…dhe serbët.

Çka është gjithë ky nënçmim i zhgjyranave të Durrësit ndaj nesh!
A është e mundur të jetë ‘urrejtje’ e organizuar kjo!

Po Ti bregdetin e ke parë veç me dylbi të Ali Pashës.
Ne si fëmijë e dimë çka janë pushimet në bregdet, derisa ti dhe çiftat t’u keni punu gjithë verën nëpër ara, s’keni dëgju radio as s’keni parë televizor, keni lexu veç për Stalinin dhe për Jeseninin, e në mbrëmje i keni spiunu çobanët te xhaxhi peder.

Kush jeni ju që na nënçmoni dhe na urreni kaq shumë!
I ndani pushuesit: në kosovarë dhe të huaj.
Ju që edhe bukën e keni fetish.
Ju që Zotin e keni para.

Njëqind herë ua bën shqiptari i Kosovës një pyetje, nuk përgjigjen, e bëhen kinse s’po kuptojmë, ndërsa çdo kafene dhe çdo klub i Shqipërisë mbahet me muzikën e reperëve shqiptarë të Kosovës.
Dyfytyrësi.

Ju duhet me kuptu se nuk blihet dashuria në Kosovë, siç shitet tek Ju në aksham pazar.

Ne për dashuri ndaj jush e kemi dhënë jetën.

P.S. Mos i lejoni me ju nënçmu.
Flisni dialektin tuaj, nëse nuk u kuptojnë, le ta gjejnë një përkthyes shqip-shqip.
Shkoni, mos iu ndani Shqipërisë, se është vendi ynë.
Jemi Një popull.

E ti Çorapë, ‘Shut the fu.k up’.
(Edhe burgun e Smrekovnicës mbas luftës në librin tënd e ke përshkruar që ka qenë si ‘hotel’ për të burgosurit shqiptarë gjatë luftës, kaq i pafytyrë që je).

Kimete Berisha

Bleta

Po nuk i redukton dot, se ne gjurmet e babait shpirteror e vizionar, ato rikonstruksione vullnetare cerdhesh e kopshtesh apo pune qe ky ndermori me shume vrull keto dy vjete jane bere nga firmat e ndertimit pikerisht ne kembim te ketyre lejeve.
p.s: planin urbanistik gjasme e miratuan po nuk ka gjurme askund online, te duash te shikosh ku dhe si do ndertohet, e ku e sa do jene parqet e premtuara.

Vlonjat

Njeri skuth dhe tjetra idiote.
Te pakten ti mos i merr per baze dhe te sjellesh shkrime te tilla qe asgje rregullojne. Perkundrazi e ndajne turmen idiote ( qe nuk eshte pak ne dy anet e kufirit shteteror) ne dy pjese : Ne dhe Ata.

machitewa

Faleminderit, por si udbash e kam detyre shperndarjen e shkrimeve te tilla.

Alba2265

Cfare pret moj kimete xhani nga nje vend ku gjysma e popllit duan tia mbathin prej andej .ne shqiperi shkohet per hall jo per qejf.ikni moj xhane ne mal Te zi greqi turqi kroaci ,c’me vini ne hotelet e baganondave qe pastrojne parate e droges.

TironciLebetit

Kimete, falendero Shqipet e Kosoves nga ana jone qe prap i qendruan besnike Shqiperise ene ket vit. Shumefishim turistash kete vit por prap pak…Shqiperia duhet te mirepresi tek 8-10 milion turistet ne vit me ate hapesire detare qe ka…shume larg. Nejse Faleminderit dhe mos harro te mos e lesh pas dote Shqipen Kimete qe je si shpirt.

gjembi

Faleminderit per informacionin. Te pakten disa nuk mund te na akuzojne qe ne s’dime cfare flasim se s’jetojme ne Shqiperi sepse ja, ju qe jeni atje e dini se c’behet.

Aquamarine

Eshte bo e merzitshme Shqiperia per pushime laj thaj po ato vende. Se eshte dhe vend i vogel dhe per nje kohe te shkurter i njeh pak a shume te gjithe plazhet ste behet me per te shku per s’dyti e per s’treti. Plus per ne qe s’jemi dhe aq te vemendshem ne shpenzime, se si te ikin leket nga duart pa e marre vesh kur shkon ne Jug. Me mire zgjedh kto paketat turistike jashte Shqiperie dhe mbledh mendjen.

anon63896856

Mendoj qe Shqiperia ka plot per te ofruar ne turizem ekologjik dhe malor. Vende te virgjera e te egra plot. Tjeter gje qe jemi te qejfit ne shqiptaret; duam luks, rehati dhe panorame.

Br3dharaku

ty dhe atij idiotit tjeter:
kush jua beri kto plazhet tuaja, gjyshet?

Kthupi

Une ne fakt s’e kam pare gjithe Shqiperine, nga Lindja pertej Permetit nuk kam shkuar pervecse Pogradec. As mbi Tirane s’kam qene dhe do doja te shkoja. Besoj qe ka mjaft turizem edhe malor edhe detar, po te dish se ku te shkosh.

Aquamarine

Ok, po per turizem. Ne vere do robi pushime, s’levizet nga vendi, eshte dhe vapee…ka qene ndonjeri nga ju andej nga indonezia? Do m’pelqente te degjoja impresione.

Pjer

Eee gjemboooo, ne foto s’dukesh si pjatalarse :grin:

Aquamarine

Si “mbi Tirane”? Don te thuash qe s’ke fluturuar ndonjehere mbi Tirane me balone/parashute?

Aquamarine

Tre ‘E’ dhe kater ‘O’ ke perdorur Pjero, na trego cila nga ato vajza ne foto te ekzaltoi pa mase.

gjembi

Foto s’eshte e imja o Pjer. Pi vere rumune po mos pi mendte.

Dhe nese do te ishte e imja, ku e sheh ti profesionin e personit ne foto?

Pjer

Po pse nuk me lejohet te te ngacmoj pak, siç me ngacmon ti mua, apo te tjeret mua.

TironciLebetit

Po aq e Mile qe je ti ste le kush me la pajatat.

Kthupi

Jo mbi Tirane gjeografikisht, Lezhe, Kruje, Lac Siti, Shkoder, Diber, Theth, etj.

Kthupi

Kush te ka ngacmuar ty qe je i mire apo seksi Pjer? Hapju shoqerise.

urbantelescope

Na i beri ajo qe jua beri edhe ju

anon63896856

Ok, per pushimet ne plazh mbase Shqiperia nuk ka me cfare te ofroje. Sdq mali ne vape nuk eshte opsion i keq dhe mund te rezultoje ajo cfare quan ti pushim dhe cfare mund te quaje dikush tjeter pushim nga jeta e zhurmshme, ajri i ndotur, etj., etj.
Indonezia duhet te jete shume e bukur.

Kthupi

Gjithashtu per ata me aventurieret, ka filluar dhe turizmi nenujor.

Kthupi

I njoh dhe festivali eshte si tip panairi me ushqime, muzike, valle e festime te tjera tradicionale. Nuk e di nese kane ndonje kengetar te njohur te ftuar sivjet, shpesh kane. Ka edhe kompani qe reklamojne produktet ose sherbimet e tyre, ose shesin gjera. Organizohet nga Kisha Shqiptare dhe organizatat lokale ne Uster. Jo per diskriminim, por jane kryesisht nga zona e Korces si shumica e albove ne Masacusets.
Sa per rrugen, varet nese te pelqejne keto lloj ambientesh dhe festimesh + varu dhe ne Boston po qe se s’ke qene me pare. Eshte qytet i bukur. N. q.se s’ke qene ndonjehere, mund te ishte dicka e kendshme si eksperience. Po ke qene qofte edhe ne ndonje te ngjashme ne vend tjeter, eshte pak a shume i njejti ambient.

Vlonjat

Jo s’kam qene dhe isha kurioz se nje shoku im shkon cdo here. Sivjet nuk pata mundesi (ishte ne qershor) . Por ide e mire qe te zbres dhe ne boston. Rrofsh.

Kthupi

Ke dhe grupin lab atje, ne Roslindale kryesisht.

STALKER

Nga ana kulturore, Indonezia ka NJE mrekulli : Borobudur-in (edhe pse padrejtesisht nuk figuron në nje nga 7 mrekullite e botes).
Nga ana klimatike… hmmm, ta merr frymen: 31°C gjithe vitin, dhe lageshti 99.9% po ashtu gjithe vitin.
Nje nga popujt (a gjykohen popujt?) më reaksionare e konservatore të planetit: ateist dhe komunist eshte fyerje për nje pjese të madhe të indonezianeve.
Europianet njohin më se shumti Balin, nje ishull i vockel por ekzotik, sepse perndryshe nga Indonezia myslimane, eshte ishull budist. Tmerresisht turistik (në kuptimin më të keq të kesaj fjale: hordhi me europiane). Ah po, lum kush eshte i pasionuar pas surf-it: garanci e plote dallgesh.

Po more rrugen deri në Azi, ka shuuuuume më mirë se Indonezia.

InkuizitoriMoth

ashtu eshte reaksionar, sepse nuk te pelqe ty dhe godadit t’modh meqe ju beri komunisteve ate qe komunistet i bene popujve te tjere: koken ne sater.

Bali pse eshte turistik, eshte vendi me i studjuar nga antropologia. Praktikisht eshte i vetmi vend i studjuar teresisht me rrenje e dege nga antropologet.

Kthupi

“Ministri i Brendshem Dritan Demiraj ka botuar sot librin e tij te 29 te titulluar " Ngritja dhe renia e shtetit islamik”…"

Vlonjat

Mos e ben dhe ky si puna e njerit qe mbledh ndonje pergjigje ne internet, ndonje replike ne fejsbuk, ndonje artikull gazete te prere diku dhe i ben bashke e thote : Et voila!

Kthupi

Nuk e di pse, por kisha nje pershtypje te mire per kete, dukej si ushtarak I mire dhe njeri I mire. Ndoshta eshte vertet njeri per se mbari, po keto budallalleqet jane vertet zhgenjyese.

Nuk di nga t’ja nis. Fakti qe ka 734 faqe apo fakti qe bota kane nja ca vjet qe po luftojne me ISIS dhe tani doli koloneli yne me taktikat me te mira per ta mposhtur menjehere. Ky duhet te takohet me Trampin sa me shpejt.

Te nderuar miq!

Me lejoni tu prezantoj librin e 29-te: “Ngritja dhe Renia e Shtetit Islamik”, 734 faqe.

Nje liber qe flet me detaje per gjithe historine e krijimit, zhvillimit, strukturen, strategjine ushtarake, globale, mediatike, terrorizmit global dhe se si u forcua grupi me i rrezikshem ne histori.
Si u krijua Kalifati Islamik, 16 komandat dhe qeverisjet e tij ne provincat e Irakut dhe Sirise. Drejtuesit e tij dhe komandim-kontrolli.

Nje analize e hollesishme e te gjithe sulmeve qe kane zhvilluar deri me sot. Mesime te nxjerra nga Xhihadi ne Siri dhe cilat jane taktikat, teknikat dhe strategjia me e sukseshme per mposhtjen sa me te shpejte dhe efektive te ISIS-it.

Neper 18 kapitujt e librit do te gjeni fakte dhe informacione qe i lexoni per here te pare.

Promovimi ne daten 27 Korrik 2017 ora 18.00 tek Hotel Plaza, kati 23 salla “Jeronim de Rada”. DD.

Alba2265

Po ti harrove Dullen qe shkruante libra ku I jepte mend dynjase ndersa populli I tij ngordhte per buke .

Vlonjat

Kam pershtypjen se gjerat jane teper te fryra dhe shtypi nuk ben punen sic duhet per te informuar publikun. DD eshte 48 vjec dhe thote qe ka shkruar 29 libra dhe bere 5 universitete ( pa llogaritur specializimet, masterat, misionet, etj etj). Ndoshta jam me te vjetren por sikur s’me dalin mire llogarite. Se fjala vjen, te shkruash nje liber nuk eshte si te besh nje koment te PPU-ja. Minimumi ( sipas shkolles kendej) kerkon nje njohuri baze per temen dhe pastaj nje pune kerkimore, seleksionuese, redaktuese dhe ne fund botimi. Sikur te kete filluar te shkruaj qe 20 vjec ( ka dhe talente si supermbesa qe shkruajne qe 16-vjec) i bie nje liber ne vit. Por po te fusim ne kete laps kohe kohen kushtuar universitetve, masterave, specializimeve, misioneve, kampionateve te karatese, kick boxit etj etj atehere i bie qe te kete shkruar librin ne me pak ( shume me pak) se nje vit.
Une nuk degjova asnje “zhurnalist” te bente nje skaner serioz profilit te ministrit DD. Por te gjithe te impresionuar nga CV -ja renden kush e kush ta lavderoj me shume. Bile as pati fare nje investigim gazetaresk per arsyet e lirimit te tij nga detyra nga MM.

gjembi

Dhe pastaj bredh si cifuti ne shkretetiren bibliotekare.

Kthupi

U bera kurioz:

Botime enciklopedish, analizash, librash dhe manualesh:
1.Forcat Speciale dhe Lufta Asimetrike 2017.
2.Specil Forces and Assymtric Warfare 2017.
3.Ushtria e Kalifatit të Terrorit 2016.
4.Nëpër Labirintet e Shtetit Islamik 2015.
5.Afganistani- një paqe e vështirë. Analizë strategjike për luftën 14 vjeçare për luftën në Afganistan. 2014.
6.Forcat Speciale në Afganistan nën një perspektivë të retë luftimit bashkëkohor. (Disertacioni). 2014.
7.Manuali i Planizimit të Grupimit të Forcave të Operacioneve Speciale (SOCC) 2014.
8.Perspektivë Zhvillimi i Forcave Speciale Shqiptare. 2014.
9.Manuali i Planizimit të Forcave të Operacioneve Speciale 2013.
10.Doktrina e Forcave të Operacioneve Speciale Shqiptare 2013.
11.Enciklopedia e Mbrojtjes së Personaliteteve të Larta 2011.
12.Manuali i Planizimit të Forcave Speciale 2011.
13.Katalog Forcat Speciale Shqiptare në 100-in e Pavarësisë 2011.
14.Manuali Taktikat e Forcave Speciale Pjesa 1. 2009.
15.Manuali i Forcave Speciale Pjesa 2. 2009.
16.Katalogu 10 vjet Forca Speciale të Ushtrisë 2008.
17.Enciklopedia e Luftimit të Mbijetesës. 2007.
18.Manuali i Snajper kundër Snajper 2006.
19.Manuali Snajperit Pjesa 2 2006.
20.Manuali i Operacioneve Speciale Alpine 2005.
21.Manuali i luftimit në Qëndra të Banuara, MFT 3-17-1 2005.
22.Manuali i Operacioneve Speciale në Ndërtesa 2004.
23.Manuali i Operacioneve Speciale në Mjetet e Lëvizëshme 2004.
24.Manuali i Luftimit të Mbijetesës, MFT-3-7-1 2003.
25.Tai-Jitsu(vetëmbrojtje për Forcat Speciale dhe Komando) 2001
26.Kick-boxing 1998.
27.Xhudo 1997.
28.Karate 1996.

Vlonjat

Tani ndoshta po spekullojme por mund te jete dhe bashkautor ne shume prej tyre( prsonalisht nuk e di) sikurse disa mund te jene edhe thjesht permbledheje konceptesh dhe teorish ne nje manual te ri. Gje qe e ben me te thjesht publikimin. Nejse une nuk e kisha me DD se ai dhe te gjithe ne punojme per mitin tone por e kisha me keta pertacet zhurnaliste qe hapin gojen te habitur kur njeri u thote kam botuar 29 libra. Kur gjeja e pare qe do tu shkonte ne mendje ishte dyshimi!

Pjer

Ouu, ky qenka rekord, po te isha noi qeveritar, kete do ta kisha marre direkt keshilltar/advizor.

Kthupi

Po ja pra, e bene minister. Per 3 muaj e zhduku kanabisin, s’ka me tha, edhe botoi edhe nje liber se si te zhdukim ISIS. Cfare te beje tjeter? Vetem te jete supermen.

Pjer

Eee te zhduket i ter kanabisi, te kishte halla koqe, pastaj tek VQ jane dhen udhezime ketu e kaq vjet qe ajo te mos zhduket.

Kthupi

Ndoshta truri yne eshte i predispozuar qe kur lexon “29 libra” perfytyron 29 libra letrare, po ky s’eshte Kadareja as Pjeri qe te harxhojne kohe me teori ekonomike apo figura letrare. Eshte si puna e ketyre qe thote Lewis Black

Edhe ka mundesi t’i kete shkruar vete se jane manuale ushtarake apo artesh marciale kryesisht, nuk eshte se kerkojne te ulesh me ore te tera e te mendosh per subjektin, personazhet, per linjen e konfliktit, piken kulminante. Jane si puna e tregimeve te njerit qe njoh une,:smiley: ulu e shkruaj, that’s it.

korriku

The Act of Killing …?..

Alba2265

Nashi keto jane krijime Te tija origjinale apo perkethime ?

InkuizitoriMoth

populli me progresist i planetit, The Act of Seksing is Act of Killing:

Alba2265

Jemi dhe populli me shkrimtar I planetit mos e harro kete :blush:

InkuizitoriMoth

nuk e harroj jo:

InkuizitoriMoth

jo jo, pune qe s’behet.

InkuizitoriMoth

jo jo:

machitewa

Qeveria e re, e cila po strukturohet për në shtator:

1-Edi Rama, Kryeministër

2-Saimir Tahiri, zv/kryeministër

3-Arben Ahmetaj, ministër Ekonomisë dhe Financave

4-Fatmir Xhafa, ministër i Brendshëm

5-Veton Surroi, ministër i Jashtëm dhe Integrimit

6-Pandeli Majko, ministër i Mbrojtjes

7- Olta Xhacka, ministre Mirëqenies Sociale, Rinisë Ehe emigrantëve

8-Halim Kosova, ministër i Shëndetësisë

9-Vasilika Hysi, ministre e Drejtësisë

10-Erion Braçe, ministër Bujqësisë dhe Mjedisit

11-Taulant Balla, ministër i Transporteve

12-Ervin Bushati, ministër i Turizmit dhe Territorit

13-Damian Gjiknuri, ministër Energjitikës

14-Fidel Ylli, ministër i sporteve

15-Elisa Spiropali, ministre e arsimit dhe kulturës

Albano-id

nje sonet, i marre pa copyright nga autori

Një sonet

Ç’mBrekulli është politika
Ndau Ilirin nga Monika

Përmbi palët rri gjithë ditën
Natën rri mbi opozitën

korriku

“Sakrifikova shumë, unë dhe familja që të shkoja në Angli. Kam punuar 2 vjet aty, çfarë mundesha. Isha pa letra dhe sapo më kapën më kthyen. E dija që e kisha të pamundur që të shkoja prapë atje dhe kjo ishte një situatë që më kishte rënduar shumë psikologjikisht. Nuk kam qenë mirë gjatë këtyre muajve që kam ardhur në Shqipëri”, është shprehur 21- vjeçari.

aleko

Po Veton Surroi-n e kan marre me huazim?

TironciLebetit

Lajme te vjetra… qarkullojne zera per Ministre te jashtme dy Pjeshka nga Kosova, ajo Citaku dhe nje tjeter qe eshte ambasadoreshe ne NY…

aleko

Mbasi u ngop me pjeshka vendi e kumblla te tharta si spiropalli, kerkon fruta ekzotike nga Kosova. Te shohim se cfare gustoje ka se deri me tani pall ka ngel.

TironciLebetit

Kto Pjeshkat nga Kosova jane gjithe long…mfal gjithe shije e kapacitet dhe te nderojne per ate pune, Vetoni qun ambasadori eshte dhe eshte i zoti por eshte shume Harbut dhe me siguri Edvini ka per te fshi Meneren se i mungon Illi Manjani.

Kthupi

Citaku dhe Citaku domethene? :smile: Ajo eshte ambasadore e Kosoves ne SHBA. Apo e ke per ate kusheriren e Rita Ores, Teuta Sahatcija?
Vlora Citaku ka vertet brume, ke qejf ta degjosh kur flet. Komplet 180 grade eshte Spiropali megjithe shkollen qe ka bere ne Amerike.

TironciLebetit

Eshte edhe nje tjeter, Pjeshke fare qe eshte ne Kosove Ministre e perjashtme mduket, veq citakut. Lajme te vjetra me fal po e kom harru e crendesi ka? Lajmet e reja jane qe do kete vetem 10 Ministri…
Spiropali eshte si burre mre, ajo te CI me brek, brez Blloku shoqerohet me cuna me zemer, nuk i bo pun shkolla asaj por alltija.
Po u emeru Surroji, do shofim gallate se kush eshte me carrderr KM apo MInistri Jashtem.

Kjo eshte tradite e Monarkise Serbo-Kroate ku u ndante midis tyre Posti i KM dhe i Ministrit te perjashtem, dhe si perfundim per ate kohe kishte dualitet dhe barazpeshe.

Kthupi

I ka mesu ne shkolle ato gjera. Shkolla e saj ka qene kolegj femrash. She must have been “the man” if you know what I mean.

gjembi

Kur flet me tet moter si i adresohesh “si ke qene moj pjeshke?” S’tu hoq pjeshka nga goja o derezi. Mire te tha Aquamarine qenke i vdekur fare per pak pjeshke.

TironciLebetit

Ka kalu nje faze thjesht nje faze ne Kolegj…si i thone ktej nga Ne…dhe ka zbulu qe jeta eshte e bukur. Kujdes Kthup se po na shofin shtrember femrat e Blogut, ca jan tu honger thonjte me mejtimet tona.

TironciLebetit

A te thashe Kthupo…pa e mbaru une komentin u hudh Gjemi.

Motra ime eshte Pjeshke mbi Pjeshke, mos duhet te me vije turp? Le tu vije turp Shemtaraqeve dhe atyre Biblikeve…Po tek diskutime te lira jemi dhe duke lene Motren time menjane, une me Kthupin si Teriaqi Pjeshke jena tu bo i cik muhabet. Ti Gjemi vec kritikave ndonje kontribut per Pjeshkat do na sjellesh???

Kthupi

Ai mbase jo, por dikush tjeter ndoshta i adresohet ashtu motres se Tironcit. Ta kam fjalen qe nuk me duket si ofeze. Edhe femrat kur behen bashke flasin per meshqit me terma fruta-perimesh, ose kafshesh. Jo pse jam une mashkull, po nuk me duket se termi “pjeshke” eshte seksist, megjithese po te doje dikush te kapet ne semantika e quan cdo gje seksiste. Ka njerez qe e marrin jangllesh edhe kur ju thua honey ose babe, s’ke c’i ben. I ka kapitalizmi keto.

TironciLebetit

Po rri o Kthup e mos u lodh kot…u ofendu Gjemi me gjith ndonje Hemafrodit te listes nga emertimi pjeshke nderkohe qe kan nje jete te tere qe ndjejne eren e Marlonit ne cdo teme.
Hipokrite te deshtuara ne vend te ekzaltohen e te celebrojne faktin qe jane Pjeshka dhe na lejne ne vetem me lluksin e Pjeshkes ne Goje

gjembi

Dakort Tironci, vazhdo ti ashtu, megjithese hiqesh si i kulturuar ne Amerike. Atehere mos te te vije keq qe me perkedheli te te adresohem qysh sot si lo… ose kastravec. Ti mos u merzit e mos te te vije turp. Le tu vije turp shemtaraqëve.

E njihke nga afer kthupin qe po thua eshte teriaqi pjeshke dhe jo teriaqi kastraveci (sorry Kthupi se te perdora si shembull hypotetik).

Cfare kontributi kerkon ti? Ti qe kontributi jot i vetem ne peshk ka qene “cuni i sheqeres?”

TironciLebetit

Kontributi tek Peshku …cuni sheqeres Lol. Kritikat e pjatalareses nuk merren parasysh se nuk jane per pjatat. Motren time lene rehat ne pune te vet e seksualitetin e saj.
Fjala pjeshk e fjala lo.nuk jane njesoj…pjeshke nuk eshte ofenduese per motren time sapo e pyeta. Po ti e martume je kshu qe sje e rrezikume nga une a motra ime…cheer up o MErzi

gjembi

Interesant kastravec si po perpiqesh ta besh kete sikur une paskam dicka me motren tende. Kritika ishte per ty, jo per pjestaret e familjes tende.

cheer up o MErzi

Pse s’thua qe qenke Tironc na Vlora kastraveci?

TironciLebetit

Ene kastravec eshte fyese, ti perdor edhe fjalen e bukur…Fellatio qe Motra ime se perdor

gjembi

Pse qenka ofenduese? Frut, perime, e njejta gje.

TironciLebetit

Po ne kemi edhe fjale te bukura si kacbuall …perdor pak imaginate dhe jo vetem urrejtje penisore

gjembi

Ashtu sic do ti te perdoresh fjalen qe do, edhe une do perdor fjalen qe dua, kastravec.

TironciLebetit

Trangull te pakten? Pls…

Kthupi

Taniiii ka njesoj po ka edhe dysoj. Psh ka disa kafshe apo fruta-perime qe kane konotacione (ose kontaminacione do thoshte nje shkrimtar i shqyer) te caktuara. Luani perdoret kur i referohesh trimerise(lufton si luan), gomari per durimin (e kam sa te gomarit durimin), qeni per punen (punoj si qen) megjithese une s’kam pare ndonje qen te punoje pervec Husky, etj. Karafili/kastraveci kane tjeter konotacion krahasuar me lulen apo pjeshken (ashtu ngulet gozhda mor karafil?). Jam i sigurt qe po te perdoresh nje frut te bukur e te lengshem per tironcin ai s’thote jo, por kastraveci s’ka ndonje gje te bukur. Pjeshka ka, ngjyren, lengun e embel, madje dhe pushin…per ca njerez.

TironciLebetit

Po ho mer Kthupi kum faj une…[quote=“Kthupi, post:95, topic:3052”]
Jam i sigurt qe po te perdoresh nje frut te bukur e te lengshem per tironcin
[/quote]

Kthupi a mund te shtosh edhe cilesite …i gjate…dhe i trashe…qe ta besh Gjemin armike te perjetshme. Do te therras loq… me tha po me thirre pjeshke. Sapo fola prap me Motren e me tha rriji larg tipave si Gjemi e shoqeve te saja, kan probleme qe sja u zgjidh dot ti me tha…

A e di qe ka njerez qe kane alergji nga pushi i pjeshkes??? Po qe ka njerez qe jane alergjik ndaj Leshit dhe jane te denuar te mos bojne seks rregullisht…

Pjer

Kthupi , nuk thuhet per gomarin, por per derrin, - Ka durim derri. Nese e krahason veten me gomarin :grin: nuk kam ç’te bej :laughing:

zeqo

Sakte Pjer, gomari perdoret kur thone: e ka sa te gomarit, po jo durimin siç thote kthupi.

gjembi

E ke fjalen per veshet?

Pjer

Thuhet per te dy kokat Zeqo :grin:

InkuizitoriMoth

ne fakt seksi eshte gjithperfshires, perdor te gjitha zarzavatet, e te gjitha kafshet si metafora. Perveç gomarit, perdoret edhe derri si potence seksuale, si psh ne shprehjen e mirenjohur:

Ju qifte derri nonat!

gjembi
InkuizitoriMoth

gjemb, nuk quhet me kot Fruti i Ndaluar.

vetem se nuk pashe te perdorej kastraveci nga motra, apo eshte tek seria e dyte?

Kthupi

Per cfare paska durim derri sipas teje? Se gomari duron peshen qe i vene mbi samar e nuk ankohet deri sa i thyhet mesi, po derri cfare duron? Apo eshte shprehje e zgjuar edhe kjo si ajo " kam punuar si qen". Qeni nuk punon, vetem ha, leh, luan dhe ja hipen bushtres me raste festash. Po te jete ndonje qe terheq sliten, a ndonje qen gjahu/stani, po vetem ai punon, qente e tjere tallin trapin.

Kthupi

Ne vend te beni ndonje muhabet per ujtin qe po shtrenjtohet se s’paguajne njerezia, merreni me gomere e me derra. Ti Pjer sidomos, se do na shkruash prape nga mot per faturat.

Aquamarine

O Tironc me mua e kishe ate biblike? Hahaha. Po per te miren tende e kam kur te them mos u bej si i sharrum te ngeli pjeshka ne goje. Krijo nje figure te bukur per veten tende se do kesh arrit dhe 1 fare moshe ku duhet t’mbledhesh mendjen e t’i japesh drejtim jetes rumantike, no more jargavitje. Pa mua s’me intereson shume se ca ben ti. Po behu icik me burre, jo si qent e rrugve…ktu s’u felliqe me motra-vllezrit e peshkut po e kam fjalen ne jeten reale, se nqs te shofin duke u perpelit si ktu ‘oh pjeshka pjeshka ohh hyjnore’, do mendojne se truri te rri gjith kohes poshte non stop, nuk e merr ndonjehere ashensorin te shkoje aty ku ka vendin.

TironciLebetit

Qen rrugesh…jargavitje…bohu burre…perpelit…na felliqe… Mire se me motren nuk u morre te pakten…dhe kur fillo ti e thu qe si bi ne qafe njeriu e se kulture e klas une kenaqem… po mos e zgjasim ma shume se na merziten e di ti kush, o shpirt…po konceptimi kush eshte burre dhe kush eshte Pjeshke eshte gjithmone e diskutueshme.
Biblike…cuk se ke gjet…

Aquamarine

Hahah e re dreq se me gjys shaka e pata. Por feels good qe e kuptove mesazhin :stuck_out_tongue_winking_eye:

Kthupi

@machitewa, pse kosovaret i thone loqka zemres?

machitewa

Rrenjen e fjales nuk e dij. Por e njoh shume mire kontekstin e fjales loqke (ndoshta me sakte loçke). Nuk eshte ngaterruar asnjehere me zemer. Locke perdoret gjithmone ne kuptim pozitiv. Ne shqiperi i afrohet shume shprehja “o shpirti, je si shpirt etj”, ne themi “oj loçke, je si loçke”. Ledhatuese ne cdo rast. Por me zemren si organ s’ka asnje ngaterrese. Me e shpeshta si shprehje eshte “ma knaqe loçken e zemres” :slight_smile:

Kthupi

Jo me zemren si organ, po zemra si zemra/shpirti/rrusho, etj. e kisha fjalen. Nuk e dija etimologjine dhe me ka bere pershtypje.

kapo

Ja si lulëzoi arsimi në Shqipëri ne kohen e mbretit Zog

Një nga karakteristikat më të veçanta të këtyre shkollave ishte se për çdo mëngjes kryhej rituali i ngritjes së flamurit dhe këndohej himni kombëtar nga nxënësit.

machitewa

Per etimologjine mund te ndihmoje shkodrancja. Pse i thone shkoder loce? Loce duhet te jete rrenja. Kokrra e syrit, kerdhokulla e syrit ose drita e syrit.

Arban

Edhe durim derri, edhe durim gomari thuhet, z. Pjer si shkrimtar i shquar nuk i falet kjo pasaktesi. Dheo Kthupi ka te drejte, me e motivuar eshte te thuash durim gomari. Mund te perdoren me kontanimacione pakez te ndryshme ne fakt. Po nuk e kuptova logjikes e z. Pjer “Nese e krahason veten me gomarin…” :open_mouth: Me kete logjike, z. Pjer e krahason veten me derrin? :scream:

Aquamarine

Sipas fjalorit shqip-shqip

LOÇKË f.

1. Kokërr e rrumbullakët që lidhin disa drurë, gogël; lende; boçë. Loçka lisi (dushku). Loçka ahu. Loçkë pishe. Loçka pambuku.
  2. Diçka e rrumbullakët; kokërdhok. Loçka e syrit.
  3. fig. Pjesa më e brendshme e diçkaje; thelbi. Loçka e zemrës (e shpirtit).
  4. fig. përk. Njeri shumë i dashur e i shtrenjtë për nënën. Loçka e nënës! Loçka ime!
Kthupi

Efkaleminderit. Keshtu ka kuptim. Arsyeja pse pyeta eshte se kam pare disa te njohura nga Kosova qe postojne psh foton e nje femije te familjes me pershkrimin “Loqka jem” dhe me vjen rende t’i pyes se ne te Shqiperise e perdorim me tjeter kuptim.

kapo

Rama ndalohet per kontroll te imet në aeroportin holandez:

Policia e hollandeze ka ndaluar kryeministrin për verifikim. Prania e tij në aeroport dhe ndalimi nga policia ka tërhequr vëmendjen e një shtetase shqiptare e cila ka realizuar fotot. Edhe në këtë udhëtim kryeministri nuk ka harruar të veshë atletet e shumë përfolura.
“Parmbreme vone u nis me çarter privat si Sheik nga Shqiperia por bllokohet si suspekt gjate nje kontrolli nga policia ne aeroportin e nje vendi te BE! Nuk dihet nese çarterin e paguan takspaguesit shqiptar apo dikush e peshoi ne çharter Noriegen shqiptar! …shkruan komandanti ne fb.

bradland

Po ikte ne Spanje , pas suksesit qe pati me Vucic qe e detyroi te njohe Pavaresine e Kosoves e kishte therrit Mbreti i Spanjes me e pyet se si mund ta ndalojme ndarjen e Katalunjes nga Spanja :joy:

zeqo

Hajde edhe nje gol, go USA edhe 8 min.

zeqo

Gol zeqo.gol.

Kthupi

Anti circumcision group stages 17 day protest in Minneapolis.

Only in America.
Kthupi

Video eshte e montuar.

Pjer

Kete program te nje kanali francez qe fliste per turizmin ne Shqiperi, e ndigjova nga disa afrikane te punes time qe ndjekin programe frengjisht (pasi hollandisht kuptojne pak), dhe te them te drejten u gezova qe edhe francezet e kishin kthyer pllaken ne drejtimin tone. Shume afrikane ishin entuziasmuar nga ky program dhe me shprehen deshiren qe te shkonin ne Shqiperi. Iu thashe se ne Shqiperi po dynden europiano-lindoret ngaqe eshte vendi me i lire per turizem.
Artikulli ketu, kundra ketij reportazhi, me duket pakez tendecioz.

korriku

“The Last Word” - 2017, me Shirley MacLaine dhe Amanda Seyfried, rekomandim i Amazon.
Fillimi terheq me ritmin dhe 1-2 dy gjera teknike. Deri nga mesi filmi shtyhet me personalitetin e MacLaine. Ne gjysmen tjeter filmi shkriu si bora ne uje.
S. MacLaine perdor filmin si metafore per jeten e vet, me temen per obituarin e nje biznesmeneje moshe e trete.

Aquamarine

I would have loved to attend this:
Sa fjale te bukura m’i mbushen syte me lot :cry:

gjembi

The page you requested cannot be displayed right now. It may be temporarily unavailable, the link you clicked on may be broken or expired, or you may not have permission to view this page.

Aquamarine

Mesazh biblik

Më 15 janar te vitit 1941 ndodh një ngjarje e jashtëzakonshme në historinë e muzikës. Në kampin nazist Stalag VIII A afër Drezdenit , në temperaturën -20 º e në praninë e rreth 400 të internuarve, luhet një vepër për violinë, piano, violonçel e klarinetë. Është “Kuarteti për fundin e kohëve” e njerit prej kompozitorëve më të mëdhenj të shekullit 20, Olivier Messieaen. Ky kuartet u shkrua në kampin e përqëndrimit ku Messiaen ishte i dënuar dhe është konsideruar sot një nga veprat më të mira të historisë së muzikës. Është i frymëzuar nga “Apokalipsi i Shën Gjonit” ku Engjëlli që lajmëron shkatërrimin e botës ngre doren drejt qiellit e thotë – Nuk do të ketë më kohë!

2000 km në jug të kampit nazist, tre vite më pas, në një tjetër burg në Beden të Kavajës, vuan dënimin nje muzikant i sapokthyer nga studimet në Firence. Në kushtet çnjerezore të internimit, në mes të të burgosurve nga të gjitha anët e Shqipërisë, ai mbledh “mushtin” e folklorit duke u bërë më pas krijuesi i etnomuzikologjisë shqiptare. Quhej Ramadan Sokoli. Ndërsa një djalë nga Durrësi me emrin Gezim Çela i kërkon nënës së tij nje kitarrë në burg dhe e ema i sjell kitarrën e Vaçe Zelës. Edhe ajo kitarrë u denua për 22 vjet në burgun famëkeq të Spaçit. Por telat e saj, ndryshe nga telat me gjemba, dhuruan vetëm jetë.

2000 km në verilindje të burgut të Spaçit, në Moskë, nje nga kompozitorët më të mëdhenj të botës, pret në këmbë tek porta e apartamentit kamionin e internimit, një ritual i përhershëm pas çdo simfonie të tij, një formë terrori shkatërrues. Quhej Dimitri Shostakoviç.

2000 km në jug të kryeqytetit rus, dekada më vonë në Libi, njerëz të mbuluar me kapuça të zinj të policisë së hezbahut, djegin tufa tufa instrumentat e orkestrave që i quanin të mallkuara. Dhe 2000 km në veri – perëndim të Libisë, në kryeqytetin shqiptar lind një mrekulli; lutieri Edmond Sinani ndërton një violë të bukur e plot nur që njerëzit e shikojnë të mrekulluar si të ishte Venusi i Botticelli-t; Është një shenjë e mirë. Është një shenjë nga Zoti.

Por, çfarë ka muzika që mund të lindë në një terr të tillë? Çfarë është ajo që e bën njeriun të nxjerrë nga shpirti i tij atë që ka më sublime në momente vuajtjesh? Çfarë e bën muzikën aq të nevojshme e shpresëdhënëse, aq sublime e hyjnore, aq ngushëlluese e ëndërruese? Në fund të fundit, çfarë ka ky art që tremb djallin dhe shpëton njeriun të mos vdesë nga e vërteta?

Vite më vone në Paris, vizitoj Kishen e Saint Trinité në Place Estienne D´Orves, ku Olivier Messiaen luante në organo çdo të dielë deri në fund të jetës së tij. Në kishën bosh dhe thuajse në errësirë degjohej vetëm zhurma e shiut. Në fund të korridorit të djathtë, ndriçonte një portret i madh. Ishte portreti i Nënë Terezës. Ishte buzëqeshja e saj që bënte dritë…Fytyra e saj m´u duk një mesazh nga qielli, plot dashuri, humanizëm, muzikë; aty ishte muzika e vjoles shqiptare, e sinfonisë së Shostakoviçit, e kitarrës së Spaçit ,e këngëve të të dënuarve. Ishte muzika e “Kuartetit të fundit të kohëve” që luhej në kampin nazist Stalag VIII atë ditë të akullt janari të vitit 1941.

Këtë mesazh duam të sjellim ne në Bienalen e Durrësit.

Florian Vlashi

InkuizitoriMoth

Aqua, hëm hëm:

In un sogno in cui Tartini strinse un patto con il diavolo, quest’ultimo suonò una melodia magnifica e sublime, e Giuseppe appena si svegliò cercò di riscrivere le stesse note, ma non ci riuscì mai. E questo è ciò che è riuscito a riportare; affermò che nonostante fosse il suo brano migliore, non ebbe niente a che vedere con quella fantastica musica ascoltata.

InkuizitoriMoth
InkuizitoriMoth

Lene mo Aqua, se na myti kolla fare:

InkuizitoriMoth

m’hiku fare kolla:

Aquamarine

Te jesh muzikant ne epoken baroke eshte vertet something else, duke ditur qe principet mbi te cilat krijohet vete muzika e kesaj epoke kerkojne nivel te larte profesionalizmi ne muzike. Sa interesant fakti qe Xhuzepes i del djalli ne enderr duke luajtur muzike te madherishme, dhe e josh kompozitorin qe ky i fundit t’ia VJEDHE muziken djallit, e ta kompozoje ne emrin e tij. Xhuzepe zgjohet me shijen e kesaj pjese qe perpiqet ta rindertoje ne nje krijim te vetin. Them me shijen duke patur parasysh unitetin e karakterit apo te gjendjes emocionale qe percon, qe eshte karakteristike e muzikes baroke, pra nje pjese nis trishtueshem, vazhdon dhe perfundon e tille. Gjithashtu, mungesa e simetrise dhe e balances, po prape karakteristike e muzikes baroke, e ben jo te lehte per t’u memorizuar; cfare vihet re pergjithesisht eshte ekspansioni dinamik, levizja e dramaciteti. Me keto gjurme une them se ka arritur ta percjelle gjendjen e tij te sapozgjimit, nje dorezim i trishte perballe fuqise krijuese, iluzionuese te subkoshiences, po aq prezente edhe ne realitet, po aq e shpejte, vecse jo ne formen e djallit, por e padukshme, duke e lene njeriun ne sfide dhe perpjekje konstante per te kerkuar fytyren e Zotit.

Flm per kete pjese sepse eshte hera e pare qe e degjoj dhe njihem me historine e saj.

InkuizitoriMoth

aqua m’zuni prap kolla mu, psa kaq budalla e kujton Diavolo-n ti?

ka then nje i modh:

Dhelperia e fundit e Djallit eshte qe t’i mbushe mendjen njerzve qe nuk ekziston!

ndersa i Mothi thote:

Dhelperia e parafundit e Djallit eshte qe t’i mbushe mendjen njerzve qe eshte budalla!

ka edhe nje shprehje tjeter te ngambrapafundit, por nje here tjeter.

Aquamarine

Me Shostakovic jam njohur per here te pare me sonaten per viole dhe piano (sonata e fundit e tij), ne kohen e fundit te se ciles ka referenca nga Mondschein e Beethovenit. Jam trembur pakez fillimisht nga rendesa emocionale (pesha e gjithe jetes se “larmishme” te Shostakovic, shto dhe semundjet e pleqerise), por kur degjova simfonite, kuartetet, shprehjen e tortures psiqike, mendimet ambivalente, thashe me vete qenkam trembur kot.

InkuizitoriMoth

aqua e zuni kolla ene Bob Dylan:

InkuizitoriMoth

ene shostakoviçin e ka zon i çik kolla (si ke ajo barcaleta: ka ngel i çik me barre):

TironciLebetit

Edhe TRESHJA nuk eshte me taboo ne Shqiperi.

E pranon edhe Mamaja per me teper.

gjembi

Mos! Vetem 10 dite zgjati dashuria? You’re fired!

Aquamarine

Perhaps ka qene nder raportet tipike midis artistit empatik dhe nje psikopati, ku empathi perpiqet te mirkuptoje mendjen e psikopathit, dhe bie viktime e tij duke kenaqur skemat mentale te psikopathit.

InkuizitoriMoth

Tomas Man dhe un nuk mendojme me perhaps amerikan (ne kemi edhe shembullin Kadare-shok Enver), kape ket te Tomas Manit (e quan Hitlerin vellai im) neqoftese do me kuptu me teper se rendom propaganda demokratike, gjithashtu ky eshte problemi maje i artit modern dhe shek. XX:

Aquamarine

Pakti me djallin eshte i domosdoshem per nje pjese te konsiderueshme artistesh fatkeqesisht, per te ushqyer krizen, dramen dhe depresionin, qe u sherbejne si mjete per te krijuar vakumin ku derdhin filozofine e tyre ne forma audio-vizuale.
Meqe jemi ke paktet me djallin

InkuizitoriMoth

problemi eshte se - jo vetem sipas Manit - pakt me djallin ka bere artisti i moth Hitler qe nuk e derdh filozofine ne forma audiovizuale, por e derdh ne forma reale mbi njerzine dhe ambjentin. Pra Hitleri qendron me lart se Manni dhe kushdo artist tjeter audiovizual. (me duket se shkrimit nuk i ke hedh as nje sy)

Ne kulturen gjermane, tipike mefistofelike, kjo del qarte dhe fillon me Faustin e Getes dhe perfundon me Hitlerin si Artisti i Fundit.

InkuizitoriMoth

«Quando sento la parola cultura metto mano alla pistola» - Goebbels

«Goebbels si sia sforzato soprattutto per ottenere un successo da scrittore. Per lui fucilare la gente era una deviazione per raggiungere un successo letterario» Boris Groys

«la politica è, essa pure, un’arte», «noi ci sentiamo come degli artisti ai quali è stata affidata l’alta responsabilità di formare, a partire dalla massa grezza, l’immagine solida e piena di un popolo», «la politica è l’arte plastica dello Stato», «non è forse la propaganda, quale noi la concepiamo, anch’essa una forma d’arte?» - Goebbels

Aquamarine

E kisha per videon e ktij nobelistit bob dilan komentin per paktin me djallin, se jane bere shume materiale e ndaj skuptohet. True, se kam lexu akoma artikllin se jam jashte, kur te kthehem ne shtepi, eshte piacere mio.

STALKER

Ca lesh tresheje eshte kjo (treshe nen kendveshtirmin e Egles). Kjo quhet poligami: nje burre me shume gra.
Treshe do ishte nese Egla do kishte dy burra :stuck_out_tongue_winking_eye:

Aquamarine

Haha perhaps amerikan thote. Pas shek xx, ndodhi edhe demokratizimi ne art, prandaj dhe magjistaret e zi. Une pak e cmoj c’ka ndodhur ne art pas shek te XX, dhe te them te drejten nuk jam marre me studimin e muzikes instrumentale (ne kuptimin e praktikes instrumentale, performancave ne instrument) pas viteve 1900, sepse personalisht jam paksa intolerante ndaj rendeses psikoemocionale qe permbajne. Per kete arsye kam shkruar dikur ne peshk se njeriu me shpirt artistik (pra me ndjeshmeri te larte dhe fraxhilitet emocional), nese nuk i fokuson energjite e tij tek adhurimi i Hyjnise, eshte i destinuar te bjere pre e depresionit, destabilitetit psiqik, perdorimit te drograve, pra behet black magician sic e ka thene shume bukur Tomas Mann. Paragrafi i fundit i esese ishte kryeveper.

Pershendetje again, me nje poezi ku pershkrimi i fenomeneve natyrore (koncerti i shiut, gjinkallat) qe shoqeron ciftin eshte tejet sugjestionues, magnetik sic dhe konteksti i ndjenjave iluzive prezente.

TironciLebetit

I will take it…po ti do i bosh Naze???
Nuk eshte Poligami sepse cifti eshte kunder Marteses ne princip. Kur i ndoqa diku tjeter ky Francezi e shpjegonte me nevojen e Egles per te pasur BALANCE FEMERORE ne jeten e saj. Por Egla mund te jete vajze e zgjuar dhe ka pare qe kur sjell mashkull tjeter ne krevat i dashuri i saj ndoshta fokusohet tek AY dhe jo tek Egla, e per pasoje e traumatizuar Egla ka zgjedhur nje lidhje me femer qe eshte fare e natyrshme per nje vajze terheqese.
Tani duhet me pas shume kujdes tek kto tema sepse nese sic thote Shkabane Australi 50% e studenteve jane ngacmuar seksualisht ktu tek Peshku do vije dita qe 100 e peshqve do me akuzojne se i kam abuzuar seksualisht duke perdorus fjalen Pjeshke.

TironciLebetit

Moscow flet Shqip fale Arilena Ares

gjembi

Sa paguan Anabel per keto punet qe s’po gjen dot gazetare?

Dhe nje pyetje pak personale: s’te shoh ne fotot e stafit :frowning: Apo je vertete femer?

zeqo

Si se shikon!? shkaba eshte vete Dalina.

gjembi

E ke sjelle dhe 1-2-3-4-5 here te tjera kete o i lebetit. S’e kishte keq Aqua. Shume desperate paska qene per pak, me keq se korenti.

TironciLebetit

Thjesht po celebroj guximin dhe bukurine e pjeshkave Shqiptare. Nuk jane te gjitha mendje mbyllura Gjemi, ka ende Shprese per njerezine.
E Di ti qe kjo Pjeshka la Francen dhe bleu shtepi andej nga fshatrat e Fierit???

gjembi

Nuk e di Tironc dhe as qe kam interesin me te vogel. Ndryshe nga ti nuk lexoj Anabelerat apo simotrat e saj per keto lloj lajme-thashetheme per “pjeshkat” - as per kastravecet - se cfare ben filanja apo filani.

Celebroje i lebetitur, ne celibacy.

InkuizitoriMoth

por ti ama Gjemb mbron te drejtat e njeriut pervers per te gjezdisur me biçiklete pa shale diten e festes se gejve dhe lyerjen e sumes me shurre hysniu dhe mut çun sheqerje.

TironciLebetit

Mua sme duken thashatheme por deshmi seksualiteti ne nje ambient ende te ndrydhur. Nuk entuziamohesh edhe ti me mua qe seksualiteti po shperthen lirshem e pa fre? Lumturohu edhe ti Gjemi e mos mendo kurre se eshte shume vone…

gjembi

Sigurisht Tori sigurisht. Si te thuash ti. E mbroj dhe te drejten tende per te dashuruar te vetmen Dorjane.

InkuizitoriMoth

lyeje edhe ti Gjembi se do lebetitesh nga lumturija!

korriku

paska qene skenaristi i Zabriskie Point

TironciLebetit

Sa kan ecur gjerat ne shqiperi seksualisht…marshallah…kushedi sa i pelqen ky Burri i Egles Peshqerve te mcefet…
Na Franca ne Libofshe…

Vlonjat

Qenka bere shqypria si ay thesi qe fut doren e kap…

TironciLebetit

Po sa peshq te shtypur do cliroheshin ne vatan dhe sdo kafshonin gjera virtuale ne blog por gjera prej verteti…
Thone qe edhe Hierarkia fetare do e revizionoje pozicionin e saj ndaj lirise individuale seksuale.

zeqo

Shit, im a loud princess! wafck,:worried:

Kthupi

Kur shkon te dyqani bullgar dhe gjen artikuj shqiptare:

Ullinj Berati “Sagelo”
Kafe (Mulliri i vjeter, Pazari, Lori Caffe)
Mjalte Morava
Recel fiku/Marmalade “Sejega”
Trahana Korce (kjo ishte kot fare)
Etj.

gjembi

Sa zili ju kam ju continentals.

Kthupi

Se ke me kujtojne keto fjalet e ketij::

Do më pëlqente të punoja me qeverinë, do isha i lumtur të sillja kompanitë më të mira të botës këtu. Duke filluar që nga ekologjia, e deri tek kompanitë hidro-energjitike. Unë i kam burimet, mund të zhvillojmë resurset ujore, lumin në Fier. Mund të krijohen deri në 5000 vende pune.

Jane te rralle ata njerez qe kane kapacitete dhe njohuri nga nje larmi fushash, po kjo qeveri e mutit nuk i therret ne ndihme te vendit. Te dh* mu ne Rilindje.

Kthupi

Fat i madh, s’kam c’them.

Vlonjat

Une thom qi qiveria te mos te nxitohet me te parin ( apo dhe te dytin makari) sharlatan qe thote njoh kete pezzogrosso, njoh ate bossin filan, apo te sjell kete firme te madhe vec me kontaktoni. Ay qi esht i rrafur me kto pun shkon direkt te zyra e pergjegjsit, prezantohet (mundesisht me kostum, kollare dhe me atlete si kryeministeri) paraqet planin e detajuar dhe ia le dobicin ne dere qiverise ne fund. Ky e beri te tijen i tako qiverise te bej hapin tjeter. Kshu behen kto pun. Jo me llogje bllogjesh.

Vlonjat

Deri tani ( llaf nga mrena dhe shum i sigurt, dmth i ka vdek nona atij muabeti) kush ka dash me taku min. E ekonomise, te fin. , Kr.e kom.te ekon.ne kp i ka taku te gjith pa asnji penges. Ka mjaftu nji njoftim 7 dite perpara ( se helbete kan pun njerzia levizin me aviona sa anej knej) dhe esht fixu takimi. Pike.
Kush preteno te kunderten esht mashtrus ordiner delenxhi. Pike.

Arban

Just in case ju ka marre msysh nonjoni/a.

Kthupi

fillojme luajme kush flet me shume per qirtoret partiake. Tironco take it away…:joy:

Vlonjat

“Qirtoret” :joy::joy::joy: mos vdeksh moj farfalla se na shkrive gazit! Hallall per shprehjen e gjetur !

InkuizitoriMoth

Demokracia eshte kudo qesharake, sepse kudo eshte qirtore!

TironciLebetit

Kthupo A e keni pa gjikundi Gjemin me Aquan, se te kafshojne ato…
Nejse…paskan ik me duket e po dal nga ferra Una…

Po kur flet per Qirtore kjo copa e mishit qe osht e pa-pallueshme. Po do boj qejf Rinia …nuk thu qe paska qirtore ne Jale…ne kohe te ksaj…shumica e femijve te pare duhet ta kishin emrin LIQEN ARTIFICIAL.

Femer histerike qe eshte xheloze se i kan ran balestrat per vete te vet…leshon jarge si ligavec nga Xhelozia …sepse gjonat nuk jane sic don ajo. Ec mi e terhiqu zvarre e boll pate nga nje kundershti per cdo ndryshim qe ka ndodh ne Shqiperi.

salben

Kjo eshte emigrante tipike antishqiptare, me egersi ekstreme kunder ketij vendi.
Sa ka per t’u lehtesuar Shqiperia kur koha t’i plake e t’ua mbylle gojen ketij soji, se jane pak a shume i nejti brez.

TironciLebetit

Po pse te duket Njomezake kjo? Kjo eshte Attention Whore e nuk eshte anti-shqiptare plus Skizofrene.
Kjo do te cbeje gjonat ne Shqiperi sepse nuk jane sipas orderit qe desheron ajo. Shqiperia dhe kjo Shelemja jane ne destinacione te ndryshme dhe kur ta kuptoje atehere do e qepi kjo.

salben

jo mo brezi i albes se peshkut eshte, qe ben krahasime me vitet 88. Nuk e qep ajo sepse nuk debaton me logjike. E ka emocionale urrejtjen.

Br3dharaku

i takon me siguri asaj kategorise qe te kercenon me mesazhe se do takohet me ty per 2 muaj.
Mos ki frike shkabe se kjo kategori eshte bq nga natyra. Dhe me bq nuk kam parasysh banken qendrore

gjembi

Ajo sikur i lavderoi plazhet shqiptare diku ne shkrim, apo s’e lexove te gjithin?

salben

sigurisht qe qirtoret te duken lavderim ty me ate nivel inteligjence. nuk e mohoj qe acka e di per ke shkruan

Br3dharaku

prape gabon, si gjithmone mo shkabllor. Titullin e ka vene redaksia e gazetes, jo Acka. Gazeta e ve ate titull sepse, sic e ke shpjeguar dhe ti shpesh, gazetat aty shkruajne ato qe njerezit aty duan te lexojne (kerkese/oferte)titulli

Alba2265

Mbaj gojen zonje e nderuar se nga ato vende, kane dale kuadro te nderuar si shkaba dhe I lebetitmi.

TironciLebetit

Shoqja jote kjo thote Shkaba…ti lebetitesh me Skrapallinjte Pompino pompino…Acka lebetitet me Qitoret e Skrapallinjve.
Amon mer ku femra i jep gojes si Halabake e perdor Qitore e Pordhe ne artikuj publik…cer pret. Juve sju marrin as ne Qitore o Tragjedi

Alba2265

edhe une u indinjova kur degjova zonjen te pergojoje fidanishten e hajduteve dhe bythelepirsve te tashem e te ardhshem te shqiperise…

TironciLebetit

Po ti nuk e mban veten per bythelepirse apo ne pleqeri nuk te quhet…me dhomet si je…apo pompino pompino.

Alba2265

Pleqeria s’eshte turp . te gjithe plaken ne kete dynja me perjashtim tend e te shkabes qe keni zbuluar sekretin e rinise se perjetshme .ti besh fellatio nje pushteti aq te korruptuar si ben ti eshte turp I madh .

TironciLebetit

Te besh Pompino ne Pleqeri eshte turp i madh them une…Te jesh si Acka je e semure psiqike…prandaj familja ti kontrolloje gojen femrave goje shthurrurra.
Po te urresh vendin qe te ka rritur dhe e ke braktisur se eshte vendi i varfer 24 ore ne dite sic ben tina cfare eshte???

Alba2265

Turp I madh shume them dhe une .prandaj indinjohem kur ti u ben fellatio 24/7 skrapallinjve e pushtetit qendror e vendor :rofl:

TironciLebetit

A te lutna…E Skraparllinjve ke qene ti me sa kemi pare…une jam shume larg Skraparit…Quhet Sindroma e Stokholmit…nejse shoqe e Ackes je edhe ti…by the way …Acka ka qene Edviniste e njohur ne Tirone…:joy_cat:

Aquamarine

Pse mo Tironc, vetem ne intimitet duhet te behet halabake nga goja femra? Ti na ben dhe si pro emancipimit ncncnc

TironciLebetit

Zemra …Femra duhet te jete me Klase ne Publik…dhe Moce e Eger ne krevat…ca gjona nuk ndryshojne…
Po nuk shkon fjala Qitore ne gojen e nje Zonje se e ha si SCaramuci i Trumpit mbasanej…ene ai kshu fliste si Acka.
Ju si fillim felliquni ne krevat per ate pune po ne Publik u plakshit Mbretnesha…

Aquamarine

Nuk je konseguent ne qendrimet ndaj femrave. Te sugjeroj te lexosh komentet e tua te kaluara.

TironciLebetit

Femra ne Publik ka Peshe per te mbajtur sepse eshte shtylla e Shoqerise …se cben prapa dyerve te saj eshte pune e saj…dhe kurre e paragjykueshme. Nuku di si me lexon ti mua…por blasfemite e tipit Qitore nuku i sherbejne Familjes shqiptare.

Ne fund te fundit, Acka duhet tu kerkoje falje Prinderve qe i kan cuar femijet apo engjejt e tyre ne Jale per ATA e ne Qitore per Acken. E pe si kerceu alba kollektivisht por une e di se jo te gjithe ata femije e kane perdorur qitoren si thote Acka.

InkuizitoriMoth

e ke gabim i Lebetitmi eshte teper konseguent, me konseguenti nga te gjithe kur lavderon qirtoret, sepse familjarisht eshte qirtore, e ka ne gen familjar te trasheguar ate pune, prandaj e propogandon.

Ka qene kryesori pro hapjeve te qirtoreve publike ne Shqiperi, si recete per te zhduk krimin dhe shfrytzimin e femres (njesoj si n’shpi t’vet), pra eshte shume konseguent.

Aquamarine

Me thene te drejten se kam lexu artikullin se s’kam interes. Me vone ndoshta. Po ti e leviz icik kufirin e tolerances ndaj feminizmit…sipas anes se ndritshme te Henes apo sipas anes se erret te Henes, vihet re.

TironciLebetit

BRADO…jan tu shajt Gjigandin…Mediat Serbe…prandaj po e citon Lapsin e Nipces? Piket …piket i shtohen.
2-1 Skenderbeu edhe 1 gol duhet por ka vete m5 minuta.

Alba2265

Kabim .prinderit qe I cojne femijet ne qirtoren e parties duhet t’iu anallohen te drejtat prinderore.

TironciLebetit

Aha se ke lexu artikullin po je tu me marku mua per imoralitet e shfaqje te huaja…FLM

bradland

Korcen po shoh , na knoqen .

TironciLebetit

Inshallah i gol se gjynof…ajo petulla e pare qe hongren ishte tersllik

Aquamarine

Po edhe ti permend nickun tim pa lidhje me artikullin si ne komentet me siper, mos bej si i virgjer tashi. Flm :stuck_out_tongue_winking_eye:

TironciLebetit

Po ike ere enveriste do anullosh e do aprovosh te drejtat prinderore. E ka mire Shkaba qe Shqiperia ka shpetuar nga shume nga ne. Ske Turp merresh me te rinjte e botes.

TironciLebetit

Gjembi ka zu be qe une jam i virgjer e Shkuma me te vetmen Doriane …plus laptopi jane bota ime. Por kjo do te thote qe jam i Shendetshem …apo jo ?

Alba2265

ndoshta fizikisht se menderisht na ke dhene prova beyond the shadow of the doubt per te kunderten.:rofl:

TironciLebetit

Po ti problemin tim ke per nga Mendte apo per nga zakonet e tabjatet seksuale…he na ndrico…apo e vetmuar si je …i lebetitmi te sjell pakez ngrohtesi virtuale…

InkuizitoriMoth

edhe fizikisht nje mut eshte, o e ka zene SIDA, ose do ta zere patjeter sepse jeton ne qirtore te lebetitun nga lumnija?

Alba2265

Me duket mua apo znj Acka sapo e pasuroi shqipen me nje fjale te re ?:rofl:

TironciLebetit

E gjete Marlonin mo apo je per ndihme…

InkuizitoriMoth

he o qelbanik ç’ke qe me vesh mu elemente autobiografik te tua, kjo foto te takon ty si familjarisht qirtore e lebetitun nga lumnija.

gjembi

Ti po thua qe redaksite e tipit Anabel vene tituj shkabllore per te terhequr klikime? Kete s’dua ta besoj se ndodh ne shqiperine tone!

Ti pret qe shkaba te lexoje? lol ncnc pz po te ishte ndonje video po. Sa mbrapa jeni ju pleqte qe doni te lexoni. Video eshte e tashmja.

urbantelescope

O tironco nuk ka pas mor vesh ce ri bohet kjo se o nga golloborda , mas 2000 hapi syte zbriti m’Tiron. Se ka jetu adoleshencen e tani qe s’ia hudh njeri qyrret e se fend’ njeri as profesionalisht e as “hamshoret” lart e poshte sulmon rinine qe u qirtokan ne jale.
Kjo vete u qirtua me hollandezin , hapi nje shpi pubike mfal ashu shpi botuse ene jep men nga moja fikut tani.

TironciLebetit

Mir me Mir, po nuk flitet me terma Qirtore per kalamojte e botes edhe kur je Femer mbi te gjitha. Cere i duhet ksaj i her…ju dogj leshi i sqetlles per Rinine Shqiptare? Po mir me atje ne Hollande ku jeton kjo, Shqiptaret i mbajne kandilin se cer bojne Kalamojte Shqiptare ne Amsterdam??? Une e kuptoj qe ka shume gjona qe ksaj shurruthlles nuk i shkon sipas midese, por kur flitet per venin tat per ca gjona hesht…se ka shume mundesi qe ja fut kot .
Po do i coj i shkreti Prind kalamojte edhe ne Jale, qe te njifen e te ecin perpara…cer do boj ti lere vetem tek Blloku dhe ne Lalz. Skizofrene tipike…e perbuzme nga Edvini qe si jep Leke Publike… qe as e pallumja …qe ska ka kush jua u jep e su bo dermon. Nejse po ja dha njeri mund ti shkunden trute bashke me Balestrat…po e dyshoj.

Me Penallti Skenderbeu

urbantelescope

Keto artikujt e shkrimet keshtu me spont nga komshiu , jane te mira vetem se nxjerrin mllefin e e njerezve , qe po bejne 27 vite larte e poshte neper bote e akoma si del e “keqja” , s’rrijne dot pa hedh cik balte , si ze gjumi atje ku jane.
E ne qajme hallet si e kur do behet Shqiperia, si mund te behet me kete specie shqiptaresh…

TironciLebetit

Skenderbeu po kualifikohet edhe nje penallti
E kapi Shehi…kualifikim i madh i skenderbeut

aleko

Skenderbe skenderbe, sa i bukur je!

InkuizitoriMoth

pallen pallen sa te modh e ke,

sa as bytha e Lebetimes nuk ta nxe!

TironciLebetit

Na i cik Marloneri hollywoodi… te enderrosh ene tina…Sogni D’Oro ciocholatazzo…

gjembi

Ai kavanozi eshte me margarine?

TironciLebetit

:corn::banana::hot_pepper::cucumber::hotdog::grapes::champagne:

Kthupi

Si u la muhabeti? T’i themi qirtore ketej e tutje sa here behet shkuma party? Vdesin robte per cik protagonizem jqj. Kjo teta ne faket e ka si racion, nje here ne muaj shikoj ndonje titull tek-tuk “Shperthen Flutura Acka” dhe pyes veten “Who the fuck is Flutura Acka?”

zeqo

Bravo Skenderbeu per fitoren sot, le te thone sa te duan nga e ke plaken, rendesi ka fitorja, tashi me ke i bije te luaj next?
@Vlonjat gezohu edhe ti, lere flamurtarin se s’ka gje ne vije.

TironciLebetit

Shpresojme te na bjeri me Milanin… ka morr nja 900 000 evro Klubi nga kualifikimi me ceket…qe duhet te sherbejne per nje Sulmues cilesor mbas largimit te Salihit…

Po rane me Milanin do bojne Leka nga te drejtat televizive…se per tu skualifiku dihet qe do skualifikohen me kedo qe te bien…

Vlonjat

Burri qi esht burre
Partine dhe skuadren
Nuk i ndro kurre

Por i urojme me gjithe zemer ekipit te Skenderbeut ( muzaka, vrana konti, gjergj arianiti, lek dukuagjini etj etj) perpara dhe me shume leka ne xhepa :grinning:

Kthupi

Di gje njeri pse Korca ja ka vene emrin skuadres se vet “Skenderbeu”? Dhe teatrit “Andon Zako Cajupi”? As njeri as tjetri s’ka lidhje me Korcen dhe kjo me ka bere pershtypje. Kam pyetur nja 2 shoke korcare, po as ata s’e dine. Se korcaret nuk jane shume te turpshem kur vjen puna per mburrje, jane si puna e avokateve qe te thone edhe profesionin kur prezantohen. Korcaret prezantohen me “Filani nga Korca”. Mund te kishin perkujtuar ndonje person ose dicka ne lidhje me Korcen.

zeqo

Ja ja ku jane skenderbenjte :grinning:

zeqo

Po shume e thjeshte eshte o Kthupi, Gjergji dhe Andoni kane qene shqiptare, edhe Korça qytet i Shqiperise eshte.

Vlonjat

Jo jo ja ku e ke njemedhjeçen bashke me tifozerine…ay me kostum te zi eshte ACDC kurse ajo goca me.kal eshte eli fara :joy::joy::joy:

gjembi

Muzika eshte fantastike!

zeqo

E ç’vete, edhe rilindasit kane filluar shahen me rob shpije mes vetes.:unamused:

Arban

Se tani e lexova kete. Njera nga skuadrat e Korces u paska quajtur “Brekverdhit” :slight_smile:

Manjola_Tirana

do ket qene skuadra e vithkuqit

TironciLebetit

Zeqo, Milani ra me Shkendijen e Tetoves e jo me Skenderbeun. Skenderbeu luan me Dinamon e Zagrebit qe do na bejne zbor si nga hera. Ters

Kthupi

Faleminderit. Sic duket u merziten duke I quajtur te gjitha “Korca” dhe e ndryshuan :slight_smile: Klubi i futbollit “Korca”, shtypshkronja “Korca”, birra “Korca”, ku te veje me.

Duket influenca amerikane. Skuadra “Brekverdhit” jam i sigurt qe frymezimi per emrin ka ardhur nga corapekuqte e Bostonit, Red Sox.

U deshen vetem 84 vjet te shkurtra, por “Skenderbeu” ja arriti te dale prape kampion i Shqiperise.

zeqo

Te pakten tu kishte rene me ndonje skuader me emer, benin ndonje lek nga reklamat dhe beheshin te njohur disi, se per te humbur ajo dihet, mire si erdhen deri ketu.

Br3dharaku

shpif ti berber. Shkabllonja nuk shan. Ate e shajne dhe ata qe e shajne jane genjeshtare.
Seriozisht berber, jepi nje brisk kolopucit. Te tjerat i ben vete ai

Vlonjat

Shife Bredho, iku dhe nje kriminel tjeter nga Shqiperia. Dhe indirekt u hap nje vend pune me shume. Fatosat e formuar ne " qirtoret " partiake kane per ta bere bahçe me lule ate vend. Veç se lexova te Stats Kanadaja qe popullsia ne vende te ndryshme te botes po zhvillohet ndryshmerisht. Psh amerikaneve do u zgjatet trupi akoma dhe me, kinezeve do iu shtohet pesha, amerikaneve jugore do iu rriter hunda me shume ndersa fatosave shqiptare do iu zgjatet dhe zgjerohet llapa. Çudi?

zeqo

Do u kthekan vizat prap!! bo bo ça po i puno rilindja atij poplli, fundja vete e votuan.

kapo

Lamtumirë Shqipëri! Më bëtë të më vijë turp nga vetja që jam bashkëkombasi juaj!

image

Me dhemb qe ai popull i mire ka marre pothuaj lehtesine e nje kopeje delesh per tu cuar buze gremines dhe kujtesa historike i eshte kthyer ne nje histeri politike te skajshme dhe pa asgje qe te kujton qytetrimin te cilit i perkasim! Duke lene pas sukseset e medha te nje sheshi qesharak me maje dhe ujra qe rrjedhin si perrenj paiqike te semure dhe tregun e ri po ju prezantoj pamje te botes se lire ku emrin e kryetarit te bashkise se nje qyteti 5 milionesh se din askush dhe ku kryetari i shtetit mbane pergjegjesi edhe per menyne e pensionisteve! Te nje shteti qe po pergatitet te dergoje se shpejti 4 banoret e pare te perjetshem tokesore ne Mars!

Lamtumire Shqiperi!!

Faleminderit Australia ime!!!

Kthupi

Po ky c’pati? Ky mire sikur qe.
Nejse, te shkuara, c’t’i themi tjeter? Kur ankohen dhe tenoret qe vetem kendojne, c’te themi ne te tjeret?

TironciLebetit

Eshte i Qadres ky mer…ky erdhi nga Australia me ndejt ne Qader dhe e zhgenjeu Lulthimi bashke me Kristi Pinderin. Plehra i rradhes qe vjell per Vendin e vet…ene kokrra e Idiotit…shife cer thote Faleminderit Australia Ime…e kush ja polli Australine ktij provincialit mer…nese ky ka nje vlere eshte qe eshte nje Tenor i Zoti dhe i Talentuar lindur ne nje Vend te Varfer…te tjerat jane YPIZMA… SA JANE SHTUAR SKIZOFRENET TOBESTAFKULLAH

Vlonjat

O Kthupo ky mund ta kete shkruar per arsye qe veç ai i di. Pavaresisht se nuk jam dakort me keto letrat lamtumire te hapura ku zbraz mllefin, gjithesesi ikja e nje profesionisti te tille me zhgenjen. Do thuash ti “po ti ke ikur per vete pse zhgenjehesh ?”. Po, e vertet kam ikur vete por thashe mbas kaq vitesh gjendja dhe gjindja jane me te stabilizuar. Po krijohet nje kohezion ekonomik e social. Ncncnc, jo jo hiç veç llapa me e gjere dhe e me e gjate.

Br3dharaku

iku deshtaku i mutit!
Zakonisht keta qe ikin jane te rinj qe besojne ca shohin ne tv si dhe vajza qe jane zene me prindrit ose bejne sherr me te dashurit (cit. shkaba - versioni i vjeter dhe i ri i ppu).
Qe ta dish ti shoku, une kam nje kusheri tenor. Ka bredhur gjithe boten dhe me tha nje dite: si skena madheshtore ne P. e Kultures nuk ka! plus qe ketu ka dhe nja 4-5 biznese si cdo shqiptar tjeter xhanem.

aleko

Po mire o Kapo, ky ka ndonje merit per zhvillimin e Australise? Shko ere pirdhu thuj delengjinj si ty qe mburen me pordhet e te tjereve jane jashteqitje. Keshtu qe ben mire qe kthehet andej nga erdhi .

TironciLebetit

Ketij degjojini zerin si tenor se eshte jashtezakonisht i talentuar…e mos i degjoni pordhet si Analist apo Cadrist i Lulthimit. Keni Edison Ypin per ate pune e Kaq Myftarajn.

Hiqjani mikrofonin shpejt e mos ja publikoni yneret… se la nom karalloji…tu lepi meneren e Australise :tongue:

FALEMINDERIT AUSTRALIA IME :rofl::rofl::rofl:

Kthupi

Secili merr vendimet qe i duken me te mira per veten e tij dhe te familjes, Une s’e paragjykoj. Po ajo lloj letre eshte cik si shume kot, ankohet per sheshin robi, me keq se kapo :smile: Ik o vella dhe te prifte e mbara, po mos hidh vickla kot sa per te bere potere. Te dhjefsha mu ne shesh thote tjetri dhe kercet e iken. :smile:

Ingeborg

Ai me teper ka shkruajtur per klasen politike shqiptare nga e cila eshte i zhgenjyer. Megjithate Tefta Radi u shpreh ne menyre me te denje pak para se te ikte ne Australi.

gjembi

:open_mouth: Prit kur te te thote dhe ty qe ke manipuluar mesazhet me fotoshop, sic i thote bredharakut.

korriku

stonon ca kur kendoka ky, kapo

TironciLebetit

Serbia i kalli flaken Kroacise, Bosnjes dhe Kosoves…e prap NUK KAM HASUR NE SERB QE TE THOTE ME VJEN TURP QE JAM SERB… Te pakten Shqiptaret jane transparente ne Idiotesine e tyre.
Edhe njehere nuku krahasohet Teatri i Operes dhe Baletit ne tirane me filarmonine e Sidneit. Shqiperia eshte vend i varfer por ky ka shku per Qadren dhe me u bo ndonje Minister e jo me ndihmu Nanen me zhele. Per ca ishte revoluar ne Vatan ky mo…a nuk i pelqente Sheshi i Vilajetit…:rofl::rofl::rofl:
Humbje e madhe per shoqaten e Kristi Pinderit por jo per Shqiperine. Faleminderit zoti Hushi qe na e solle para syve Loqezimin shqiptar kaq paster e qarte.

kapo

Shume e dhimbshme por te gjithe keta njerëz që ikin, por dhe atyre që ende mendojnë të ikin, iu është vrarë shpresa se ky vend mund te behet nje dite, ndihen të poshtëruar nga systemi apo janë të frikësuar per te ardhmen.
Kjo qe po ndodh sot eshte nje nga eksodet më të mëdha të shqiptarëve, bile me i madh se 91 dhe 97,sepse janë largime të mirëmenduara, analizuara, planifikuara e stërdiskutuara me veten familjen dhe shoqerine dhe shkak per kete jemi vete ne shqiptaret.

aleko

Jo, jo mua me tha qe ke share ti i pari. Lol, pra e ka bere per vetmbrojtje kopili i socilalisteve. Hahaha

squarepusher