Gjergj Bojaxhi padit Bashkinë mbi parkimin nëntokësor në Sheshin Skënderbej

Gjergj Bojaxhi ka paditur sot në Prokurorinë e Tiranës Inspektoriatin e Mbrojtjes së Territorit pranë Bashkisë Tiranë, me akuzën e mospajisjes me leje ndërtimi për parkimin nëntokësor që aktualisht po ndërtohet nën Sheshin Skënderbej. Argumenti politik me të cilin Bojaxhi e shoqëron padinë është se ndërsa 619 vetë janë dënuar për ndërtime pa leje, shteti vetë ndërton pa leje.

Dekarata e plotë, “Gjate nje viti 2015, 619 qytetare u denuan per ndertime pa leje duke perfshire ketu edhe disa raste vetem per rrethim prone. Nderkaq Bashkia nderton pa leje dhe ne shkelje te ligjit ne mes se Tiranes, dhe promovon projektin. Ku shkoi barazia para ligjit? Qytetaret sot qeverisen nga nje pushtet qe e perdor ligjin si mjet represioni dhe jo si pjese e nje kontrate shoqerore per te krijuar mundesi te barabarta per te gjithe. Sfida jone sot, 25 vjet pas renies se komunizmit, eshte ende barazia perpara ligjit. Dhe abuzuesi me i madh eshte bere pushteti.Barazia perpara ligjit eshte e drejta me e rendesishme e cdo qytetari. Kjo e drejte sot po shkelet ne mes te kryeqytetit. Eshte e qarte qe kemi nevoje per nje model te ri qeverisjeje. Se bashku, do ta permbushim kete Sfidë për Shqipërinë!”

1 Like

Cubi padit hajdutin te kriminel…

Kjo temë u sinjalizua nga komuniteti dhe është fshehur përkohësisht.

vetem se kjo nuk eshte proteste por padi.

1 Like

Neni 29
Përgjegjësitë e kryetarit të bashkisë
Kryetari i bashkisë është përgjegjës për:
a) vendimmarrjen lidhur me aplikimet për leje zhvillimi dhe leje ndërtimi në territorin administrativ të bashkisë;
b) vlerësimin e respektimit të kërkesave ligjore për punimet e kryera mbi bazën e deklaratës paraprake për kryerje punimesh;
c) dhënien e certifikatës së përdorimit, sipas nenit 42 të këtij ligji, për lejet e ndërtimit të miratuara prej tij.

Dmth ne ket rast kryetari kerkon, kryetari aprovon? Tym me duket.
Projekti po qe duhet zbardh, gjithashtu edhe procesi i tenderimit.

Kjo temë u sinjalizua nga komuniteti dhe është fshehur përkohësisht.

po mire, ca problemi ka ketu? gjithsecili do ta kete nga nje hall. kjo nuk ia heq vleren padise dhe kerkeses per respektim te ligjit.

Kjo temë u sinjalizua nga komuniteti dhe është fshehur përkohësisht.

kuptoj, po ky quhet diversion. hajde te shajme paditesin dhe t’ia heqim legjitimitetin qe ai te padise. edhe une nuk kam ndonje mendim te mire personalisht per Bojaxhiun, po nese padia e tij ka baza per t’u filluar, pse jo?

p.s. jemi n’cik jashte teme, si mendon?

Kjo temë u sinjalizua nga komuniteti dhe është fshehur përkohësisht.

perderisa i’a lejon ligji, nuk e shoh problemin ne kete mes. pastaj, ca dmth i pandotur?

Mire padia qe sduhet kontestu, po pse jo paditesi? Meqe arsyeja e padise eshte qartesisht politike, them.

A ka te drejte paditesi apo jo ?mos u hidh ne spekullime per qellimet e tij se nuk je allahu qe te dish mendimet e miletit.a eshte shkelur ligji ne kete rast apo jo ?

Kjo temë u sinjalizua nga komuniteti dhe është fshehur përkohësisht.

Kjo temë u sinjalizua nga komuniteti dhe është fshehur përkohësisht.

1 Like

jo detyrimisht por dhe jo eksluzivisht.

pare jopolitikisht, objekti i padise me duket i rendesise paresore. kushedi sa qyetatare jane denuar per ndertim pa leje. pra shtron ceshtjen e famshme te ‘ligjit dhe Maliqit’.

hall me parkime, hall me trafikun. un se mor vesh se ku osht problemi ? i bon gjykatat si kuplara., perdit kai padi sikur skon pun tjeter. Kundershtojm iher, masanej shofim…

Kjo temë u sinjalizua nga komuniteti dhe është fshehur përkohësisht.

1 Like

100% e Drejt.

http://www.mjedisisot.info/index.php/te-tjera/aktiviteti-njerezor/768-shoqeria-civile-proteste-te-pallati-13-katesh-ne-hyrje-te-liqenit