K si komunist apo si k-pop[corn]? (“Parasite” – film korean me regji të Joon-ho Bong)

1 Like

paska “lajme” edhe me te mira (dmth nje review)

k-popcorn sh. intriguese si gjetje perbashkuese e 2 aneve te “dilemes”

thank you

1 Like

he stalker e paske kopjuar nje shkrim tjeter nga blogjet e kinofileve frenge. Ambasada franceze ka nderhyre qe PS te ka dhon çmim letrar?

uroj nerva te mprehta per te injoruar postimet si me siper
nderkohe, meqe u pa mbreme le mbresen time ne kete kend te kinemase: Edipo re, 1967 pasolini, eshte nje monument i vertete. Nga t’ia nisesh me pare… s’ka fjale…

pse ça ka me kopju shkrime ne internet, edhe une i kopjoj shkrimet e mia ne internet. Me ka kap gafil me argumente ne dore si hajdut interneti sica me cica qe gudulis felen e majte te Stalker me thika, dhe Stalker i ka dhene pelqimin per kete gudulisje lezetosese.

Korrikse, monumenti i vertete i Pasolinit eshte “Salo”, ngambrapa safi, pa asnje nenkuptim:

por monumenti i vertete qe i eshte bere Pasolinit eshte ky, vertet art i madh i pakuptuar i dy regjizoreve televizive Ciprì e Maresco, me aktore dal vivo:

Salon e kisha nisur para nja 2 muajsh dhe e lashe gjysem. Asgje e jashtezakonshme sa i takon namit qe gezon, perkundrazi, nuk arriti filmi te me mbante dhe zgjat nja 2 ore me duket, do ta riprovoj se shpejti. Keqkuptimi lidhur me Salon duhet te jete i madh ose une u terhoqa shpejt prej tij 30-45 min, por me sa pashe it’s ok.

Edipi eshte kryeveper, interesant se ate periudhe duhet te jete e shumte prodhimtaria boterore me tematike nga antikiteti por pasolini ne kete tematike ka drejtimin e vet, stilin e vet, gjuhen e vet… komplet out of this world. Gjuha e tij eshte sa realja aq dhe absurdja, kinemaja e ketij autori me teme nga mitet dhe antikiteti eshte goditese. Eshte me mire mos flasesh se e ul dhe banalizon cfare ai ben.