Leter Presidentit Ilir Metaj

248 postime 13255 shikime 13 gusht 2017 në 11:28 e paradites
Pjer
                                                                               Antwerpen   Gusht   2017 

I nderuar zoti President,
Do t’me falni per vonesen e urimit ne detyren e re, por disa shqetesime te Brukselit ne ngjarjet politike shqiptare, me kishin marre nje pjese te kohes, angazhim i se ciles me kishte shkeputur edhe nga puna rutine qe kam ne Antwerpen.
Shqetesimet per Shqiperine mbeten akute por problematika ku fokusohej me shume ishte ripoziocionimi i fugurave politike, nder te cilat edhe pozicionimi juaj ne postin e Presidentit, qe duke u bazuar ne divergjencat e ashpra me kryeministrin gjate fushates, i detyronte grupet e punes se Brukselit te kishin nje shqetesim teper te madh per ngecjen e proçeseve demokratike. Kjo gje lidhej, edhe me paqundrishmerine psiqike, mosekuilibrimin mendor e mosseriozitetin qe kish kryeministri shqiptar, i cili per çudi kish marre edhe flamurin e realizimit te te gjitha reformave, duke e bere ate nje Don Kishot te koheve moderne. Kapercimi i tij nga drejtues e vendim-marres ne politiken shqiptare, ne nje pozicion si opozitar, si ankimtar, i kish lene pa mend te gjithe.
Une mendoj se s’do ta keni te lehte detyren e re, dhe ju uroj ti kaloni situatat politike qe do te lindin, kontradiktat politike qe do te lindin, me nje urtesi e largpamesi te tille qe do shuajne çdo kryeneçesi qe del jashte vijes se verdhe, jashte normave te pranuara nga te gjithe. Shmangja e nje krize politike, do te ishte jo vetem ne interes te Brukselit, por me shume edhe ne interes te popullit shqiptar.
Papergjeshmerite politike qe jane vene re nga dy lideret e dy partive kryesore tradicionale, kane lene pa mend Brukselin, te cilet edhe tani kane merakun e ndonje oshilacioni ekstrem qe mund te shfaqet nga te papergjegjeshmit politik te Tiranes. Ju uroj dhe nje here, suksese ne punen tuaj te re, pune e cila perveç veshtersive politike, do te kete edhe rutinen e saj, siç eshte ajo e dekorimeve dhe dhenies se nenshtetesise shqiptare, e pikerisht ketu i nderuar President do te ndalesha pak.
Eshte vene re (dhe kjo eshte pozitive) qe qytetare te Europes perndimore veriore, po blejne shtepira e apartamente ne jug te Europes, sidomos ne Spanje, Greqi, Turqi, Itali, Portugali, etj vende, ku nuk perjashtohet as vendi yne Shqiperia. (megjithse shume belq me thone me shaka se tashme vendi im eshte Belgjika).
Tani ne keto vende, kuptohet, duke patur nje legjislacion liberal ne drejtim te shtetesise, si dhe nje respekt e interes per te ardhurit nga Europa veriore, keto vende i perkrahin, te pakten komunat e bashkite ku vendosen, qofte edhe perkohesisht. Mirpo jo e njejta gje, vihet re nga administrata shqiptare ndaj te huajve qe vijne e blejne apartamente apo shtepia aty. Nuk them se ka nje indiferentizem, sepse jane vete banoret pereth qe i ndihmojne per gjerat e vogla apo te bezdishme siç jane; kontaktet me zyrat e elektrikut, ujsjellsit, lagjes, etj. por ka me dhjetra te huaj qe kerkojne nenshtetesine shqiptare sipas ligjit, por nuk e marrin dot se vete apartamentet qe kane blere, jane te pahipotekuara, e ketu nuk eshte faji i tyre se sa faji i ndertimorve e bashkive.
Eshte ne nderin tone qe kush i huaj qe ka nje prone me shume se 5 vjet, tu jepet nenshtetesia e nepermjet kesaj te perfitojne te drejta te barabarta me shtetasit shqiptare, siç jane ato te regjistrimit te makines, zgjedhjes se depudetve, bashkive etj. Ka shume te huaj qe vijne me makina, kuptohet me targe te huaj, e ju duhet qe pas 3 apo 6 muajsh te ridalin e hyjne perseri, perndryshe paguajne gjobe, nje mase dhe ligj tejet absurd.
Sa me shume te huaj e sa me shpejt te marrin nenshtetesine shqiptare, aq me shume do vijne te blejne apartamente apo te rrijne me qira, gje qe do te thote me shume te ardhura e nje ekonomi e forte.
Shpresoj i nderuar President, se ky problem, duke u pare me mire e me gjere nga kabineti juaj, do te sjelli nje impakt pozitiv ne ekonomine shqiptare, jo vetem duke e pare ngusht nga leket qe do paguaj i huaji per kete proçedure, por duke e pare me gjere ne aspektin se ky i huaj do jete nje ambasador i Shqiperise kur te kthehet per vizite ne vendin e origjines me karten e identitetit shqiptar ne dore. Kjo gje mendoj se do nxisi edhe te tjere bashkombas te tij, familjare te tij, femije te tij, niper apo mbesa te kerkojne neserdej edhe ata nenshtetesi shqiptare, apo ti nxisi ata te blejne e investojne ne Shqiperi.
Me interes per vendin tone, do ishte edhe dhenia e nenshtetesise, ndaj atyre individeve qe kane vite qe proklamojne Shqiperine ne vendet e tyre, dhe kjo do te ishte me e pakta qe Shqiperia ben per ta.

Me shume respekt nje emigrant, Pjeri.

Vlonjat

Ngele duke iu lepire te gjitheve o PtH! Na e bere mr.7% te nderuar. Gjidi servil!

Patrioti

Pse kjo letra eshte postuar te politika dhe jo te 24ct?

Pjer

Po pse lepirje e quan kur ngre noi problem, te kripsha mendjen.

squarepusher

mire ne, po zoti Metaj c’taksirat ka me problemet ngushtesisht personale (megjithese eshte munduar ta maskoje ne menyre tmerresisht te pasuksesshme) te Perit?

dashka dhe dekorate?!

zeqo

Epo te arrije tjetri deri ne kete pike sa gati s’po i thote me bej mua sekretar te presidences!? shume e ulet.

Pjer

square, ketu une nuk ka asnje problem personal, pa ma thuaj ku e pe.

Pjer

Zeqoooo, fillove mo te lozesh me plakun, po ku kam koh dhe mundesi une te filloj pune ne Presidence,

squarepusher

Pale e ka quajtur veten perfaqesues te Brukselit … cfare guximi!

Vlonjat

Squaro nuk e kishte keq Tiku kur thoshte qe PtH eshte bere hajdut i publikes. Njehere reklamon viqin, njehere do interviste te promovohet, njehere kerkon pa turp nenshtetesi per mikun e tij…ka dhe fytyre dhe pyet pastaj ku e shohim ne interesin e tij personal. Ytttttt hajdut.

squarepusher

shiko si e permend shkarazi ceshtjen e dekoratave. e ka futur ashtu per efekt sugjestionues ne menyre qe kur lexuesi te mberrije ne fund te letres te mendoje “ky meritoka dekorate”.

Pjer

Paske probleme me interpretimet. Lexoje dhe nje here, por pa syzet e te tjerve dhe pa egoizem.

Pjer

Mos valle e permena mikun tim ketu tek letra, apo hamendeson. Edhe sikur keshtu te jete, pse eshte miku im mos valle nuk i takon nenshtetesia. Po sa te huaj ka qe kerkojne nenshtetesine shqiptare, gje qe na nderon, plot.

Vlonjat

Lexoje pak si e fut ne tekst gjoja pafajsisht qe ky eshte ne brendesi te brukselit dhe gjithe fajin per cfare ka ndodhur ne shqiperi e kane “ata” dy te medhenjte. Dmth Meta ishte sylesh dhe rama me berishen finoke! E harroi ky vjedhjen e arit ne 2000. Po hajduti me hajdutin e gjen llafnë.

Pjer

Kjo eshte e keqja jote Vlonjato, qe sheh akoma bardh e zi.

squarepusher

per te mos fol pastaj per rrezikimin e sigurise kombetare me dhenie te nenshtetesise per cdo turist qe i shkrepet te vije ne Shqiperi. sikur te ishin karamele jo karta identieti. ama vizion!

squarepusher

do te ishte ne interes te Brukselit, - thote

Kthupi

Pjer, po gjithe ato gabime drejtshkrimore nga i ke mbledhur? Sikur me the qe vetem ketu te peshku shkruan me gabime po ti edhe letrat zyrtare I shkruan sikur po flet me Jan de Smetin. Uroj qe VQ te mos jete shkruar keshtu.

zeqo

Kjo eshte e vertete, se do thone ata muxhahedinet po ne pse na diskretitoni e u jepni shtetesi vetem europiano verioreve. pa vizion letershkruesi.

Vlonjat

Por kur ben dhe doktor adhamudhin kur pa piken e proves dhe fakteve quan kryeministrin e shqiperise te lojtur mendsh dhe jo serioz. Dmth ky i thote brks qe ju nuk keni interlokutor ne shqiperi. Qe shqiperia qeveriset nga nje i çmendur! Dio mio!

Pjer

Kthupo, kur shkruaj direkt ne kompjuter, edhe ka noi gabim drejshkrimor, ndrysha nga ku shkruaj me dore, megjithate, ma sill noi gabim ketu.

Pjer

Nuk e quaj une, e quanin ata.

Vlonjat

Ik ore mashtrues. Ngele duke genjyer sy per sy. Sikur nuk te kemi lexuar ketu. Po na ben dhe si smart ass. Mashtrues.

Kthupi

Te t’i sjell une gabimet e tua ketu? S’di nga t’ia nis, por po e zeme qe nga fillimi, me emrin e president it. S’e ka Metaj, e ka Meta. Qyteti ku banon ti quhet Anverse ne shqip jo Antwerpen. Fjala “veshtersi” shkruhet “veshtiresi” e plot te tjera. Plus qe keto lloj letrash kane nje format si shkruhen, Presidentit psh duhet t’i drejtohesh si “Shkelqesise se Tij, Z.Ilir Meta. President i Republikes se Shqiperise” Kot ben sikur di nga keto gjera e sikur ke kontakte ne sferat e larta. Dukesh qe je pa eksperience. Edhe mire te thote vlonjati mashtrues. Nuk e di une me ke komunikon ti po asnje politikan apo diplomat karriere nuk do shprehej keshtu per kryeministrin e nje vendi tjeter. Mua me duket se keto jane mendimet e tua qe i paraqet sikur i ka thene dikush tjeter. Po Presidentit pse s’i drejtohesh me nofken qe i le vene te peshku?

Pjer

Kjo nuk eshte e detyrueshme per mua. Mua me mjafton respekti per institucionin qe ai perfaqeson. Anvers eshte ne frengjisht, dhe leri budalliqet se le kokrren e nomit.

Kthupi

Do ta veme me bast dhe po humbe detyrimi eshte qe ate shishen e veres ta sjellesh vete me Amerike? Vetem per gjuhen shqipe mos u kruaj me mua se i kam patur te dy prinderit mesues per gjuhe-letersi. Alfabeti shqip nuk ka W keshtu qe sido ta sjellesh ti nuk eshte Antwerpen.
Ajo e titullit nuk eshte ceshtje pelqimi personal. Eshte protokoll si t’i drejtohesh, ashtu e tregon respektin per institucionin.

Pjer

Vlonjato, si shum i emocionuar me dukesh, per te mos thene i acaruar.

Pjer

Per gjuhen shqipe (gramatiken) une nuk pretendoj te jem mjeshter, ti mund te jesh siper meje ne kete drejtim, por mos fol budalliqe, jo-po Anvers, kur keshtu i thone frengjisht- folesit, e mundet edhe anglisht-folesit. Sa per gabimet drejshkimore, ato ndodhin gjithnje, aty hahet nje germe e aty shtohet gabimisht nje tjeter, apo ndikon dhe dialektizmat.
Letra ime nuk ishte zyrtare, lexo fundin. Ndryshe nese do shkruaja nga nje pozicion zyrtar.
Ah se harrova, pyet Belulin se si quhet qyteti im.

Vlonjat

Lexoje lexoje sa fodull dhe inatçor qe eshte. Ketej te thote gjysem politese “ma sill ndonje gabim” nga ana tjeter kur ti ia paraqet e gris masken e hipokritit dhe te thote mos u merr me budalliqe se le “kokrren e nomit”.

Kthupi

Edhe kerkon te te sjellin gabimet, edhe justifikohesh kur t’i tregojne. Ti qofsh. Nejse, ke te drejte, s’mbushet ndonjehere koka jote, c’me duhet mua qe merrem me ty? Ti ke gjithmone te drejte edhe kur flet kodra pas bregut.

Per cfare ta pyes Belulin? Te me tregoje rregullat e shqipes? Si i thua ti apo Beluli, nuk domethene se ashtu eshte ne shqip. Ik vazhdo thashe, s’merrem me me ty, gabimi im qe futa hundet.

Pjer

Vlonjato qetesohu se iku truni, mos u merr me cingerima si adoloshentet, por mirru me noi gjo konkrete te letres. Palloshi njihet tashme si kontravirsel, por mos u boj dhe ti te pakten.

Pjer

Po mir mo, shqipja, emrat e qyteteve te huaja, si i citon, siç i thone vendasit, apo siç i thone afrikanet. Po ju pergjigja kesaj pyetje, meqe je çun mesuesish te shqipes, do te te jap ter qilarin e veres.

BeluliXVI

-mos ka ndodh ndonje gje andej nga magazina, mor aman…:stuck_out_tongue:

Pjer

I dashur Belul, se ka plas debati ketu per gabimet drejtshkimore, a mund ti thuash Kthupit se si i thoni ju hollandezet qytetit tim ketu.

Vlonjat

Po mire mor shejtan budalla, pse ti therrasim shqip hollandeze dhe jo dutch?
Ti letren ia ke drejtuar ndonje shqiptari apo hollondesi?

BeluliXVI

ne hollandisht i thone Antwerpen. e keshtu i thone edhe pjesa hollandezofone e belgeve .
por Pjero, nese letren e ke shkruar shqip, atehere duhet ti permbahesh rregullave gramatikore te shqipes persa i perket emrave te qyteteve dhe shteteve te Botes. pra duhet shqiptuar sic njihet ne shqip, Anverse.

Pjer

:sunglasses: pse nuk eshte e njejta gje shejtan-budalla

Pjer

Pse rregulli i shqipes nuk e permban siç i thone vendasit. Pse ne shqipe duhet ti citojme siç i citon francezi dhe afrikani, ama rregull te bukur qe paska shqipja.

Kthupi

Pjero, lere drejtshkrimin se s’ke per ta rregulluar ndonjehere. Idete e tua te drejtshkrimit i ke te ngulitura ne koke, s’eshte aq kollaj. Sugjerimi im per te ardhmen eshte te gjesh ndonje redaktor te ta shohe letren para se ta dergosh.

Kjo leter (meqe kerkove koment) eshte shume e dobet se i drejtohesh presidentit per nje hall personal sikur eshte kryetar bashkie. Dhe hallin personal e fsheh gjasme si problem kombetar, por ata qe kane pare ca gjera me sy dhe dine te lexojne midis rreshtave mund ta dallojne se per c’arsye e ke shkruar ti. Mos u anko pastaj pse s’te presin njeri e tjetri, e pse s’te japin mikrofonin, se ta kane marre erzin, e dine qe do t’ju qahesh gjoja per nje ceshtje madhore nderkohe qe perpiqesh te avancosh vetem axhenden tende. Edhe te thashe dhe nje here mos u kruaj kot me shqipen, s’eshte sport per ty ky.

Pjer

Une hall personal ??? A mund ta dij se kush eshte ky halli im personal, qe une nuk e ditkam.
Sa shpejt qe i rregullove dhe ti ca gabime ortografike ketu, s’ma le mundesine ti kopjoj e ti nxjerr ketu, po nejse, une s’jam marr noi her me gjojna te vogla, ç’ne te mirrem tani, por si duket me ngjite semundjen.

zeqo

Dmth ti Pjer thua pse mos themi London siç i thone vendasit e jo Londer, te themi Great Britain e jo Britani e Madhe, mire ti qe di po ata qe nuk dine anglisht si do ta kuptojne!?

Kthupi

Prandaj dhe i korrigjova sepse une e kam problem. Kur shkruaj nga celulari ndodhin ndonjehere se s’kam tastjere shqip. Dhe jo, drejtshkrimi i sakte nuk eshte ceshtje e vogel, sidomos kur i drejtohesh Presidentit Metaj :smile: Une nuk ua ve re njerezve ne komente informale ketu ne blog, po kur jane letra formale, njoftime publike, natyrisht.Tregon shume drejtshkrimi i dobet ne nje artikull gazete apo leter zyrtare.

Pjer

London i thone kendej nga Europa veriore Zeqo. Mendimi im personal eshte qe qytetet duhet te thirren siç vendasit e therrasin, kuptohet jo dialektet, se dhe Tirona, nuk ka pse quhet Tirona, por Tirana, apo Vlora, duhet te quhet Vlora siç e quaj gjuha zyrtare shqipe dhe jo Vlona apo Valone, siç e quajne te huajt.

Pjer

Per mbiemrin e tij, media shqiptare tregoi se kish nje gabim ne mbiemrin e tij se, nuk e kishte Meta, por Metaj. Sa per ate jo-po Shkelqesi, jo-po pordh me rigon, ta thashe , une nuk jam i detyruar. Kush do e shkruan? Per mua edhe aq eshte respekt. Ti mund te jesh pedant, ne te shkruar, une jo, jam me i çliruar.

squarepusher

mjeshtri i justifikimeve, vetem per te mos pranuar gabimin, kerkon te rishpike drejtshkrimin e shqipes. edhe do te behet ambasador i Shqiperise neper Evrope.

Alba2265

Bukur e ke qendisur vetem se e vetmja kompetence qe I ka lene kushtetuta kryeministrit eshte vrasja e mizave.

Pjer

Vlonjato, une e dija qysh ne fillim reagimin tat, por mua me intereson mendimi i disave te pavarur, si Bredharaku, Beluli, Gjembi, etj. Ti edhe sikur te pellcasesh, te gjithe do qeshin :smiley:

Kthupi

Mire o Pjer, mire, po o jemi ne qe s’dime ta lexojme letren ose je ti qe s’di ta shkruash se te gjithe po t’i nxjerrin ne pah difektet e letres dhe nuk i pranon, "he me thuaj ku e kam thene une kete " thua. Ta thashe me lart, dime edhe ne te lexojme mes rreshtave, jo vetem ti.

Pjer

E je me vonese square, se une po dal ne pension nga kjo “detyre”, qe do te thote se kam qene me kohe, por ti nuk e ke vene re.

Vlonjat

Ik o PtH ha ndonje qofte se nuk je per keto pune ti. Por mos u largo shume se na duhesh ne ndonje moment per te shplodhur goglat.

Pjer

Nuk e kuptoj kete kemenguljen tende, megjith pergjigjet qe te ktheva. Qe je gjuhetar me i madh se mua e morrem vesh, megjithse e kam pranuar me kohe se bej gabime ortografike, por mos uboj pedant, çlirohu.
S’ma the se çfar halli personal kisha, po me rreshqet si ngjale.

Pjer

Ketu jam une mos u merzit, sa here te te krruhet , ketu jam une, mos u merzit.

zeqo

Vlonjato, shiko kur te ike tani qe u nxeh debati, do shikoj filmin do thote tani.

Pjer

Jo-jo Zeqoooo, po ndjek muzike, jo film, keshtu qe jam ne forme sot, sa here ti krruhet Vlonjatit, une ketu jam.

Vlonjat

E mo Zeqo se sapo do fikja kompjuterin. Ky person ka nje kontiminacion toksik qe mund te leje pasoja kontreversile dhe sterrile te ujti.

Pjer

Oho, ç’me 10-ve tu qesh ti mua :laughing:
per 1 ore afro 60 komente, rekord i ri i Peshkut, e papare.

Pjer

Alba, do me falesh qe nuk te kushtova vemendje, mendoj se Presidenti ika ca kompentenca, ndonse shume te kufizuara.

Pjer

Kthupi, ku u meçefe mo, pse nuk pergjigjesh, ku ishte interesi im personal, pse rreshqet si ngjale mo.

Pjer

Patrioto, po ç’ndryshim ka 24ct nga politika, pjese e dy felorit, do thosh i Modhi :grin:

BeluliXVI

Pjero, rregulli ne shqip eshte qe qytetet e Belgjikes shqiptohen ne variantin frankofon, e jo ate hollandezofon. -keshtu eshte rregulli, skemi ci bejme.
tashi, duke e shkruar ti Antwerpen e jo Anverse, eshte ndryshim i madh dhe nuk eshte puna qe nuk zbaton rregullin e shqipes, por ka rrezik qe edhe zoti Ilir Metaj, te mos e kuptoj se per cfare qyteti behet fjale, dhe me te drejte.
-e njejta vlen edhe per qytetet e tjera te Belgjikes… bie llafi, nese ti i thua dikujt ne Shqiperi , dje isha ne Luik , sdo te kuptoj per cfare qyteti behet fjale… por nese i thua, dje isha ne Liezh , do te kuptoj. apo Bryzh = Brugge , etj.

Pjer

Ku e pe kete rregull Belulo, ishte e shkruar gjekundi.

BeluliXVI

te ungjilli Pjero, testamenti i vjeter.
-do vazhdojme keshtu tashi te kapim 150 komente…:smiley:

Pjer

Po e sheh qe paskam patur te drejte. Po si t’ja boj atij Kthupit qe me iku si ngjale dhe nuk po i pergjigjet pyetjes time.

bradland

E para , Ilir Metaj eahte korrekt , e dyta , ka harxhu letren kot sepse shume shpejt ky del para Drejtesise.

Alba2265

Pjer
interesi yt per ceshtjen shqiptare e shqiptaret mosmirenjohes ndaj perpjekjeve te tua eshte frymezues e mallengjyes.por si ka thane Fishta;
vecse I qet ti zavall krese
vecse I lan ti kryet gomarit
tue u mundue per fis te shqyptarit.

Mimoza_llastica

Shume mire e ke qendisur Pjero. Leri ca thone keta ziliqaret ( haters gonna hate ). Shpresoj ta lexoj Mr.president!

Arban

Zoti Pjer, nje nga cilesite e njeriut te madh eshte pranimi i gabimit. Kthupi ka te drejte, qytetit ku banon ne shqip i thone Anverse, nuk ka rendesi ne i thone keshtu francezet apo barbaret angleze. Edhe Londres vete anglezet i thone London dhe italianet e francezet i thone Londra/Londres, po kjo nuk do te thote qe shqiptari ne Londer te thote si ju: Qyteti im quhet London.
Sidoqofte, me duhet t’i them Kthupit qe njerezve te medhenj si z. Pjer, u duhet pare puna dhe jo guna e parendesishme e ca gabimeve drejtshkrimore.

Arban

Tani e pashe qe paska thene te njejten gje Zeqo, ndjese. Sa per letren, ajo qe me ben pershtypje, eshte qe ndryshme nga Palloshit dhe Buall Mavrise, z. Pjer nuk e ka goditur ndonjehere rendshem dhe nuk i ka vene ndonjehere nofke Kokelopes, megjithese ai ka po aq faj ne gatimin e kesaj corbes qe quhet politika shqiptare.

Cecua

Eshte lehtesisht e kuptueshme se kete nuk e ka shkruar Pjerini.
Pjero, e mbarove ate manualin mbi inventarizimin ne magazina?

zeqo

Pjer se tani u nxefa une, sapo piva nje shishe vere te vjeter, qe kostonte $ 17 e 97 cent, dhe po u nxefa une i thyej te tera pjata, filxhane, gota, ç’te me dale perpara. Ti kur u thua belgjve: Ik ga naar Albanië te kuptojne, po tu thuash: ik ga naar ne Shqiperi nuk te kuptojne.

zeqo

Ceco, nese nuk qenka Pjer autori i letres paskemi grire sallate kot ne.

Arban

Pse, edhe ti Zeqo pjatat lan? Le qe kete pune bejme te gjithe ne ketej. Po para se ti thyesh, me duhet te them se great minds think alike, e me shkoi edhe mua perseri ne mendje kjo qe thua ti. Por pastaj vura re se z. Pjer e kishte fjalen per emrat e qyteteve, jo te vendeve. Nuk e di perse e kishte bere kete perjashtim. Nejse, me duhet te shtoj sidoqofte se z. Pjer ka te drejte per prirjen qe te shkruhen sa me prane origjinalit, nese mund te thuhet keshtu. Pra, ne kete rast, ndonese z, Pjer gabon koke e kembe kur shkruan “Antwerpen”, nese prirja qe eshte qe emri i ketij qyteti te shkruhet “Antverp”, sic e ka p. sh. nje mbrojtes i flakte i drejtshkrimit si prof. Memushaj ne Fjalorin e tij me Ali Dhrimon.

Cecua

Kjo qe thua ti zeqo tregon injorancen e belgve. Ne jemi popull me i zgjuar se belget, do te thote Pjerini.

Cecua

Me duket se peshkut i duhen shtrenguar vidad. Me sjell notifikime per tema e mesazhe qe nuk i kam hapur a shkruar une.

Pjetermustakuqi

Ktu me zhgenjeve ne mu,Pjer. S’e kam besu se do ta ulesh veten deri ne ket pike, t’u ju servilos hapun e ne menyre peshtirosese z President. T’u e dite mardhanien aspak te mire mes tyne,ti me fitu simpatine e z President,shan me fjalor rruge k/ministrin e venit tan,me perfitu simas parimit;“armiku i armikut tem asht miku jem”. Pevecse e ulet,asht ene e trashe,sepse nuk ma do menja qe zotit President,t’i perkdhelet sedra nga sharjet qe i ban ti rivalit te tij,sikur te ishte ni fmij 5 vjec.

Manjola_Tirana

cudite nje web te tere
tocin si de bil, si de bil
si debiiiiil

aleko

Piero, pjesa e dyte e shkrimit ku ju i kerkoni presidentit te republikes, ketij hajduti me bllok ne dore qe me njerzit e tij ne postet zyrtare qofte me PD-ne apo PS-ne lane kokrren e nomit duke vjedhur e duke marre para nen dore, eshte nje shqetesim normal dhe mire beni qe e sensibilizoni.
Por, akuzat qe i beni kreut te qeverise ne pjesen e pare si dhe vetperfshirja juaj edhe ne strukturat drejtuese te Brukselit lene shume per te deshiruar. Me ato qe ke shkruar juve anatemoni te verteten e 6 muajve perpara zgjedhjeve dhe per kete une nuk bie fare dakort me ju. E verteta zoti Pier, sic edhe ju e dini, eshte se PS-ja kerkoi te futej ne koalicion parazgjedhor me LSI-ne dhe Edi Rama kete e ka bere publikisht dhe jo vetem njehere. Ishte loja e ndyre e LSI-se e me pas krijimi artificial i cadres se republikes se re qe kerkonte mosbindje civile ne prag zgjedhjesh, qe e detyruan kryeministrin te lozi politikisht duke arritur nje rezultat spektakolar ne fitoren e zgjedhjeve i vetem. Dhe mos harro qe i gjithe perendimi dhe Amerika e kishin pranuar opsionin e kryerjes se zgjedhjeve pa pjesemarjen e PD-se dhe aleateve te saj. Fakti qe e kishin pranuar tregon se minimalisht kishin besim ne seriozitetin politik dhe menaxhues te PS-se dhe sigurisht edhe te liderit te saj z. Rama. Ndersa ju “biles edhe ne emer te Brukselit” thoni te kunderten. Epo kjo nuk ka bythe ku te rri o Pier.
Analiza e mesiperme me con ne konkluzionin se ju thjesht ne pjesen e pare te shkrimit donit ti benit qejfin hajdutit Meta per ti kerkuar apo per ti ngritur shqetesimet ne lidhje me dhenjes se nenshtetesise shtetasve perendimor. Dhe pyetja ime direkte per ty eshte:Mos valle kerkon te besh rolin e sekserit apo ndermjetesuesit per tu siguruar nenshtetesine shqipetare belgeve te interesuar por edhe me gjere?

Kthupi

He o zoti Lam (Pjer)? E shikon qe s’jam vetem une qe mendoj se ti i drejtohesh Presidentit per qellime personale? Ja ku ta solli dhe berberi. Une e mendoja vetem qe ti doje ta beje per ata 1-2 miq belq qe ke ne Shqiperi e Bruksel, por ja qe ka edhe tahmaqarllek me te keq; te behesh sekser i te gjithe belqve qe investojne ne Shqiperi.

squarepusher

Kam pershtypjen qe nuk e ben per belqit. Pjeri ca nenshtetesie ka?

TironciLebetit

Pjerin po ti Letren e Vito Kapos, zv-Ministre e Industrise se lehte… drejtuar Enver Hoxhes ke kopjuar mo?
Po ti je qe je ndrysho KM a PR…dhe fillo …I Dashur Shoku Enver…bo vaki dhe e lexo AY se mos osht tu tpa dhe eshte penduar qe ste dha ndonje Post te respektuar gjate Regjimit.

korriku

I dashur shoku Perikli…

Ingeborg

Aha e paskeni bere fertele Pjerin!

Br3dharaku

sa turp. A nuk ishte po i njejti person qe kur u zgjodh president, aludonte se po zgjidhej fale pazareve?

Pjeri

Br3dharaku

bobo, sa turp!
te njejtit person para pak kohesh i drejtohej si “koketul”:

Pjeri2

gjembi

Shikoje fjaline e pare sa false eshte. I duket vetja se eshte person me rendesi, pecogros. Meten me siguri s’e ka zene gjumi duke menduar “po Pjerini pse s’me ka uruar ende per detyren e re?” Mos t’i futemi pastaj genjeshtrave qe gjoja sikur eshte pjese e “Brukselit”.

zeqo

Sa me fat ca e ca, c’ka me shume ky qe intervistohet se sa Pjeri qe i doli goja prapa per nje cope interviste?!

Pjer

Arban, London i thote e gjithe Europa veriore, pastaj se si i thone nga Franca e poshte, eshte; merre me long se mishi maroi. Francezet, italianet, spanjollet, i thone si tu vije per mbare. Ketu ku jam une, kur ka noi lajm per Londren, lajmi fillon keshtu; Wandag in London … pra i thone siç e quajne vendasit, dhe jo siç e quajne francez-folsit apo polak-folsit, apo kinez-folsit.

Pjer

Zeqo, aman mos u nxeh, se tani kane ndryshuar rregullat, çdo vend duhet te thirret jo siç ua kane vene emrin koloniziatoret por siç e kane vendasit, eshte pranuar tashme edhe nga OKB/UNO. Mirpo shume vende te vogla (si dhe Shqiperia) nuk protestojne se iu vjen mire, bukur per emrin qe te huajt u kane vene. Shume vende si Birmania, Hindia, Kina, etj, po i ndryshojne disa emra qytetesh , zonash, krahinash, duke ua pershtatur siç i quajne vendasit, dhe kjo pranohet direkt nga OKB/UNO.
Dikur Shqiperine e quanin edhe Arnautistan, mos do te thote te quhemi keshtu. Ka harta te huaja ku vendi yne quhet Shqiperia dhe jo Albania.

Pjer

Pjeter, une nuk i servilosem Presidentit, perkundrazi po flas korrekt me te, pa i bere qejfin dhe pa e ofenduar. Qe Palloshi eshte ashtu, kjo s’ka pike dyshimi, shifi veprimet, lexoi dhe analistet e tjere. Bemat e tij kishin arritur deri ne Bruksel, se nga kush, nga PD, LSI, apo “miqte” rrotull Shqiperise, kjo nuk eshte puna ime.

zeqo

Per palloshin te jap te drejte Pjer.

Pjer

square, une kam nenshtetesi shqiptare dhe belge, me vjen keq qe nuk i paske lexuar seriozisht pershtypjet e mia te meparshme, kur flas edhe per udhetimin me karten e bardhe edhe kur morra nenshtetesine, biles episodet e aeroporteve une i sjell se ka ca gjojna pikante

Pjer

Bredharako, eshte e vertete se dhe Metes i kam ngjitur dikur nofken; KokTulja, por tani qe eshte bere President, e respektoj thjesht per detyren qe ka, unitetin e popullit. Tani, ai po te beje noi gafe politike, une nuk do ngurroj ta theras prap ashtu e ta kritikoj. Por le te shpresojm se do punoj mire, me paanshmeri.

Br3dharaku

ka burra qe guxojne te flasin te verteten, ai vend. Dhe per fat te keq, nuk me rezulton qe keta burra te jetojne ne Antwerpen ose Anverse…

Pjer

Gjembo, lexoje ti dhe nje here fjaline e pare.

" … Do t’me falni per vonesen e urimit ne detyren e re, por disa shqetesime te Brukselit ne ngjarjet politike shqiptare, me kishin marre nje pjese te kohes, angazhim i se ciles me kishte shkeputur edhe nga puna rutine qe kam ne Antwerpen…"

Ku e sheh ti qe une po mburrem, perkundrazi une perpiqem te mos flas shume per kete gje, thjesht e kam permbledhur vetem ne dy rreshta, dhe biles s’duhej te kisha folur kaq shume, se kjo nuk eshte per ty gjembo, por per njerzit e superstruktures.
Kur u ktheva nga vakanci ne date 23 qershor, me 26 duhej te filloja punen rutine ne magazine, por … (kontrrollo peshkun nga data 26 qershor e deri ne mes korriku, se ne ç’ore i kam lene mesazhet, dhe ç’thoshja, ke per te gjetur komentet e mia te lena sa paradite, n’mengjez ashtu dhe pas dreke, jo si tani qe shkruaj vetem pas ores 18,00, kohe qe vij ne shtepi)

Pjer

I nderuar, tjeter te thuash dhe tjeter te sjellesh fakte apo argumenta te pakten. Dihet boterisht tashme lufta ndermjet E.B. dhe I.L.

gjembi

Ky eshte Pjerini?

Br3dharaku

I.L.? kush eshte ky?
I nderuar, EB qendron ne kahun e te vertetes. Por juve akoma nuk ju ka ikur hidherimi se pse nuk begenisi t’u prese ne takim.

gjembi

Pjerin, lexoje dhe njehere komentin tim, vertikalisht, horizontalisht, diagonal, lart poshte e poshte lart dhe do ta gjesh ku e shoh une mburrjen.

Ja dhe nje shenje tjeter mburrje kur kujton se do te harxhojme kohen te gjurmojme kur ke qene ne vakanc e ne c’ore ke shkruar ne peshk. Na thuaj emrin e nje personi me pozite me te cilin paske diskutuar ne Stad Brussel per ceshtjen e gjirit persik - me fal, te Shqiperise.

P.S. Po arrin numri i komenteve ne 150. Kushedi sa po gezohesh! Cfare vere do t’i japesh atij apo asaj qe do beje komentin e 150?

aleko

Mbi 100 komente dhe te gjitha kunder mesazhit te letres se Pierit drejtuar presidentit te ri, hajdutit Meta. Propozoj qe ky shkrim te fshihet nga PPU edhe per te mbrojtur deridiku Pierin tone qe mesiguri nuk i ka dalur akoma pija.

squarepusher

Ok pra, i terheq mbrapsht te gjitha verejtjet dhe pranoj qe e paskam keqinterpretuar letren nen efektin e egoizmit te tepruar nga ana ime. ftoj dhe anetare te tjere si vlonjati, kthupi etj … te reflektojne me shume para se te kritikojne.

gjembi

Pjerin nuk e detyroi njeri ta sillte kete leter ketu. Ai ka kaq kohe qe kerkon me ngulm te botohet kjo leter e tij.

aleko

Dakort, nuk kam dyshim per kete, por gjithsesi te gjithe te lojtur nga trute nuk jemi. Eshte detyre e jona edhe ti mbrojme koleget kur dalldisin ndonjehere.

TironciLebetit

Letra nuk mund te hiqet pa u shprehur qendrimi i Vito Kapos ne funksionin e ish-ZvM. Le qe nuk e dime a ka pasur kohe Blendi ta lexoje e ta mesoje permenc…

dasara

Jo nuk eshte Pjerini .

Pjer

me fal i nderuar, lapsus, ilir meta doja te thoja

Pjer

berbero, gjer dje ishe kryekeput me palloshin, pas zgjedhjeve dole kundra, e shoh tek komentet e tua, dhe llogjika ta thote se e kishe nje arsye, puna e dobet e qeverise, tani ti po iu kundervihesh te gjithve, mirpo ajo gjelle eshte, laj-thaj ata jane, ti s’do as mua e asnjeri, e rrezik e as veten tate, qetesohu i dashur.

aleko

Piero komenti im per shkrimin tuaj eshte ky me poshte qe ben vaki qe nuk e ke pare.
aleko10o
Piero, pjesa e dyte e shkrimit ku ju i kerkoni presidentit te republikes, ketij hajduti me bllok ne dore qe me njerzit e tij ne postet zyrtare qofte me PD-ne apo PS-ne lane kokrren e nomit duke vjedhur e duke marre para nen dore, eshte nje shqetesim normal dhe mire beni qe e sensibilizoni.
Por, akuzat qe i beni kreut te qeverise ne pjesen e pare si dhe vetperfshirja juaj edhe ne strukturat drejtuese te Brukselit lene shume per te deshiruar. Me ato qe ke shkruar juve anatemoni te verteten e 6 muajve perpara zgjedhjeve dhe per kete une nuk bie fare dakort me ju. E verteta zoti Pier, sic edhe ju e dini, eshte se PS-ja kerkoi te futej ne koalicion parazgjedhor me LSI-ne dhe Edi Rama kete e ka bere publikisht dhe jo vetem njehere. Ishte loja e ndyre e LSI-se e me pas krijimi artificial i cadres se republikes se re qe kerkonte mosbindje civile ne prag zgjedhjesh, qe e detyruan kryeministrin te lozi politikisht duke arritur nje rezultat spektakolar ne fitoren e zgjedhjeve i vetem. Dhe mos harro qe i gjithe perendimi dhe Amerika e kishin pranuar opsionin e kryerjes se zgjedhjeve pa pjesemarjen e PD-se dhe aleateve te saj. Fakti qe e kishin pranuar tregon se minimalisht kishin besim ne seriozitetin politik dhe menaxhues te PS-se dhe sigurisht edhe te liderit te saj z. Rama. Ndersa ju “biles edhe ne emer te Brukselit” thoni te kunderten. Epo kjo nuk ka bythe ku te rri o Pier.
Analiza e mesiperme me con ne konkluzionin se ju thjesht ne pjesen e pare te shkrimit donit ti benit qejfin hajdutit Meta per ti kerkuar apo per ti ngritur shqetesimet ne lidhje me dhenjes se nenshtetesise shtetasve perendimor. Dhe pyetja ime direkte per ty eshte:Mos valle kerkon te besh rolin e sekserit apo ndermjetesuesit per tu siguruar nenshtetesine shqipetare belgeve te interesuar por edhe me gjere?

Pjer

komentin tat te gjate e lexova qipar, pse e fut perseri, kaq i shqetesuar je, ne vend qe te shqetesohesh per varferine dhe abuzimet qe ndodhin.

une nuk bej akuza, lexoje mire letren, une citoj opinionin e te tjerve, si dhe te perendimorve, dhe une nuk jam aspak ne strukturat drejtuese te brukselit, nese mua me ndigjojne, kjo s’do te thote se kam filluar pune aty.

aleko

Ti genjen pa pike turpi sepse opinioni dhe mesazhi qe percollen perendimoret perfshi BE-ne dhe SHBA-ne ishte qe zgjedhjet te beheshin edhe pa PD-ne dhe aleatet e saj nese keto te fundit nuk duan te marrin pjese. Kjo tregon se perendimoret kane pasur besim te plote tek PS-ja dhe kryetari i saj.

Pjer

po kush e mohoi kete gje or miop, shqetesimi i tyre ishte pikerisht tani pas pushimeve, si do shkonte puna pas çarjes qe kishin pesuar binomi rama-meta, a do vazhdonte puna apo do kishte kriza politike, une nuk mund te jap ter detajet, dhe mos me ofendo me nje gje qe nuk ma mban kurrizi, karakteri dhe faqja;

se une nuk ti, jam pak me larte, ne aspektin e sinqeritetit dhe ndershmerise, dhe jo vetem siper teje, por edhe siper baxhellave te politikes shqiptare.

Pjer

nga kjo llogjike qe shreh ti dhe shume te tjere ketu, une kuptoj se juve s’keni kuptuar gje nga letra, leter qe rreh ne tjeter vend, per te ardhmen, nderkoh qe ju merreni me te kaluaren, gje qe dihen dhe nuk i hedh njeri poshte. Kur te qetesohesh, hiqi syzet partiake, hiqe vetbesimin e tepruar te budallait se po thua te verteten, dhe lexoje me kujdes letren.

Br3dharaku

nuk e di, i nderuar. Nuk e di…
Ka kontradikta te thella ne qendrimet tuaja pre dhe post zgjedhore. A eshte ky nje reflektim juaji dhe ne kete rast duhet te kerkoni ndjese apo eshte ky nje reagim lajkatar per interesa vetjake sikurse aludohet nga shume debatues me lart?

Ne qofte e para, me vjen keq qe zgjodhet kete person per te shprehur reflektimin tuaj kur fare mire mund ta nisnit nga persona qe ne rrafshin e ndergjegjes se paster qendrojne ku e ku me lart se personi te cilit po i drejtoheni.
Kam frike se miku im @Vlonjat ka te drejte ne qendrimin e tij. Per fat te keq po e provoni qe ai ka te drejte dita-dites

Pjer

Persa i perket rreshtave te para i nderuar , jam sqaruar ne pergjigjet qe iu kam kthyer shume komentuesve ketu.
Persa i perket dy rreshtave te tjere poshte, eshte e vertete se ata te gjithe notojne ne batak, nuk eshte se Palloshi eshte me i paster, se po te ishte me i paster, mblidhte njerez te paster rreth vetes dhe jo figura te pista. Une habitem me ty, se ç’eshte kjo kthese e jotja, kur gjer dje ke qene kritik ndaj Palloshit.
Per miqte e Shqiperise, Kryeministri dhe Presidenti, ne shume pikpamje, jane te barabarte dhe do jete e ardhmja qe do i gjykoje, e ardhme per te cilen ishte dhe shqetesimi.
Per rreshtin e fundit, seç mendon Vlonjati, ti e di qe mua nuk me prishet gjiza, sidomos kur loja eshte ne mes peco-grosseve te Brukselit dhe baxhellave te Tiranes.

gjembi

I nderuar, pse ike si ngjale dhe s’pergjigjesh?

Pjer

:smile: oh ç’me kenaqe ti mua :laughing:

TironciLebetit

Pjeri eviton gjigandet si puna jone… Gjembi dhe rreshket si ngjale…kape ene tek konsideracionet e mia _ _ Po kur filloji ene ky per Kurvat e baxhellat e Shqiperise moj…qe i serviloset Blendit per nje interviste torturuese per Publikun…aka mikrofonin
Pezzo Grosso i vertete eshte Blendi qe e toleron dhe ja mekon veset e vanitetin e pafundme Babucit
__

Pjer

Tironco, ti i drejtohesh Gjembit, nderkoh qe mua ketu me doli nje pergjigje. Si duket inxhinier Penari, nuk e rregulluar mire faqen, ose une plaku ngela mbrapa me keto sistemet e reja qe bojne te rinjte.
Sa per komentet e tua Tironco ketu, u sperdrodhe me historine e me Vito Kapon, e tani kerkon ndihmen e Gjembit . Lene fare se nuk solle noi gjo konkrete.

TironciLebetit

Eshte fryma konkrete…fryma Pjerin, qe ti edhe sot rrezaton ato kohe te arta. pavaresisht se jeton ne Anvers…aty te ka mbetir sahati…kur Pal Vatat me shoke diskutonin me Liderin per Hallet e Vatanit.

Po ku kish gje ne dore Merhumi per fatet e vatanit vec te na torturonte e pushkatonte ne gjememadhet.
Ene tina sot… i drejtohesh kaptinmodhit qe e ka kap ate vend si forme imuniteti qe te mos bjere ne burg…per ato horrlliqe qe ka bo kto 20 vjet…qe te ndihmoje Vatanin. Ti kishe shkrujt Moniques merr po ti sme lexon mire mue…si thoshte ajo kur e kishte kaptinmodhin KM…korridoreve te Vitos e Mehmet shehut…ku eshte ai koqja ime…
O i cofsh cinaret por jo sapunin aty ku poplli do ky Bosi jot i ri me shkue.
Nderkohe Blendit ne Anvers duhet me u hap nje fondacion ku te dhurohet per dhimbjet e persekutimin qe ka heq nga pezzogrossot e Anversit. Ngrijini nje bust te pakten.

Pjer

Se ora 12e notes, po i bi shkurt, krahasimi me ate kohe dhe siptome, ku ne talleshim me Palin dhe Merhumin, eshte jashte kontekstit dhe tregon se nuk ke kuptuar gje akoma nga letra. Me vone, do ia kuptosh kuptimin dhe thelbin letres, do kalojne ca jave, ose ndoshta ca muaj, e do e kuptosh, e do e kujtosh kete leter. per ty eshte pak heret. noten

Kthupi

Une kam qe nga mengjesi qe po pres pergjigje po nje mut. Do filloje justifikimet tani, jo Penari, jo leshi e preshi. Dhe megjithese shumica e kane kritikuar letren, Pjeri s’pranon qe mund te kete gabime, as pranon sugjerime. Lexojeni prape thote, s’e keni lexuar mire. S’eshte hic konseguent.

TironciLebetit

Naten Babuc…y mi none …sa komente…

Arban

Atehere z. Pjer, pergjigjiuni pyetjes se shtuar nga Zeqo, po edhe une bashke me gjermanin, domethene Zeqon, pse nuk i thone belqit, po shpesh edhe ju bashke me belqit, Shqiperise Shqiperi, po Albanie a ku e di une. Mos e zhvendosni vemendjen me keto vogelsira, z. Pjer, merruni me ceshjet e medha te zhvillimit te Shqiperise, po edhe ndonje ceshtje nderkombetare si ajo e Sirise, dhe na i lini ne keto vogelsirat e drejtshkrimit. Qe ta dini, shekullin e kaluar, kur u kristalizuan standardi e drejtshkrimi, bota nuk ishte aq globale sa sot, sa me pak Shqiperia. Shqipja i kishte kontaktet me te shumta me italishten e frengjishten, pastaj edhe me rusishten. Keshtu qe edhe shkrimi i ketyre emrave te pervecem te huaj u ndikua nga keto gjuhe. Sigurisht me perjashtim te vendeve me te cilet kemi pasur kontakt vete, si fqinjet p. sh. Prandaj Beogradit i themi Beograd si serbet e jo Belgrad si italianet e barbaret angleze, ose Bukureshti.

Pjer

Kthupi, i ke pergjigjet siper por si duket nuk ke vene syzet, ta thashe qe per gjuhen standarte, ti je me lart, e sa per petandizmat une nuk i ndjek dot, ti vazhdo ndiqi nuk te pengon njeri.

Pjer

U diskutuan shume versione i nderuar, por ne çdo variant ngelej shqetesimi se ç’mund te ndodhte pas kesaj apo asaj. Ti e di se si i diskutojne kendej Brado, -se ke te besh me ta çdo dite- gati-gati si ne menyre pasive, si ne forme pyetjesh, thjesht per te marre/krrejtur/kregen nje rezultante te kenaqeshme, nje pergjigje sa me te sakte.
Une do te preferoja qe 4-vjeçari i ardhshem te kalonte pa eksese, dhe ne zgjedhjet e tjera, njeri nga te dy, ti kalonte direkt drejtesise, them 4 -vjeçari e jo 5-vjeçari, dhe ti e kupton se kujt i mbaron mandati pas 4 vjetesh.

urbantelescope

I nderuar Pjer , nese do egzistonte mundesia qe kete leter ta lexonte presidenti yt i dashur , te sugjeroj te korrigjosh mbiemrin pasi e ka Meta jo Metaj. Pastaj lodhesh kot me Liken , i ka Mona freret ne dore tani , lepiju edhe asaj se ajo me penallti eshte pale te ben keshilltar te ceshtjeve te medha trans-oqeanike.

Pjer

Kete lapsus i dashur, jo-po Meta e jo-po Metaj, e lashe vete keshtu, jo vetem se mediat e kishin prekur kete problem para 1 muaj, por se keshtu isha i bindur se shume komentues do kapeshin vetem tek ky fakt, gje qe do shtonte artificialisht numrin e komenteve, dhe keta ishin armata qe nuk kishin per te thene noi gje serioze per letren, nderkoh qe une pres noi komentues qe e kupton se ku rrahin kembanat.
Sa per ate qe frenat ika Monika, mundet, por ne arenen kendej ajo eshte thjesht nje kryetare partie. Seç luajne nen tavoline ata, kendej nuk i thojne hapur, dhe nuk guxojne ta diskutojne me te tjere te huaj.

urbantelescope

Po vetem ai lapsus ia vlen te diskutohet te tjerat jane furce inferiore ndaj nje nder krimineleve me te medhenje te Shqiperise qe ti ia larteson figuren me deshiren tende te pashoq per tu ndjere i rendesishem , por ne fund ke thene ndoshta me shume se cdo gje ne leter , je thjeshte nje emigrant , Pjeri.

Pjer

Nigjo i nderuar, ti e sheh figuren e tij, nga brenda, ndryshe nga çe shoh une jashte, dhe krejt ndryshe nga çe shohin grupet e punes se EU. Pra jane tre fush-pamje, dhe nuk e di a me kupton. Une apo te tjeret , nuk mund ta shohim ate siç e sheh ti. Ti ne kete moment, do te doje ndoshta ta arrestoje, ta rrihje, pa i ditur konsekuencat dhe impaktet negative qe mund te sillte kjo gje.
Ti thua eshte krimineli me i madh i Shqiperise, e keshtu mendojne plot aty, por kur vjen puna tek oficielja, teknokratet ketu duan vendimet nga gjykata, a ka noi vendim qe e verteton se ai eshte kriminel dhe hajdut. Apo se e thote PS, PD, etjer parti e njerez.
Tani per tani ai eshte President. As une nuk doja, por ja qe e bene. Dhe jam i detyruar ta respektoj fuksionin e Presidentit.

urbantelescope

Po ai brenda po livadhis o i ndricuar , s’po te qeveris as ty e as “grupet e punes” ne EU.

Ti qe je kaq i informuar mbi politikat e brendshme e te jashtme duhet ta dish qe ne Shqiperi me shume pushtet ka ambasadori i SHBA dhe i perfaqesuesi i BE sesa presidenti yt i dashur , qe do firmose letra , e do vare medalje

Pjer

Kjo dihet i dashur, sa kur bie llafi per relatat ambasador- Pallosh, iu them si me shaka se ky i joni heq breket, sa here ata flasin, sa here ambasadorit i ngrifet :grin:

Pjer

kush ka mundesi t’ua çoje gazetave shqiptare, ka nje te qerasur kur te vij aty

Br3dharaku

cfare fjalori, sa turp!
s’ka faj shkaba qe skandalizohet. Kur kete fjalor e perdor edhe nje ish kandidat BQ

Pjer

Mos u merzit Bredharako, se ti e di mire qe dikur une kam qene me Palloshin, mendoja se do ishte nje burre shteti, gjithmon e vlersoja, mirpo ai ka zhgenjyer nje popull mbare, Gjith keto gricjet qe juve ketu beni, m’vjen keq por nuk e ndihmojne ate dhe politiken e tij, perkundrazi bejne te kunderten dhe e shtojne urrejtjen ndaj tij. Ju vazhdoni, se keshtu shpejtoni edhe vendimin medysh te grupeve te punes.

Pjer

kur u hap konkursi per BQ une nuk hodha kanditature, dhe e kemi diskutuar ketu, pse.

Br3dharaku

ky eshte versioni juaj, i nderuar.
Qarkullon dhe nje version tjeter te cilin une nuk e kam verifikuar personalisht, sipas te cilit ekziston nje dokument, me nr. protokolli ne min. e ekonomise ku ju keni bere lutje zyrtare per te drejtuar BQ

Pjer

une kam dhene shume ide per ekonomine, por jo se kam bo kerkese zyrtare per kandidat te BQ. Dikur i kam kerkuar Nanos nje post te rendesishem, (per reformimin e shtetit shqiptar), por me vone u pendova qe ia kerkova nje gje pozitive per shtetin shqiptar,kur ai vete ishte negativ dhe jo aq patriot.

Br3dharaku

nuk di me shume. Me eshte thene qe emri juaj ishte hasur ne ca shkresa te vjetra, kryesisht kerkesa per punesim dhe CV qe ishin konsideruar te paplota e me boshlleqe. Une keto qe di i kam nga burime te sigurta. @Vlonjat nuk ka folur asnjehere kot deri tani

Pjer

m’vjen keq por cv nuk kam derguar, edhe kerkesen tjeter per te drejtuar bursen shqiptare, e kam kerkuar nepermjet Leter-analizes qe iu kam derguar, per ekonomine shqiptare, etj, dhe i ke tek VQ .

aleko

Kur qenke i “detyruar” te respektosh funksionin e presidentit, perse nuk qenke i detyruar te respektosh edhe funksionin e kryeministrit , por per ate, palloshin ti thua:
"Kjo gje lidhej, edhe me paqundrishmerine psiqike, mosekuilibrimin mendor e mosseriozitetin qe kish kryeministri shqiptar, i cili per çudi kish marre edhe flamurin e realizimit te te gjitha reformave, duke e bere ate nje Don Kishot te koheve moderne."

Minimalisht je nje hipokrit Pier. :frowning:

Pjer

Ore militant qorr, edhe atij i kam shkruar, por ai (palloshi) po ben akrobacina politike qe po le pa mend edhe keta kendej, jo me juve aty brenda, dhe brenda, kush ka sy ne balle po e sheh se ai po ben sfilate, fasada, dhe jane gjithe ato artikuj kundra tij, ndersa ti zotrote, po kercen si gjel n’maj plehut per dy rreshta te verteta qe une them per te. Po ti si duket nuk ke sy ne balle, je verburar krejtesisht, ose nga inati i tepert qe ke ndaj Ilir Metes, te eshte erresuar llogjika fare.
Yyy edepsez, qe je gati te djegesh Shqiperine (jorganin) per nje kapriço (plesht)

Pjer

Shih seç shkruan nje komentues, ndermjet shume te tjerve qe e kritikojne punen e qeverise;

"… Jam kurioz te dij nese vetem populli i lexon keto lajme per 1% ( 29,000 mije veta) te popullsise shqiptare qe kerkojne azil apo dhe vete politikanet shqiptare.

Me hapet barku kur shikoj Edi Ramen me shoke tek krenoset te na tregoje se c’fare progresi ka bere shqiperia nen udheheqjen e partise se tij kur e tere popullata shqiptare eshte gati te kerkoje azil ne Evrope e gjetke.

Eshte e trishtueshme te lexosh lajmet ne faqet prestigjioze ne bote ku akoma ne vitin 2017 shqiperia krahasohet me Sirine , Afganistanin e Eretrian qe jane ne gjendje lufte.

Sipas artikullit me poshte ,ne 2016 , me teper se 500 minorene shqiptare jane derguar ne France nga prinderit e tyre per nje jete me te mire duke mos marre parasysh faktin qe nje numer i madh i tyre behen pjese e trafikimit.

Per me teper lexoni linkun me poshte ;

http://www.france24.com/en/20170814-...asylum-seekers

… "

TironciLebetit

Tani Pjerin edhe ti militant je …por je militant i interesave te tua personale. Une thom qe duhet ti kthehesh shkolles e te marresh ca klasa ne pulitike se nuk kupton qe Palloshi eshte i zgjedhuri absolut i Shqiptareve mbas ketyre zgjedhjeve kurse Kaptinmodhi eshte i zgjedhuri i Palloshit
Ngado ta kthesh ti nuku merre vesh nga pulitika e prandaj Shqiptaret e kane zgjedhur ate KM dhe ty te kane zgjedhur emigrant ne Anvers qe kur kthehesh ne vatan nga magazina e veres ben inventarizimin e Qofteve. Ndoshta I Mothi mund te nderhyje e ta sqaroje me gjate ku gabon zoteria jote…

aleko

Une nuk kercej si gjel Pier, thjesht komentoj dhe analizoj ato qe ti thua. Nese ti mendon ashtu sic edhe shkruan atehere je hipokrit, do apo nuk do; eshte e zeza mbi te bardhe qe e verteton. Cfare kisha ti thashe sepse jam korekt, te pakten me vehten time dhe qe neser te mos me ngelet pishman.

Manjola_Tirana

aha, mision i pamundur i dashur. ska met asnji koqe nalbanie, kan emigrue tgjith

squarepusher

edhe na ketu kemi oqet tona

Pjer

Ore i çekuilibruar, ma verteto, ma argumento, ku jam hipokrit. Ter shqiptaret qe me njohin, ter te huajt ketu qe me njohin, ter belgjit ketu qe me njohin, nuk me kane cilesuar kurre keshtu, perkundrazi, me thone qe je shume i drejte, naiv, i dashur, etj.
Eshte tjeter etiketimi dhe tjeter argumentimi. Ne ke mend dhe arsye, mi sill ketu argumentet.

Pjer

Manjola, te kuptoj, ti i sheh krejt ndryshe gjerat nga ne ketu, ti je si ata tek filmi me Zhalvalzhanin te te Mjeret (Victor Hygo), apo si ata tek filmat amerikane, ata qe presin noi cope buke, k…, p… , qe veshtrojne me ato syte si grabiqare ku tu dali noi gjo, dhe ku çdo komoditet iu duket e paarriteshme.
Ti nuk mund te arrisesh kurre te ndjesh e te mendosh si ne qe i kemi punet ne rregull, qe te vetmin proekupim kemi vetem Shqiperine. Ti ke halle te tjera, prandaj dhe ne te dukemi si budallenj. Keshtu si ty mendoja dhe une dikur kur isha ne Shqiperi dikur.

aleko

Une o Pier ty nuk te njoh nga afer, por vetem elektronikisht, pra nga ato qe shkruan. Dhe ate paragraf me siper e ke shkruar ti. Dhe une pyes pse sillesh me 2 fytyra, pra nga njera ane na paske respekt per presidentin si post dhe nuk paske respekt per kryeministrin po prape si post? Kaq me mjafton per te vertetuar tezen time dhe noten e mire se nuk kam kohe te tepert te merrem me ty. I lodhe te gjithe anetaret duke te te kritikuar, te pakten te mesosh nga kritikat, por qenkerke edhe dru i shtremet, pra kokefort.

Pjer

E kam kete te shkrete; kokfortesine, ma kane ve re edhe belgjit, sa me kane ngjitur nofken; albanez kokforti. Por tani ta leme veten time, dhe te mirremi me temen. Ti thua;
" … Kur qenke i “detyruar” te respektosh funksionin e presidentit, perse nuk qenke i detyruar te respektosh edhe funksionin e kryeministrit , por per ate, palloshin ti thua:…“
Lind pyetja ; ku e sheh ti se une nuk e kam respektuar kryeministrin. Pse une i shkruajta Presidentit. Se ne fillim kete nxorre si pretekst, se; Si une i shkruaj nje krimineli dhe hajduti. Ketu, te gjithe e pane se shtysa jote ishte komplet egoiste dhe me tifo.
Tani me permend percaktimet qe une kam permendur per Palloshin;
” … Kjo gje lidhej, edhe me paqundrishmerine psiqike, mosekuilibrimin mendor e mosseriozitetin qe kish kryeministri shqiptar, i cili per çudi kish marre edhe flamurin e realizimit te te gjitha reformave, duke e bere ate nje Don Kishot te koheve moderne…"
Po kete gje o miop, e thone te gjithe, une thjesht citoj te tjeret aty ne Shqiperi. Biles e kam parim, qe çfar thone tjeret, ta verifikoj, jo ta marr kallpe, dhe rezulton se ai, eshte vertete ashtu.
E qe te mesosh me shume o krriç mbi shtetin, megjithse nuk kam punuar noi her ne shtet e qeveri, veç ç’kam pare kendej ne perendim, figura e Presidentit apo Mbretit, pavarsisht se kush eshte, duhet respektuar, perndryshe fillon çarja dhe anarshia. Edhe ti po te ishe tani ose neserdej President, une do te shkruaja e do te respektoja thjesht per fuksionin/detyren, edhe sikur te ishe kundershtari im politik.
Sa per dijeni, une u kam shkruar shumices se presidenteve ne Shqiperi.

squarepusher

mos vdeksh kurre Pjer! :joy:

a ke marre ndonjehere pergjigje?

urbantelescope

Presidentet shkojne e vijne , Pjeri qendron stoik me penen ne dore , gati t’iu shkruaje :rofl:

aleko

Pra kryeministri perpara presidentit eshte si fije kashte sipas teje? Po a e di ti se sipas kushtetutes se Shqiperise Kryeministri eshte i plotefuqishem, ndersa presidenti ka vetem celsat e kashtes perfshi dekorimet dhe nenshtetesine? Tani, vetem se presidenti ka ne kopetencen e vet vetem kete te fundit, pra dhenjen e nenshtetesise, dhe meqe kjo te intereson ty po na e nxjerr presidentin ne vendin e pare. Je edhe interesaxhi, pervecse hipokrit/i shtirur. E shikon qe sa me shume flet aq me shume i nxjerr te palarat vehtes.

Pjer

Edhe kam marre e dashur, i ke tek VQ :grin:

Pjer

Ore po ti qenke me kokshkrete se mua, po kush e tha se eshte fije kashte. Eshte e vertete se kryeministri, tani ka me shume kompentenca, por ne hierarkine zyrtare, si numri 1 njihej e njihet Presidenti ose Mbreti, pastaj vjen (nr;2) kryetari i Parlamentit, e me pas (nr;3) vjen kryeministri. Pyet ku te duash, dhe mos harro te vish prap ketu, te tregosh me egersi dashurine per Palloshin.

squarepusher

ok, ja sa ta hap kopjen elektronike te VQ qe njeri prej anetareve te peshkut nga Kanadaja a nga Amerika e Veriut pati miresine qe ta skanonte dhe te na e vinte ne dispozicion neve qe nuk po e gjejme dot neper librari.

megjithate dhe ti vete mund te na sjellesh ndonje pasazh nga keto leterkembime.

Pjer

square, por ti mund ta gjesh ne librarite kur te shkosh atje, kur do shkosh.

squarepusher

s’ka gje se tani e kam ne kopje elektronike te gjithe VQ-ne.

Pjer

Po ka ca gabime ortografike (pune germash) qe mund ta nxjerrin kuptin e fjalise jo sipas origjinalit, keshtu qe tek libri (fizik) qe do blesh 500 leke ose 3,5 euro , ke dhe fleten me korrigjimet.

squarepusher

kjo kopja qe kam une e ka dhe fleten e korrigjimeve. falemnderit.

Pjer

Si ka mundesi, kaq shume paskan punuar nen toke :grin: kompjuteristet profesioniste. Pa ma ço ne posten ketu, vetem fleten e korrigjimeve, kopie-paste.

squarepusher

me vjen keq, s’kam kohe te merrem me copy/paste

Pjer

Po nje faqe eshte e dashur, pune gjysem minuti

squarepusher

ca do te arrish me kete gje? te me harxhosh kohen. plus qe nuk po shkruaj nga kompjuteri por nga telefoni. mbase ndonje here tjeter

Pjer

Mire e dashur, me kete dua te vertetoj se kaq te zellshem qenkan privatet per t’ia sjell klientit çdo gje 100% te sigurte, sipas autorit :grin: se gabimet ortografike e dashur i kapa pas botimit, dhe u detyrova ti shtyp ne format A4 dhe bera 1 mij fleta, aq sa kopje VQ kisha bere, per t’ia vendosur ne funt te librit.
Si duket nuk i ke ndjekur me vemendje tregimet e mia, ku flas edhe per kete problem :laughing:

squarepusher

s’po kuptohemi Pjer. a e di ca eshte skanimi?

Pjer

Skanimin e di shum mire, por mos u tall me plakun te lutem.

Pjetermustakuqi

te me ndjeni po shokun sokrat e njoh vetem shkreserisht,tha. :stuck_out_tongue:

Manjola_Tirana

mundet, mundet por ne jemi tjashme

Br3dharaku

Pjer, ti nuk po arrin te kuptosh ate qe ta kane thene disa ketu. Qe VQ eshte skanuar sepse eshte me e lehte per t’u shitur permes 2 sekondave shkarkim ne internet sesa te presesh te te vije libri me poste.
Kushton dhe me lire dhe nuk rrezikon te digjet apo laget, te griset apo zhubroset ose te humbase.
Ai qe e ka bere i pari, do e kete shitur online per shume me pak se $6 a $7 qe kerkon dhoma e librit qe shet kopjen fizike te librit. Nejse, ti e ke thene dhe vete qe nuk e bere per t’u pasuruar

Kthupi

Se u be muhabeti terkuze e s’morem vesh: Ja dergove letren more? C’te tha si pergjigje? Po ti c’i the pastaj?

Pjer

Elektronikisht ia dergova, por nuk e di a u realizua mire apo jo. Ti si kompjuterist, mund t’ia dergosh edhe nje here, dhe po pate kohe, dergoua dhe noi gazete, flm.

Pjer

Kjo eshte e vertete i dashur. Si libri i pare nuk pretendoja fitim, por thjesht nxjerrjen e kostove, mirpo as kjo nuk u realizua :grinning: po nejse kam fituar nga ane te tjera.

Pjer

Djema, jam ne merak per Alekon, se kish rene ne dashuri me Palloshin, a dini gjo nga bohet.

Manjola_Tirana

na u bone si atdheu i dashtun, kur tkemi na can trapin, kur na ikn na mer malli

gjembi

Pjer, per cfare po peshkon tani prape? E kalove 150 komentet, kaq sikur do apo jo?

Pjer

E dashur, nuk kam hallin e numrit te komenteve, se sa ky debat me Alekon, e nxjerr zbuluar ate, e nxjerr klluf politik. Nje here ketu para ca muajve, kur po diskutoja me nje komentator nga Italia (qe tani nuk e shoh me), ra muhabeti i krahasimit ndermjet Buall Mavrise dhe Palloshit, e ai mbronte idene se Palloshi eshte me i zi, me i poshter se Buall Mavria, mirpo une e kundershtova me nje argument, se; Buall Mavria te vriste naten e e qante diten, ndersa Palloshi te pakten nuk te vret. Eshte vertet i poshter, por te pakten nuk te vret kur e kritikon apo kundershton. Tani e dashur, ai komentatori i italise, i ngeli vertete hatri, por nuk u sul si i harbuar, siç u sul Aleko me akuza qe jane te huaja per mua.
Imagjino e dashur, kur te kritikon apo etiketon nje militant i PD, pastaj nje i PS, e me vone edhe i LSI, çfar tregon kjo. Kjo gje tregon se ti je ne rruge te drejte.
Mirpo a e kupton Aleko me shoke kete.

Manjola_Tirana

po lene mer alekon se è njofim qysh nkoh tprodhes qii so trap. apo don shoqni ?

aleko

Po mire more Pier, ja po e marim te mireqene qe une ta kundershtova letren tende qibare i ndezur nga dashuria per palloshin dhe pa asnje argument. Po gjithe te tjeret ketu qe te bene per nje lek a nuk i pe? Ose me mire me thuaj te pakten qofte edhe nje peshk qe e pelqeu karemin tend. Asnje nuk ke. Prandaj, thellohu dhe nxirr mesime se vone nuk eshte kurre.

vlora

Si kosherja e mjaltit arushen i thith komentet ky Pjeri! Zili? Habi? Nuk di te pershkruaj ndjenjen qe me pershkon ne kshu rastesh! Plus s’na e ka bere me dije, a ja ka fut kot ketu ne ppu me zhgarravina, a e ka printuar e nisur ‘lart’ kete leter? Nji kjo! E dyta, edhe? Mendon ky qe presidenti po pret me padurim opinionin e tij?

Manjola_Tirana

rrofsh vlora se po me mbushej mendja se isha mize

Pjer

Vlora, letren ia nisa keshtu me internet tek sajti i Presidentit, mirpo nuk e di a u realizua apo jo, por mendoj qe po. Megjithate, ti po deshe nimoje plakun, nisja dhe nje here, dhe po pate munsi, nisja dhe noi gazete. flm.

vlora

Po mire o Pjer po gjera te pergjithshme ka letra, nuk ka origjinalitet. I di ai, c’nevoje ka. Se ndoshta dhe VQ e ka lexuar.
Perseritje perseritje perseritje

Pjer

E di qe i di, por kendej nga nahija jone, ku merren vendimet (ne fillim mendimet dhe opinionet), ishin ne fillim te pasigurt per gjithshka aty ne Shqiperi, kuptohet per situaten paszgjedhore, dhe duhej/t nje drejtim. Dhe ashtu siç krahasohen gjerat, njerzit, shtetet, etj, dhe ashtu siç vihen ne peshore gjerat, njerzit, shtetet, etj, po ashtu merren vendimet me mrapa per vleren e tyre.
Perseritja, ka te beje me disa kara-gjozer aty siper qe si hund-perpjete dhe qaf-derra qe jane, nuk i kane kuptuar akoma ato ç’ka une kam thone.
Ndoshta ka ardhur koha qe ata, sa me shpejte, nje ore e me pare, te ikin ne pension, e te mos perzihen ne gjera qe nuk i kuptojne.

vlora

Nuk ta dal dot me argumenta Pjer, nje llaf une 10 mendime ti

Kthupi

Pjer, e mban mend c’beri Adhamudhi kur u ndie i ofenduar qe ata te tjeret nuk e vershellenin dhe nuk e moren ne Kongres te Manastirit? Ate abetaren qe kishte shkruar e grisi nga inati se ata edepsezer nuk e meritonin mendjen e doktor Adhamudhit. Ishte ajo abetarja me germa latine qe te kenaqeshin te krishteret po qe shkruhej nga e djathta ne te majte qe te kenaqeshin turqit.

Nje sugjerim eshte ne lidhje me VQ Pjer. Po qe se ata koketulet aty larte s’te marrin ne konsiderate pse ua ofron idete falas? Me mire digji te gjitha kopiet e librit dhe leri te vdesin injorante.

gjembi

Pjero te kam pyetur shume here kush jane keta qe merrkan vendimet atje - ne menyre specifike me emra dhe tituj - qe te kane ftuar dhe ty t’u qartesosh vizionet. Por ti asnjehere s’me pergjigjesh.

TironciLebetit

Kthupo, Plagjiarizmi denohet ne uesej…ja kam sugjeru Pjerinit me shume se nje here…ta djegi VQ dhe do bi rehat ene Pjerini ene Blendi Salaj…Shqypnia vari kallashnikovin…po mbeti fati i memedheut tek konspektet e Peshkut per Lesh e ma shume Lesh ka per te shkue.

Pjer

Gjembi, me ke pyetur e di, por hollsira une nuk mund te te jap ty. Une, edhe kur me pyesin per ndonje ketu tek Peshku se kush eshte, nuk ua them, sepse ruaj te drejtat e tyre.

Pjer

Kthupi, po ti qenke mbrapa more djale, se afro 30% e tezave te VQ, kane vite qe po i aplikojne ne Shqiperi, E filluan pakez socialistet para se te binin nga fuqia ne 2005, dhe e filloi Buall Mavria duke realizuar disa prej tyre.
Ti qenke mbrapa fare.

Br3dharaku

i nderuar, mos valle eshte rastesi qe edhe socialisted, edhe buall mavria humben pushtetin pasi filluan realizimin e tezave te VQ?

Pjer

Joo, perkundrazi e kunderta, realizimi jo i plote ityre. Vitin tjeter vjen Intervista e Mijvjeçarit, keshtu qe pregatitu i dashur, lexo sa me shume VQ :grin:

gjembi

Pse Pjer, nuk qenkan zyrtare keta pecogroset? Nese jane zyrtare, nuk ka pse te mbeten anonime, madje e kane per detyre mos te jene anonime. Apo jane nga ata te shoqerive te fshehta, tip Mason qe si fasade e kane qe jane psh operatore turistike ose punonjes magazine por ne te vertete jane pecogroset qe luajne fijet e drejtojne ceshtjet e te gjithe Evropes dhe ne ankohemi kot per Soros se keta jane dhe shume me te fuqishem?

Pjer

Kush e percakton kete gje, ti :sunglasses:

Kthupi

Me mire prapa fare Pjer, madje ne fund te rreshtit qe te mos ndjej eren e pordheve.

Pjer

Kthupi, mos kopjo kaq rondshem, se kjo shprehje, eshte tek nje nga pershtypjet e mia, tregimet e mia. Megjithate s’ka problem, se une e di qe ti nuk e ke lexuar :grin:

InkuizitoriMoth

si nuk msute i her mer, tani nuk thuhet me jemi prapa, tani thuhet jemi ngambrapa, dhe ne kuptimin me te gjere dhe me te thelle te fjales, edhe sikur te jesh ngapara, ne fakt je ngambrapa sepse edhe hapsiren e ka lakuar Marloni si ne gjeometrine e Llobaçevskit.

Pjer

I Modho, thuhet; Jemi prapa, dhe jo; Jemi ngambrapa, sepse keshtu humbet nocioni kohe, dhe futet nocioni seks. Une flas per nocionin; Kohe.

gjembi

Kush e percakton kete gje, ti

Cilen pjese te “nese jane zyrtare” s’ke kuptuar? zyrtare shteti, paguhen nga shteti apo nga EU, japin llogari nje me nje per publikun. Per me shume, lexo BQ ose intervisten e dites.

bradland

Leter tjeter ?

Pjer

jo i nderuar

Pjer

Manjolaaaa, faqja jote kjo moj vajze, qenke kompjuteriste e zonja, te kam zili.

Manjola_Tirana

megjithmen

Vlonjat

I gjati paska qene disident! Te tjere jane e te tjere marrin meritat! Turp!

Pjer

i gjati, ka hallin e pareve, tii qan hallin e statusit :laughing:

TironciLebetit

Pjer lutju Gjembit ta heqi ket leter se te demton imazhin dhe te perfshin ne afera korruptive me Hajdutin e Floririt te Kerrabes. Po lutju si duhet e jo me shishe vere bullgare.

Vlonjat

Patrioto kur ta arrestojne meten ke per ta pare si ka per ta ndryshu pllaken shoku p.

Pjer

bjerini-bjerini, se i bini bukur, letra ndaj Presidentit, ka nje domethonie te madhe,

TironciLebetit

Ky ka mbijetu Merhumin e jo KaptinModhin…le qe ky i eshte servilosur edhe ish peshqeve Leshelista, njeri i demtuar perfundimisht e ska VQ ta shpetoje. VEQ Gjembi mund ta nxjerre nga ky batak por ajo bo TE VESHTIREN dhe me shishe vere Bullgare nuk leshon pe. Sigurisht super pjeshke ajo e budallaqe nuk eshte.

Pjer

jooo, mos e haj ai tjetri qe ka kap qiellin,

Mirejam_Tirana

Vetëm se jeni ende në të 20-at tuaja, kjo s’do të thotë se mund të pini alkool pa masë, të flini 4 orë gjumë e më pas të pretendoni se faturat e “mëkateve” s’do të përkthehen ca vite më vonë në lëkurën tuaj. Askush s’e do këtë, prandaj bëni mirë ta shmangni. E kemi fjalën për rudhat, të cilat po, pjesërisht mund të filloni të parandaloni edhe pse jeni ende në të 20-at.

1- Gjej produkte të fytyrës (pudër, krem, hidratues etj) me formulë të përshtatshme me llojin e lëkurës.

2- Mos thyej rregullin themelor të kujdesit të lëkurës. Pavarësisht se çfarë ndodh, se sa e lodhur je apo se në çfarë ore vjen në shtëpi, mos harro të largosh make up-in nga fytyra.

3- Mos e tepro me produktet kundër rrudhave

4- Bëj herë pas here maska rigjeneruese.

5- Përdor krem për sytë. Lodhja shfaqet e gjitha tek to!

6- Konsumo ushqime të pasura me antioksidantë, fruta, fruta të thata, peshk, manaferra etj.

7- Pi shumë ujë.

8- Mbrohu nga dielli me anë të kremrave me faktorë të lartë mbrojteje.

9- Fli gjumë. Shprehja “Gjumi i bukurisë” nuk ekziston kot.

InkuizitoriMoth

10 - Nese do luash ndonje film me Marlon, mos harro ta lyesh me gjalp.

Mirejam_Tirana

me gusta muço

bradland

Sipas te gjitha informacioneve qe kam , teper te sigurta, Ilir Metaj akoma nuk e ka marre letren.

Pjer

qe do te thote se ne shqiperi, edhe pas 100 e ca vjetesh pavarsi, nuk ka shtet,
te bukur shtet qe keni ngritur brado,
punonjes te shtetit, qe ia fusin presidentit, kryeministrit, vaj medet seç heq ai shtet, ai popull

InkuizitoriMoth

pse Pjer ka lezet kur ta fut Marloni, pa kursy as magazinieret.

Pjer

marloni, mund t’ia fusi nje administratori, nje punonjesi te thjeshte shteti, mund ta fusi ty apo nje shefi, por jo nje kryetari shteti apo nje kryeministri,
se athere i bie qe strukturat e shtetit nuk punojne, jane pertoke,

InkuizitoriMoth

eshte e vertete edhe e kunderta, magazinier belg i bllokuar nga Marloni per te kuptuar thelbin e ekzistences, qe nje shtet punon mire kur Marloni punon mire. Strukturat e shtetit jane mekanizma qe kane nevoje per lubrifikim qe te funksionojne (si rendom mekanizmat), dhe vaji lubrifikues i mekanizmes se shtetit eshte sperma e Marlonit. Me konkretisht qe ta kuptosh ne situaten ku ndodhesh: shteti belg funksionon mire sepse magaziniereve jua ben fut e qit per mrekulli shefi i magaziniereve, po njelloj shefave te ndryshem jua fut drejtuesi i ndermarrjes, drejtuesve jua fut ministri, ministrave jua fut kryeministri. Pra struktura e shtetit ka forme piramidale (gje qe dilte ne drite persosur ne komunizem, demokracia mundohet ta mçefe), ne baze te piramides jane sklleverit me sumen dallap (punonjesit e magazines belge). E keshtu me tej duke u ngjitur ne piramide, kush eshte poshte e han nga ai qe eshte me siper, derisa arrihet ne Nr. 1, Njishi, qe nuk ja fut njeri. Pranej te gjirthe synojne te behen Njisha, se mendojne qe ne ate pozite nuk ta fut njeri, por gabohen rende, se njishit ja ben dallap Shejtoni i padukshem, gje qe e kupton kur je njish, por eshte vone se s’ke nga e lu, duhet te lush n’car kamasutra. Pra Marloni (Shenjtoni) ja fut Njishit, ky ja fut dymbedhjete veteve te tjere qe ka poshte, dmth ministrave te qeverise, keta ja fusin atyre qe kane akoma me poshte, e keshtu poshte e me poshte, arrin futja e Marlonit (Futja Origjinale, ose shtysa zanafillore) deri te puntoret e thjeshte te magazines, sklleverit.

Kur shteti nuk punon mire, kjo nuk do te thote se Marloni nuk ta fut, jo ta fut qe ç’ke me te, por jo me teknike kamasutra, nuk bo shume qef sepse te dhemb. Ky eshte ndryshimi.

Me fjale te tjera duhet zhduk shteti, por ju nuk ju pelqe, jeni mesuar me Marlon siper duke i ferku bolet sa majtas djathtas.

Pjer

po si te zhduket shteti, kur shoqeria eshte e ndertuar se bashku me shtetin,

InkuizitoriMoth

kete nuk mund ta kuptosh kurre duke mbajtur Marlonin siper.

Mirejam_Tirana

t’paska bo synet medemek

Pjer

une, me shume intervista kam dhone ketu ne belgjike, se ne shqipri,

InkuizitoriMoth

qeni leh aty ku ha!

Pjer

i modho, pse je kaq negativ ,

InkuizitoriMoth

sepse rreth e qark meje jan kaq pozitiv sa me duhet te mbaj ekuilibrin e boleve te Marlonit pozitiv-negativ.

Manjola_Tirana

:+1:

immagine

bradland

Sot piva një kafe me Liken ne Maminas , me zorr gjetëm parkim , plot me furgona pa Licencë , ore e pyeta, e ke lexuar letrën që të ka drejtuar Pjerin Thomai ? Sapo e fillova me tha , vjen Ti Vasili ma merr nga dora dhe mblodhi nja tre a katër byreqe .
Sa të papërgjegjshëm , mendova me vete.

Pjer

bradland , kur do pijme noi kafe bashke,

InkuizitoriMoth

ho më ç’kina? Apapapa ç’paskenë mër ç’paske qenë! Ke hum fare! Po si nuk je duk fare t’bojshim nji dor muhabet për Petro Zhejin dhe Eqrem Çabejin se nga e ka prejardhjen shqipja.

bradland

Me gjithë qejf Pjero , une për momentin ndodhem në Vlorë.

Tafuti

Tit Vasili ja mori letren Likes!?:grinning::thinking:

Pjer

une ne shtator do jem ne shqipri,

InkuizitoriMoth

Un nuk vij dot në Shqipëri se po pres Katrorin që ka premtuar se në gusht do vijë në Frosinone që t’më shkëlyej n’dysh se un jom i majtë ndërsa Katrori është i djathtë, un jom fuks, Katrori osht disident, un jom me Frojdin, Katrori osht me Jungun.
Ju shijoni jetën duke ngrënë byrek me spinaq, mish me tav kosi, raki Permeti, ju kam zili.

InkuizitoriMoth

“Nemo propheta in patria” do të thotë në shtator do të knoqesh tu hongër byrek me spinaq, mish me tav kosi, raki Permeti.

Pjer

brado, po u bone i gjalle, ke nje shishe uiski qe bo 70-90 euro, 350 ml, 15 -vjeçare,
te kam telefonuar sa here kam ardhur ne tirane, por nuk je bo i gjalle,

bradland

Pjero , une ne Shqiperi nuk rri me me shume se nje muaj ne vit se jam ne Pune , nummer Shqiptar telefoni nuk kam me , keshtuqe do rrime ne kontakt mbase rastesisht na puqen vendet ndonjehere .

bradland

Pjero, e more vesh per Belulin mo , ( Al…) ishte martu . A e urove.
Mos e boj muhabet me njeri.

Pjer

brado, une shoket nuk i harroj, me vjen keq qe u bone gjith keto vite, dhe nuk jemi ulur te pijme nje kafe, e te diskutojme ngjarjet e fundit,
librin tim te fundit , " intervista e shekullit " e lexove,
nje kopie ia dhashe edhe kushuririt tat, bariut, nese je aty, kerkoja atij per ta lexuar, se i jap nje kopje tjeter atij,

Pjer

per belulin nuk di gjo, qysh kur faqja e peshkut ndryshoi dhe ai u zhduk nga ketu,
une nuk i mbaj mend adresen ne mastricht, se do i kisha shkuar per vizite,
i kam shkruar disa here ketu, por asnje pergjigje,
po ç’ne martuar tani ai , kur ai ishte i martuar me nje hollandeze dhe kishte edhe femije,
une kam qene dikur per vizite tek ai, dhe ai çonte çunin ne futboll,

Manjola_Tirana

:call_me_hand:

Kaso

Meta i shkrete shkoi per lesh me duket.