Pa e pare videon se akoma ne pune por duhet te jemi krenare qe emigrantin e kemi pasur mes nesh.
Alidemso rrofsh. E ndoqa per 15 min dhe do ta perfundoj neser. Te tllia emisione me te tille njerez jane ushqimi shpirteror i munguar per ate vend te bombarduar 24 oret e dites nga shkerdhatlliqet e politikes boshe.
Ca me tej, ai vendi yne i vogel eshte nje mrekulli qe nxjerr njerez te medhenj.
Ceco, para disa ditesh u botua nje shkrim per Prof.Nelson Çabejin. Nje profesor qe punon ne Amerike i cili ka nje teori te veten per lindjen gjallesave.ky sipas shkrimit eshte nje tronditje e teorrise DArviniane. Le te shohim,por une e kisha se shume pak flitet per te tilla figura ne vendin tone. U mor media 10 dite vetem me plumbin bytheve te Noizyt,por asnje nuk flet per Laura Mersinin apo shume shkencetare te njohur te botes qe jane shqiptare dhe qe duhet te sherbejne per modele krahasimi per rinine tone.
emigranti ka pas nje stil te vecante, une nuk di a do ti blej ndonje liber apo do lexoj ndonje nga permbledhjet te peshku i vjeter, por nuk duhet anashkaluar
http://arkivi.peshkupauje.com/2010/08/himare-banoret-bllokojne-13-ore-aksin#comment-206346
U kenaqa. Faleminderit alidemsi. Me bezdisen pak ato nderhyrjet e shpeshta aprovuese te Diana Culit,qe emigrantit i nderprisnin fillin e mendimit. Gjithsesi,vlersimet e saja kishin vleren e nje krtike letrare mjaft te specialzuar. Emigranti,pertej shkrimtarit,me ate te foluren e shtruar dhe te bute,te jep pershtypjen e nje natyre te brishte dhe padiskutim,i nje njeriu te mire.
interesant sesi mundet te kete brenda vetes njeriu te dhenen (s’po them talentin, se per amatore) per te shprehur (letrarisht si Emigranti), dhe duhet nje mjedis per ta ushqyer e nxitur, pa qene nevoja per formim akademik. Sigurisht puna dhe pergatitja vetjake, ajo duhet.
Nga Emigranti lexoja dhe pelqeja mire prozen e tij me teme statistikore. Te tjerat me vinin ca rende. Por tani qe shpjegoi mekanizmin se c’ka ne mend kur i krijon, kjo ndihmon.
nuk jam guximtar ne lexim…lexoj me shume kur degjoj per nje liber apo shkrim etj …ne pergjithesi art … emigrantin lexoj me kenaqesi dhe ne shume prej shkrimeve te tij gjej shume nga vetja apo koha …(meqe mendoj qe jemi paka a shume nje moshe e kemi jetuar ne te njejten kohe dhe qytet, me te njejten nivel jetese, shoqerie etj)…ne shkrim eshte sa i thjeshte e dhe i mprehte, ndonjehere nje fjali eshte si te lexosh nje faqe …eshte shume i thelle modern dhe i thjeshte njekohesisht…pak njoh njerez te tille sidomos ne letra vretem…i uroj suksese plotesisht…
Ndersa une mendoj qe emigranti ka talent, e jo “te dhenen” per te shkruar. Kjo nuk do te thote qe ajo qe ai shkruan duhet te pelqehet e gjitha njesoj nga kushdo. Personalisht me pelqente proza qe sillte tek peshku, poezite jo dhe aq (por kjo ka te beje edhe me natyren time ne pergjithesi, pelqej prozen e jo poezite).
Vleresoj jashtezakonisht shume kur nje person del jashte kornizave te vendosura nga shoqeria duke iu kushtuar nje tjeter talenti apo pasioni apo deshire (ne varesi te rastit) qe eshte (totalisht) ndryshe nga profesioni qe ka.
Pse mos t’i blesh ndonje liber?
S’ka ngelur asnje kopje .jane shitur te gjithe.
Ca thu ore pse “Emigranti” eshte ky? Hallall rob zoti si ne forum si ne TV.
Po edhe mund ti blej, por po shpresoja me shume per ndonje dhurate nga diaspora, se ne ketej nuk se i presim me gershere te shkretat:stuck_out_tongue_winking_eye:
Nuk e kisha vene re qe librat ishin bere aq te shtrenjte ne Shqiperi. Ju s’duhet te prisni nga diaspora - per me shume te sqaron shkaba
Une nuk kam komplekset e shkabes, jena vend mooti, ku aktualisht ha shkaba shkaben, dhe ashtu do ngelim per nji kohe relativisht te gjate.
Nji liber emigrantit do ja blej mo, po sdoja me nxjerr valute jashte:stuck_out_tongue:
shko tek arkipelagu i peshkut te vjeter dhe hyr ne website-in e Emigrantit, aty i ka te gjithe librat e tij t’i shfletosh free. (E kish rregulluar sh. mire si hapesire te veten.) Une kam problem me te lexuarit se dhe kohe me pikatore, por ti, marr me mend s’pyet per te shkruara.
një link që çon në faqen online të Shkëlqim Celës (Emigrant) sapo u vu tek rubrika “Mediat shqiptare online”. Aty mund të lexoni pjesë nga librat e tij.
Kulmakun nuk e ka, por ka mjaft pjese te tij te botuara te faqja e vjeter e peshkut me shenime te autorit
Ne ketu ne blog kemi pas folur, marre e dhene, me Emigrantin ne relata te aferta si te thuash, prej pjesemarrjes se perbashket ne blog. Por keto emisione e intervista njera pas tjetres po konfirmojne se ai tani u perket sferave te tjera njerezish. Me te tani merren akademiket, Diana Culi me lart percaktoi se letersia e Cimit eshte letersi moderne, Ne bisede nuk u gjet dot nje term per gjinine letrare te disa shkrimeve te tij proze, E keshtu me rradhe … goxha vleresim prej vete emrave te kesaj fushe per Emigrantin.
Dhe pse gjate kohes ne blog ai nuk ishte anonim, dhe pse shkrimet e tij ofruar nga blogu ishte e dukshme qe rrinin permbi, e madje shkelqenin, kam pershtypjen nuk e kisha idene se kemi te bejme me dicka pertej te zakonshmes se talenteve letrare te shumte, derisa me ne fund po vendoset kjo distance si komunikimi edhe qasjeje ndaj Emigrantit.
Gjithe duke pranuar, cilesia e penes dhe niveli i bisedave shpesh te linin te habitur mbi mundesine e komunikimit keshtu nga afer .
Emigranti e ka be telef Diana Culin per ekspertizen qe dha ndaj poezise se dy qyqareve qe u vrane. Nuk ju duket cudi qe promivimi I tij vjen me PS-ne ne pushtet?